icon

Mám 14 mesačné dieťa a začala som zabúdať

11. mar 2022

Ahojte. Začala som zabúdať. Mám z toho trochu obavy. Nie sú to bežné veci, že či som jedla alebo podobne. Proste mám 14 mesačne dieťa a mame momentálne dosť tazke noci, mám aj veľa povinnosti, čo sa týka domácnosti a malého. Lenže problém je v tom, že napríklad varím a idem aj 3x do chladničky, lebo neviem čo som chcela. Myslím na niečo, že idem pozrieť a jedným okom sledujem čo robí maly a potom zabudnem, čo som chcela. Mám aj dosť stresujúce obdobie. Beriem AD, prekonali sme covid. A čoraz viac nad tým rozmýšľam a privádza ma to do šialenstva.

iwanka222
11. mar 2022

Tiez zabudam mam 4 rocneho synceka a presne tak ako ty idem pre nieco a vzápäti zabudnem nato preco som chcela ist. Alebo ked myslim na nieco ze toto urcite musim urobit tak akokeby naschval zabudnem.

autor
11. mar 2022

@iwanka222 Myslíš, že to je len spôsobené kopou povinnosti a vyčerpaním?

kacena4
11. mar 2022

ano kopa povinnosti a vycerpanie, ak chces skus si kupit v lekárni vyzivovy doplnok na pamat acutil a zvolni

janage
11. mar 2022

Ak ta to uteší, ja bez covidu, mega náročné dieťa. Asi 3x som takmer podpálila byt(zabudla som, že preváram babatkovske veci) asi 20x kľúče z vonku dverí (sa čudujem doteraz, že nás nikto nevykradol a vždy sa našli) koľkokrát som nechala zapnutu žehličku pomlcim (teraz mam takú, že sa vypne sama, vtedy som automaticky tou zehliacou plochou nahor odkladali, inak už mám zhorenisko)
To, že sa vraciam odkiaľ som vyšla, aby som si spomenula to mi ostalo aj po 15 rokoch😁 hlava je vyčerpaná a rieši viac vecí. Upokojí sa to.

marianarem
11. mar 2022

Mne zacali vypadky panati uz v tehotenstve, to som pripisovala hormonom, no pokracuje to aj 2 roky po porode. S tou chladnickou to mam presne rovnako 🙂 Pride mi, ze je to jednak psychickou unavou a jednak tym, ze ked je v okoli maly, tak cast mysle a aspon jedno oko alebo ucho permanentne sleduje jeho. Co som sa rozpravala s kamoskami, maju to podobne. Jedna mi povedala, ze co si nezapise, to zabudne.

autor
11. mar 2022

Jaj baby, ani neviete ako ste ma upokojili. Pri týchto mojich stavoch depresie a úzkosti hneď myslím na najhoršie a potom mi je zle. Mám veľký deficit spánku už 14 mesiacov som nespala 8 hodín v kuse.

autor
11. mar 2022

@janage Vieš čo robím ja? Káblom si mávam pred očami ako nepríčetná 😂😂😂 pomáha to. Ale áno, chápem. Tiež sa nahanam a je toho fakt veľa.

luga_luga
11. mar 2022

kym si nezabudla niekde to dieta, je to v poriadku 🙂

tianna
11. mar 2022

Fúha no takto ja fungujem už roky a nikdy som sa nad tým nezamýšľala.. no ak je to náhle a po covide horšie môže to byť z neho. Malo by postupne prejsť.

dada0902
11. mar 2022

Ja to isté mam 3,5rocneho a 7m a ja vkuse zabudnem chcem ísť do kuchyne a po ceste už neviem pre co idem niekedy rozmýšľam ze co som robila včera a neviem si spomenúť

tianna
11. mar 2022

@marianarem a najlepšie keď si poviem že idem kúpiť 3 veci a vzápätí si neviem na 2 z nich spomenúť 🤣 akurát minulý týždne som takto šla na 3x do dm.. 🤣🤷🏼‍♀️

neznamaznama
11. mar 2022

@luga_luga kamarátka tak zabudla dieťa na ihrisku. Vybrala sa domov, vzala kočík a dieťa zostalo na ihrisku. Chvíľu sme na ňu pozerali a sledovali ju, či si to uvedomí sama. Nestalo sa tak. Juj, ale sme sa vtedy narehotali jak kone. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

