icon

Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie

adriana2301
28. sep 2015

Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹

zuzidr
21. okt 2015

@adriana2301 viem, len tým že máme tie znamienka napr. na chrbte pod. tak nevidíme či menia tvar a farbu...a kontrolu robí každý kožný lekár? držím ti palce...

adriana2301
autor
21. okt 2015

@zuzidr ja som si moje znamienko moc neuvedomovala az ked zacalo zahadne tmavut a hlavne ma trochu posvrbavalo,preto som sla a nastastie dobre som urobila,teraz este s vysledkami ku koznej a potom uvidim,ale chcem sa niekedy buduci tyzden objednat hned na kontrolu znamienok...teraz k tomu budem pristupovat uplne inak..

ruzenkaf
21. okt 2015

ahojte, ja take dobre spravy nemam. Jedna uzlina bola pozitivna. o tyzden v stredu idem pred komisiu a oni urcia liecbu. Tak som zvedava. ale dobre to uz teraz nie je....

xana17
21. okt 2015

Takže k výsledkom gratulujem adriana2301,môžeš byť šťastná a ruzenkaf nie je to dobré,ale buď rada,že je to iba jedna uzlina.Aký si mala Breslow?Drž sa dievča.Všetko dobré a pevné nervy./možno dostaneš Intron A/

ruzenkaf
21. okt 2015

@xana17 Breslow 11, dost vela, ale co uz, nechystam sa to vzdavat alebo to "racici" nejako ulahcovat. nech si to so mnou este uzije ;) chcela by som len vediet, co bude nasledovat, aky bude dalsi postup a co to so mnou bude robit. Chcem sa pripravit. To nekonecne cakanie je najhorsie. cakanie na operaciu, cakanie na vysledky, cakanie na liecbu, cakanie na... stale dookola....

iukas
21. okt 2015

@ruzenkaf drzim silno palce.

adriana2301
autor
21. okt 2015

@ruzenkaf velmi budem drzat palce a mysliet na teba,neboj niesi sama a verim ze potom bude uz vsetko v poriadku,a budem cakat kym to aj u teba budu len dobre spravy..mne hovorila svokra ze jej znamej muz bol teraz v BA vyrezat uzlinu...a poznam jedneho co sa rok liecil po vybrati a potom uz bol ok..verim ze ked ti to vyberu budes v poriadku... 😉

xana17
21. okt 2015

Breslow 1,1 mikromilimetra?

koniarova
28. okt 2015

@adriana2301 Niečo nové?

adriana2301
autor
28. okt 2015

@koniarova ahoj no u mna uz nic,ja som v poriadku,uz len kontrola o polroka u koznej... 😉

ruzenkaf
29. okt 2015

ahojte, tak u mna to az tak dobre nedopadlo, v jednej uzline uz boli metastazy, takze bojujeme dalej. Z mojej strany zatial radikalna uprava stravy a ostatne riesia doktori. Prave dnes idem za krciarom, ktory mi bude vyberat vsetky ostatne uzliny na krku a potom liecba. Ak nebudu v dalsich metastazy bude to lepsie, ale liecba poistovacia bude tak ci tak. A samozrejme sa musim objednat na celkove CT, tak drzte prsty nech t je ciste.. To je tak, ked si niekto pestuje znamienka ako ja :( . Teraz musim prezit to ich liecenie a uvidime.. pekny den

ps XANA17, bolo to 11mm :(

mentolka28
29. okt 2015

@ruzenkaf velmi velmi drzim palce.... napis obcas ako sa mas ...

adriana2301
autor
29. okt 2015

@ruzenkaf ach jaj mojka tak sa len drz,myslim na teba a verim ze sa to vylieci..a ze to nezaslo uz viac nikde..urcite budem cakat co bude dalej a modlit sa aby si sa z toho co najskor dostala..drzim veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi silno palce..

xana17
30. okt 2015

@ruzenkaf hlavne nech Ti vyberú všetko zlé,aby si bola čístá.Dostaneš asi ožiare a Intron A injekcie.Ja som si tiež pestovala znamienka a dopadla som zle.Tak som zľakla,že na jeden krát som dala 4 von aj keď sa nemenili,ale boli veľké.Kde Ťa budú operovať?Ver tomu,že to dobre dopadne.Vydrž to.Prajem všetko dobré a ozvi sa.

xana17
30. okt 2015

@anula neozvala si sa.Asi taký systém operácie nebude na Slovensku.Aj,keby bol a niekto cestuje 5 hodín do nemocnice,tak by takýto prístup na vybratie melanomu a uzlín by bol neprípustný,náročný,únavný.Pacient aj,tak má byť pár dní v nemocnici,pretože môže mať aj komplikácie.Ja som mala aj injekcie na riedenie krvi a všetko ma bolelo po operácií.Prvý deň som ledva vstala z postele a jesť mi priniesli na lôžko.Nebolo mi všetko jedno,ale zotavila som sa.

