icon

Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie

adriana2301
28. sep 2015

Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹

zuzidr
12. okt 2017

ja mám napr. znamienka po celom tele, aj manžel, aj dcéra, my dvaja sme boli si už dať skontrolovať, s lupou pozrela asi 10znamienok " do pol pása" na oboch...sú znamienka, ktoré si bežne nevidíme, ako sa potom nejako uchrániť aby už potom nebolo neskoro

xana17
12. okt 2017

Breslow je hrúbka znamienka.Je to napísané v histologií,podľa toho sa vie či sú prítomné metastázy v uzlinách.

mili26
12. okt 2017

@joannita on ho mal také asi ako 2centovka, potom si ho rozškriabal a zväčšilo sa mu to, dnes bol ma kontrastnú látku, našli mi 4 uzliny malé ako špendliková hlavička

mili26
12. okt 2017

@xana17 tak to neviem, správu s histologie som nevidela

xana17
12. okt 2017

Pozri do zdravotnej karty musí to tam byť napísané.Potom si zadaj do googlu melanom a breslow a dočítaš sa,ale pozor každý človek je iný.Je to len info.

mili26
12. okt 2017

@xana17 teraz som si spomenula, že som to videla v správe od doktora , ak je to to čo si myslím, mal tam napísané 4,5mm. Aké majú byť hodnoty, v tomto ešte nie som zabehnutá, takže uvitam každú radu a vysvetlenie

xana17
13. okt 2017

Melanom čím je tenší,tak tým je lepšia prognoza,ale aj to nemusí byť pravda.

mili26
13. okt 2017

tak ocino je po operácii, včera mu dali kontrastnú látku, našli mu uzliny v podpazuší a v rozkroku. Dnes som sa rozprávala s operatérom, všetko vybrali, len v podpazuší mal nejakú zhluk, či čo, nerozumela som tomu, čakáme na histologiu, ale pravdepodobne bude pozitívna, tak nás čaká onkologia ☹ ☹

mili26
14. okt 2017

uživali ste niekto pri onkologickej liečbe tabletky z čínskej huby REISHI ? Pomohlo vám to?

joannita
16. okt 2017

@mili26 2 centovka je uz dost velke znamienko....znamienko nad 0,5 cm uz je rizikove...
Drzim palce velmi, nech vsetko dobre dopadne ❤

xana17
16. okt 2017

Skúsiť môže reishi neublíži.Ja som chodila na infúzie vitamin C a mala Polyoidonium injekcie sú na predpis alebo kúpiš aj čipky.Skús mačací pazúr,oreganový olej,citricidal,kurkumu korenie.To je všetko proti rakovine.Skoré uzdravenie prajem

amot
16. feb 2018

@lienka_1 ahoj! Mam otazku 16.1.2018 som bola vyberať znamienko. Samozrejme bol to MM. Bola som pred komisiou poslali ma na CT, USG všetko je v poriadku žiadne metastazy nič klop klop aby som neuriekla☺ a ja som už čakala že ma pošlu do prace a oni namiesto toho ma poslali na vybratie uzlin bez vysvetlenia bez všetkeho medzi dverami som sa ešte stihla opytať akych uzlin veď su v poriadku. Tak mi povedala ze to preventivne,ale ja nejak niesom s tym stotožnena aby som ich dala vybrať. To bolo v stredu a v pondelok ma chcu už operovať. Maš s tym skusenosti?Ďakujem za odpoveď

lienka_1
16. feb 2018

@amot Ja osobne nie. MM mala moja mamka. Jej regionalne uzliny vybrali uz pri operacii. Ale ona mala velku operaciu s vyse 80 stehni na chrbte. Vyberali vtedy vsetko co sa dalo, podkozie, uzliny, znamienko. Ja osobne by som tie uzliny dala vybrat. Predsa, este na nich nemusia byt ziadne zmeny, ale nadorove bunky tam mozu byt. Nabuduce sa nedaj a pytaj sa. Mas pravo na vsetky odpovede. Takto ides do neistoty a keby Ti to lekar nalezito vysvetlil, tak by si v tom mala jasnejsie. Mamka po kompletnom zotaveni este bola vyberat dalsich 20 znamienok. Ale to uz iba v lokalke a ambulantne. Marodovala skoro rok a pol.
Drzim palce, aby si mala cim skor vsetko OK.

xana17
16. feb 2018

Netráp sa.Je to správne a musí sa to operovať čo najskôr.Preventívne pre istotu,aby sa tam náhodou nezatúlala zlá bunka.Až histologia ukáže či sú uzliny čisté.Neboj sa,dá sa to vydržať.Ja to mám za sebou.Mám vonku 3 uzlinky.Drž sa,Dobre sa najedz a vyspi sa,aby si mala silu.Prajem veľa šťastia odvahy.A ozvi sa ako si to zvládla.

