Mám 26 rokov a idem prvýkrát na gyndu
Ahojte ešte nikdy som nebola na gynde čo mám od toho očakávať? mám problémy s menštruáciou a taktiež by som veľmi rada čo najskôr začala riešiť tehotenstvo. Nebudu s tým nejaké problémy, že som nebola na gynde keď už mam 26 rokov?čo ma čáka a je lepšie mať gynekológa muža alebo ženu?
Inak dievcata...naco su nam vlozky 🙂 ved pracka operie...neriesme 😀 😀
Inak dievca este nebolo u gynekologa ale hlavne ze ide na GYNDU 😀
@briketa uplne od veci a mimo temu, aaale ako si spokojna s menstruacnym poharikom? som nad nim uvazovala 😉
@slniecko77 po siedmych rokoch pouzivania uz by som nesla na nic ine.
U mna sa to zacalo tak,ze po prvom porode som nezniesla tampony, skusila silikon a vyhovuje po vsetkych strankach. Odpurucam!
@briketa ja zatial tamponujem, ale uvazovala som nad kupou kaliska...zrejme ho aj v kratkej dobe zrealizujem 🙂 dik
@korenbaba ako akú predstavu? veď jej snáď mama aspoň to vysvetlila, že deti nosí bocian 😉 😀 Aj by som verila že v 26 rokoch nebola na gynde, poznám také z okolia, ale že nevie čo je vložka a čo je menzes, tak na toto nenaletím. V roku 2013 aj keby nemali telku doma je nemožné to nevedieť, hlavne ak má aspoň prvé 3 roky ZŠ 🙂 . No ale aspoň sme sa tu viaceré pobavili.
Ale priamo k problematike, že v takom veku niekto ešte nebol na vyšetrení, tak podľa správnosti by sa lekár nemal starať do toho prečo žena dovtedy nebola, ale aj tak mnohí vypucuje žalúdok. V teorii sa odporúča zájsť na gyndu hneď ako žena začína uvažovať o intímnom živote, podľa lekárskeho uvažovania, by to mala žena stihnúť už od 18tky. NIe kvôli antikoncepcii, ale kvôli preventívnym prehliadkam, zabráneniu možnej rakoviny a pod. . Mne osobne gynekologia vôbec neprekáža, práve naopak. A či žena alebo muž? Je to jedno, nie som prvá ani jediná čo tam leží na koze a hlavne je to lekár.
Dievcence niektore tie Vase komenty no radsej ani nekomentujem. Popravde si myslim, ze mozno mlada by aj dieta chcela ale nemala dostatok informacii mne osobne to prislo, ze o menzese vie ale nevie presne naco je alebo ako funguje. Druha vec to, ze ma meno ktore nikto v zivote nepocul ako prepac ale staci si hodit do google a vyhodi Ti najmenej dvoch ludi s takymto menom ( mne osobne sa to meno paci) a tretia vec ja kebyze som na jej mieste tak sem asi uz nevkrocim ked by som si precitala poniektore komentare. V dnesnej dobe su zeny hrozne stretavam sa s tym denne ake hrozne povahy maju a co si myslite, ze dievca co bolo sice to hovorim teraz extrem cely zivot dirigovanr matkou a zvlast s krestanskej rodiny by o tom sajnu malo? Moja velmi dobra kamaratka tiez pochadzala z prisnej katolickej rodiny. Tiez nic nevedela o menzese o sexe ako vznikaju deti a ked sa rodicov na to pytala okamzite jej robili kazne aka je nemravna atd. Mala 24 ked prisla k nam a ked som sa jej pytala tak nemala ani paru naco su take veci. Jej matka jej iba narozpravala aky su muzi skazeny a hriesny a budu ju pokusat, ze nahota je hriech ( preto sa nikdy nevyzliekala pred nami v satni) tak som ju musela nasilu natlacit ku gynekologovi tiez mala problemy s menzesom ale myslim, ze to bolo skor psychikou. Rodicia dokazu velmi ovplivnit maldeho cloveka. Kto vie ci to tiez nie je jeden z tych pripadov.
včera založení nick a trápna otázka 😀 😀 😀 to mi smrdí 😕
To vyzera ze dievca zije izolovane od civilizacie a nema kamaratky 😀 paradoxne ma internet cize vyhladat si informacie co jej bude robit pan gynekolog alebo co je vlozka si hadam vie kedze si vie zalozit nick na MK 🙂 mile damy niektore ste tu naivne ze to je vymysel? To ako keby som sa spytala ako sa vari caj 🙂 no co by jej asi ujo gyndos robil ... no urcite jej bude hladiet do ust😀
@tanith Ahoj ja som tiež išla prvý krát na gyndu pomerne neskoro, mala som 20, mama sa o to nestarala tak som to musela vziať do vlastnych rúk. Ja som sa zhodou okolnosti vrátila po 2 rokoch z Anglicka, tak som to nejak tiež využila ako výhovorku, že hľadám gynekologa. No a išla som k žene, lebo sa mi to zdalo prijemnejšie pre mňa. Keď som ale otehotnela a posledne týždne som už chodila do pôrodnice väčšina pôrodníkov tam boli muži a priznám sa, že mi to zo začiatku robilo dosť problém si na to zvyknúť. A inak radšej chodím k zubárke ako ku gynekologičke 🙂
@tanith To, že chceš ísť v 26 ku gyn. prvý krát nie nič nenormálne. Možno aj väčšina žien, ktoré nemali žiadny gyn.problém, neboli tehotné alebo nepotrebovali antikoncepciu do 26, tam skôr neboli. Ale vedieť ako funguje ľudské telo a ako vyzerá menštr.cyklus, nemá nič spoločné s tým, že si chodila do cirkevnej školy. Tam sa to učí a hovorí sa o tom rovnako, ako v iných školách. Tak tam príčinu svojej "nevedomosti?" nehľadaj.
@tanith velmi sa nudis cez prazdninky?

@sisaha po precitani problemu mi hned svitlo ze to je total vymysel 🙂 inak ktovie ci to je slecna 🙂