@autor ja už ani nemám malé deti doma a cestou do chladničky zabudnem, čo som chcela. Už sa mi aj stalo, že cestou na wc som zabudla, kam idem. Vždy to je najmä vtedy, keď mám toho v hlave veľa na starosti. Pokiaľ to nie sú extrémy, že pravidelne prídeš domov z obchodu bez dieťaťa a pod. tak sa netráp, sú to drobnosti.

oliolijanka
11. mar 2022

Tak to mas dobre, ze iba 3x do chladnicky. Ja ked som kojila a nespavala a varila som, tak som isla aj 3x dole do pivnice po nieco, lebo som furt zabudla po co a tretikrat, ked som z pivnice vysla, som zabudla aj ze varim😀

letfenixa
11. mar 2022

@autorka mám 5,5 ročného a asi od jeho 3 rokov prespim v kuse najviac 5 hodín.

majlo1234
11. mar 2022

@oliolijanka Presneee😀ja do obchodu chodim pre jednu vec aj tri krat a furt daco ine kupim

kittykat22
11. mar 2022

Zabudanie je z nedostatku spanku. Ked otvoris clanky online, tak sa dozvies, ze spankovy deficit poskodzuje nenavratne mozog. Ja som to citala, ked som nespala 2 roky a zacala som revat, ze ma ani ulice zametat nenechaju lebo zabudnem kde som 😀 Ale zacala som spavat a pamat sa mi vratila 🙂

oliolijanka
11. mar 2022

A po sestonedeli, ked som sla prvykrat na nakup, som zistila, ze si nepamätam ani jeden pin ku platobnym kartam, ktore som pouzivala desatrocia😀
Doma som potom zistila, ze si nemamätam ani piny k mobilom, hesla na mailove adresy, mena kolegov.
Uplne som bola ako nanovo naformatovana disketa😀

alex666
11. mar 2022

Mam to podobne, tiez vela zabudam. Mam 2-rocneho syna, ktory este ani raz neprespal noc. To zabudanie pripisujem dlhodobej spankovej deprivacii.

kallanchoe
11. mar 2022

To je v poriadku stáva sa mi to tiež občas....po pôrode to bolo horšie....to bude iste aj nevyspatim,stresom....keď budeš viac v kľude bude to lepšie alebo to prejde úplne....hlavu hore je to len obdobie😉 bude to lepšie neboj ....btw ja som si po pôrode nevedela spomenúť asi mesiac na prihlasovacie údaje do banky🤦 samozrejme nikde napísané som ich nemala ....😂....bola som vyčerpaná,unavená nonstop....keď prešlo u nás náročné obdobie,tak sa všetko vrátilo do normálu.....

sszuzu8
12. mar 2022

Išla som kúpiť dvere učebnicu. Kvôli tomu som išla do centra. Prídem dnu pozerám kvantum obchodov rôzne svetlá rozmýšľam kde som a co tu robím. Narazila som do jedného pána nechtiac. Sedím jak trúba na lavičke 10 min kým som si spomenula na čo som tam šla. Nebolo mi všetko jedno v tu chvílu. 😩 Čiastočne som zabudla aj na svoju minulosť. Na istých ľudí resp na spomienky s nimi. Ich mená a neviem si ich zaradiť. Nepamätám sa na svoje manželstvo. Ach..

sszuzu8
12. mar 2022

@sszuzu8 dcére *

loliki
12. mar 2022

Je to úplne normálne. Si vyčerpaná. Dodaj ai vitamíny, Magnézium. Ja mám plno príbehov. Topka je, keď som v zime vetrala ráno spálňu, otvorila som okno, celý deň som chodila po trase detská-kuchyňa. Do spálne som sa vrátila asi o 14-ej. Ešte 3 dni tam bola zima. 🙂 Doteraz som nenašla miešače do ručného mixéru, ktoré som odložila do komory pred deťmi, lebo stále upratovali šuflíky. Kúpila som si radšej nový. 🙂 A do chladničky som odkladala veci ako do kucynskej linky. atď. Vitaj v klube.😉