amot
18. feb 2018

@xana17 Ďakujem. Môžem Ťa poprosiť nenapišeš mi na email:marcela2@centrum.sk.

lubkaurm
18. feb 2018

@amot ahoj aj ja som mala MM, isli von aj spadove uzliny, plus este raz mi vyrezali vsetko okolo uz vybrateho znamienka (celkom slusny krater)....je to potrebne preto, aby sa uistili, ze bunky nezacali cestovat po tele...kludne sa pytaj, u mna su tomu 3 roky...

amot
18. feb 2018

@lienka_1 Mne najprv vybrali znamienko v lokalke ale prišli zle vysledky je MM a teraz idem na uzliny

lubkaurm
18. feb 2018

@amot a kde bolo to znamienko? Aj u mna najskor v lokalke, zle vysledky a potom naraz uzliny a este raz miesto, kde bolo znamienko...mala som 10 cm jazvu a celkom slusnu "jamu" vzadu na stehne....berie sa to kvoli tomu, aby bola istota, ze sa vyrezali vsetky zle bunky...ta jama sa mi za 3 roky uz takmer vyplnila a jazva mizne....

joannita
21. feb 2018

Baby a to sa vam zvrhlo nejake stare znamienko, alebo narastlo nove? Opalovali ste sa casto, alebo? A ake velke ste to zhubne znamienko prosim?

kubkovamama
21. feb 2018

Dievčence,ja mám na prsníku.Pred 2-3mesiacmi tam nebola ani bodka.😞Plus pod tým mliecna žľaza nič moc.Tiez netuším,čo všetko vlastne zoberú?Nič určité mi nikto nepovedal.Ani gynekologicka ani kožná,len.ze treba to dať preč.

joannita
21. feb 2018

@kubkovamama akoze mas melanom potvrdeny uz?? do akej velkosti ti narastlo? Alebo vyzeralo aj podozrivo?
Opalujes sa casto?

amot
21. feb 2018

Ano uz je potvrdeny 16.1 mi ho vybrali. Mala som ho velke asi 2 cm. A hrubka nadoru bola 1.4mm. No ja som mala materske znamienko presne tam kde aj moja mama bolo hladke hnede a v lete 2017 mi zacalo rasť až vyrastlo do 2 cm zacalo krvacať a aj mi uz prekazalo. Neopaľujem sa vôbec nikdy dom nebola pri mori a v letw som bola 2x na kupku

kubkovamama
21. feb 2018

@joannita baziliom.Maličké,ani nie pol cm.Pred Vianocami som si všimla na prsníku akoby lesklú supinatu hrčku ruzovkavu,znamienko tam nikdy nebolo.Ale rastie doteraz.Objednali ma na tento piatok.Praveze vôbec sa cielene neopalujem,miesto je to aj tak úplne zakryté podrskou.

joannita
21. feb 2018

@kubkovama aha prave to citam to je. Ma to aj hugh jackman a bojuje s tym statocne, treba chodit casto na kontroly, ale citam ze to nemestazuje cize to je fajn. Neboj dobre bude, este ze to mas vpredu a vsimla si si to.

kubkovamama
21. feb 2018

Teraz je toho toľko,skoro kazdy má zhubné ani neviem čo,desi ma to. A my ešte mladé mamy,ešte len nedávno som kojila,vzivote by ma toto nenapadlo,ale buďme pozitívne čo si skôr všimneme skôr to vyriešime

joannita
21. feb 2018

@amot 2cm je dost velke uz, no ale haluz ze sa neopalujes a aj tak. Hlavne ze je vonku, velmi drzim palce.

amot
21. feb 2018

@joannita akujem

dina1
21. feb 2018

Ahojte, tak ja som v 25 tt a asi pred mesiacom mi tiez zistili MM kedze mi nemozu robit niektore vysetrenie poslali ma len na sono a po porode zvysok vysetreni. Na kontrolu mam prist az po 2 mesiacoch

dina1
21. feb 2018

A ja som napriklad chodievala kedysi aj do solarka takze som to urcite mohla mat z toho a aj z opalovanie.

lily111
21. feb 2018

@kubkovamama ahoj,mas diagnostikovany bazaliom?mne ho diagnostikovali min.tyzden a idu mi ho vybrat a poslat na histologiu...dvaja kozni (jeden asi najlepsi v celom meste)a jeden lekar radiolog ma uistili,ze sa nemam bat, ze nemetadtazuje a po vybrati somprakticky vyliecena, tak verim,ze to bude fajn