ruzenkaf
30. okt 2015

@xana17 takze 5.11. znova nastupujem na operaciu a 23.11. CT celkove, tak na mna myslite.Budem v KE , v novej nemocnici. Liecba bude tak ci tak, ale aspon keby sa uz teraz nic neukazalo, tak budem spokojnejsia.
Zatial si uzivam, naberam energiu, tej budem isto potrebovat vela.Napisem potom , ako sa na mne dalej budu ddalej santit. Viem ako mne tieto informacie pomohli, aspon viem na co sa mam priblizne pripravit. A dakujem vam za povzbudzovanie. Prajem vam hlavne aby ste boli zdrave a pekny den

anula
31. okt 2015

@xana17
bola som na dovolenke.
To, ci ma byt pacient niekolko dni v nemocnici je diskutabilne. Komplikacie, samozrejme, mozu nastat po kazdej operacii aj niekolko dni neskor. To vsak neznamena, ze pacient musi pre to "lezat" v nemocnici. To by potom vsetci pacienti s operaciami zlcnikov, hernii, varixov atd trcali bezdovodne niekolko dni v nemocnici a ti so zavaznejsimi diagnozami a tazsimi operaciami cakali na dlhsie na termin operacie.
Ale tu nejde o to v tejto teme.
Blahozelam @adriana2301 k nepotvrdeniu melanomu a @ruzenkaf drzim silno palce.

xana17
1. nov 2015

@anula vyhýbava odpoveď,ale nevadí

xana17
1. nov 2015

@ruzenkaf ver tomu,že všetko bude v poriadku.Robíš správnu vec a dôležitú pre seba.Drž sa.Prajem veľa síl a odvahy.Viem čo prežívaš,ale keď to budeš mať za sebou odľahne Ti.Ozvi sa.Prajem všetko dobré.Modlím sa za Teba.

anula
1. nov 2015

@xana17
Nistihla som precitat celu diskusiu po navrate z dovolenky. Vo FN v Lausanne a aj v dalsich FN v CH.

adriana2301
autor
9. nov 2015

@ruzenkaf ahoj tak ako dopadla operacia?a ako sa mas? 😉

xana17
10. nov 2015

@ruzenkaf aj ja Ťa čakám.Ozvi sa.Ako sa máš?

ruzenkaf
12. nov 2015

@adriana2301
@xana17

ahojte, tak som po operacii, v pondelok ma pustili domov, mam rez po boku krku, a koralky na zaciatku a konci stehu, tak sa smejem, ze piercingy mam ;). V utorok som bola aj na CT, takze teraz musim len cakat na vysledky. verim, ze vsetko zlo uz zo mna vybrali a teraz to budu uz len dobre spravy. V pondelok mi vyberu stehy a to by uz mala byt aj histologia z uzlin hotova a CT vraj do dvoch tyzdnov, musim volat doktorke. Takze opat cakam, ale aspon mam cas, dat telo trosku do poriadku po tich zasahoch, aby mohlo usilovne dalej bojovat. dakujem. ze na mna myslite a prajem pekny den

adriana2301
autor
12. nov 2015

@ruzenkaf no som rada ze myslis pozitivne a je to dobre, mrzi ma ze taka pliaga existuje a nici ludi..a rakoviny je cim dalej viac, ani strava, ani lesy, nic uz nieje ako kedysi tak sa nejako vsetko postupne kazi na tom nasom svete....ale budem na teba mysliet a drzat palceky aby ti to vsetko dopadlo uz len dobre a mala si vsetko v poriadku, potom urcite napis ako si na tom, drz sa a mysli dalej len pozitivne 🙂))))

catelatte
12. nov 2015

Preco ti robia CT a nie MR? CT vyzaruje silne ziarenie MR je ovela setrnejsia zobrazovacia metoda zvlast v takej situacii

xana17
13. nov 2015

Tak to musíš byť unavená.Daj si predpísať polyoxidonium injekcie,aby povzbudili imunitu.Je to bomba.Aj ja som to mala.Koľko uzlín Ti vybrali?Máš to napuchnuté?Vyberajú Ti z toho tekutinu alebo tam máš hadičku?Skoré uzdravenie prajem.Za chvíľu budeš fit .

nelinka1979
18. nov 2015

@anula ahoj,mozem sa Ta pohrat?Mala som v slabinach taku cervenu bodku,ktora mi v priebehu par dni narastla a zmenila farbu na ciernu.Na dotyk je bolestiva,resp. citliva.dakujem

anula
18. nov 2015

@nelinka1979
mozes poslat fotku do IP? Mozno ide iba o abces

koniarova
19. nov 2015

@gabika87 Že to je kravina.