icon

Mám 17 rokov, som ZŤP a túžim vlastniť elektrický vozík

13. apr 2021

Dobrý deň mám 17 a trpím od malička diagnózou Mystemia Gravis je to postupne ubúdania svalstva a nevládanie nazýva sa to aj Svalová Distrofia ja by som veľmi túžila vlastniť elektrický vozík a môcť sa samostatne presúvať z miesta na miesto za kamarátmi von atď na mechanickom sama ísť neviem mám mladšieho brata ktorý má 15 a nevládze ma brávať von iba niekedy otec je po troch infarktoch talže on nevládze vôbec a mamina má tiež zdravotné problémy nevládze chodiť a zle vidí takže väčšinu trávim príliš veľa času iba doma veľmi má to trápi som z toho smutná chcem chodiť von, za kamarátmi, do obchodu, na poštu tento rok budem dospelá rada by som bola ako tak samostnana čo sa týka premiestňovania sa.
Ten elektrický vozik je veľmi drahý takže kúpiť si ho nedokážem. Ako sa to poprípade vybavuje u lekára či? Ako to prosím prebieha? Dopláca sa? Ak áno koľko? Prosím o osobné skúsenosti vopred ďakujem

Strana
z2
autor
14. apr 2021

@mogaa vlastne áno máte pravdu, takto nás rýchlo som si to neuvedomila, ale ďakujem za upozornenie máte úplnú pravdu

martinkatinka
14. apr 2021

Ja len upozornim, kedze pises ako anonym. Neposielajte peniaze.
Ako chodis do skoly, respektive ako si chodila predtym? Mate doma aspon bezbarierovy pristup?
Ak ste napriklad uz vybavovali prispevok na kupelnu, tak sa to da podobnym sposobom. Alebo oslovit neziskove organizacie, ktore takto pomahaju.

autor
14. apr 2021

@martinkatinka aké peniaze?
Prepáčte, len neviem ako to myslite kde sa spomínajú peniaze?
Do školy už nechodím...bezbariérový prístup mame okrem kuchyne tam je taký menší schod inak všetko bezbariérové...

martinkatinka
14. apr 2021

Myslim to tak, ze bohuzial, uz tu boli odvody.
Neber to ale v zlom.
Najlepsie je ist oficialnou cestou, cez vyzvy, institucie.

autor
14. apr 2021

@martinkatinka samozrejme že to chcem riešiť oficiálne len som tu chcela vedieť a spýtať sa informácie o tom, osobne skúsenosti...

vilma7
14. apr 2021

@martinkatinka myslím že dosť drzé hneď upodozrievať každého.

martinkatinka
14. apr 2021

@vilma7 ja som neupozornovala anonymnu prispievatelku, ale ostatne tu registrovane....

vilma7
14. apr 2021

@martinkatinka áno, kvázi s tým, že to môže byť podvod.
Takže to je úplne jedno, koho ste upozorňovala alebo upodozrievala.

Najskôr si treba overiť dotyčnú, keď už máte pri každom príspevku pochyby a potom púšťať upozornenie do sveta.

19misiatko93
15. apr 2021

Trosku napíšem od veci ale myasthenia gravis a svalova dystrofia sú dve rôzne diagnózy aj keď dosť podobne. Pri svalovej dystrofii sú odporúčané aj rehabilitácie

m_zeman
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2