Mám 20 rokov a chcem darovať vajíčka
Zdravím.
Je tu niekto, kto daroval vajíčka?
Posledné mesiace nad tým rozmýšľam. Nie, nie je to pre finančnú odmenu, skôr naopak. Už od 18 som darca krvi a milujem ten pocit niekomu pomôcť.
Preto som sa rozhodla pre toto, no mám pár otázok.
Najväčší strach mám z injekcií, ktoré si budem musieť sama aplikovať.
Nevadia mi, no neviem si predstaviť sama sebe pichať. Taktiež ma od toho mamina odhovára, že nech to podstúpim až po deťoch kvôli minimálnym rizikám.
Máte niekto skúsenosti.
Ďakujem za každú rada a podporu.
Pekný deň.
@misel714 ja som si zazila aj stredne ohss pri prvom ivf a nie je to sranda ☹ ivf nesie kopec komplikacii so zdravim zeny kde podpises papier ze v pripade ak by ti to ublizilo zato oni nenesu zodpovednost ☹ teraz po druhom odbere mam vajecniky plne vodovych cyst su dvakrat take velke vajecniky ako ma bezna zena ☹ a po odbere som mala problem sa vycurat a pri prvom curani obrovske bolesti a doma este tyzden som sa bala ist aj curat co ma to tak bolelo ☹ urcite ako som pisala nezahadzuj moznost mat vlastne babanko prirodzene 🙂 darkyn je dost az ked naplnis svoju sancu mat babo pomozes ak budes chciet 🙂 drzim prsteky nech sa rozhodnes podla seba hlavne mysli na svoju buducnost 🙂
@nika3136 tak ti poviem snažili sme sa 5rokov predtým som o ivf ani nevedela neriešila lebo som nevedela ze to niekedy budem potrebovať a za ďalšie ani ma nenapadlo darovať. Lebo som o tom ne premýšľala ako táto slečna ale darovali sme s manželom naše zvyšné zmrazené 7.a ne premýšľam ze "niekde budú naše deti behať"
To ze baba uverejnila tuto neznamená ze hneď ide. Možno si to rozmysli keď by šla do centra keď by jej všetko o tom povedali ale máš môj obdiv že vôbec o tom premýšľas, lebo veľa žien to skôr robí za tých pár stovák co zato dostanú.
.
ja osobne by som nedarovala ani pred ani potom ako by som mala deti . Nechcem aby časť mojej genetickej výbavy behala po svete bez môjho vedomia a nechcem ohroziť už moje žijúce deti hyperstimulačným syndrómom ktorý by ma mohol postihnúť.
Proti umelému oplodneniu nemám v zásade výhrady, pokiaľ pár pracuje s vlastným genetickým materiálom .
Pri darovaní vajíčok je v budúcnosti riziko pribuzenskych sobášov a vzniku genetických mutácií, keďže potomkovia nemusia vedieť, že sú príbuzní.

Za prve-vzdy pocuvni mamu. Mama ma vzdy pravdu 😉 to je take pravidlo ktore pochopis az neskor. Ale jej hlavne doveruj. Chce ti len dobre.
Za druhe-ja nie. Neviem si tiez predstavit ze niekde sa po svete budu potulovat “aj moje deti” len tym ze niekomu druhemu pomozem ☹ krute ale tak to citim. To ze darujem cudzie vajicko. Resp prijme zena “cudzie” tak to moze si rovno adoptovat “cudzie” dieta.