Mám Covid a nemám všeobecného lekára
Mám pozitívny antigen príznaky bolesť hlavy svalov teplota 38,5 od včera..nemám všeobecného lekára prosím kam volať v prípade potreby predpísania liekov? Áno som nezodpovedná toto mi nepíšte moja chýba prosím info k veci. Zaočkovana som 2 dávkami mám 35 rokov očkovanie bolo v júli. Diky za rady prosim len normálne ďakujem
@jaroe co je na tom divne? No vsetkoo. Ci myslis, ze napriklad preventivne prehliadky su na nic?? Zbytocnost??
@jaroe a skenovala si ho ty ci nema napriklad vysoky cholesterol? (netyka sa len ludi s nadvahou). Ak by si zlomil nohu vypises mu PN ty? Keby ho chytil zapal slepeho creva a budu ho v nemocnici operovat, kto mu predpise lieky, PN, komu odovzda prepustaciu spravu, aby ho skontroloval? Nemat obvodaka je divne a celkom dost nezodpovedne.
Mne povedala lekárka, že keby trvali horúčky nad 38,5 tri dni mám ju kontaktovať a vtedy až predpise atb. Hlavne kľud, teplota je v podstate dobrá skús si ju nezrazat pod 38,5 nech telo bojuje. Skús obvolat známych či niekto nemá isoprinosine. Hlavne veľa pi, davaj si vitamíny. Neboj o dva dni ti bude dobre 😉
My sme mali dva dni teploty, bolesti krížov, hlavy.. ako odzneli teploty už bolo dobre. Skore uzdravenie prajem ❤️
Nový lekár, aj keď Ťa zoberie, spraví to až od prvého nasledujúceho mesiaca. Si na materskej, alebo nezamestnaná? Ak pracuješ, kto Ti vypíše PN?
A naozaj netreba robiť paniku, tiež mám akurát covid, tie horúčky a bolesti hlavy sú fakt otrasné. Ale jeden, este ani dva dni neznamenajú, že skončíš v nemocnici, alebo nebodaj na ventilacii.
Hlavne kľud, a oddych. A akonáhle budeš zdravá, okamžite riešiť obvodného lekára.
@sasa1983 nás tiež nechcela zobrať mudr keď sme sa sťahovali až kým sa nepýtala kde bývame a nakoľko sme v jej obvode tak nás zobrala...
Sa tu rozculujete nad tym ze ako je mozne ze nema lekara a ze to je nezodpovedne...my sme v situacii kedy miestny lekar ukoncil sluzbu a dalsi neprisiel cize zdravotne karty mame doma, od starostu len pocuvame ze mame pockat ze novy lekar pride, uz na to cakame 4 mesiace a dufame ze nas za ten cas neskoli choroba. Lekari v okolí (do 30km) novych pacientov neberu, do vacsich miest je to cca 60km a viac a aj tam nas nechcu.
A ked si pozriem stranku kto je moj lekar, stale tam figuruje doktor ktory uz uziva dochodok.
Napíš, aké máš príznaky. Mne stačil Medipyrin, Modafen, Sinupret, Virostop. C,D vit, Zinok. Lekárovi som len telefonovala, ani sme sa nevideli. To bolo všetko.
Ahoj, veď zavolaj tej detskej ku ktorej si patrila ona musí vedieť kam sa máš hlásiť ak si chces kartu založiť.
@makova333 lenže obvodní lekári " sú nedostatkový tovar". Gro sú v preddôchodkovom , dôchodkovom veku a noví kvázi nie sú. Systém ambulancii orientačné do 5r na Slovensku zanikne. Myslím obvodní lekári, pediatri, ambulantní neurológovia, diabetologovia, ..ľudia si to neuvedomujú
@makova333 ja nehovorím, že zastupujúci lekár ju má prijať do obvodu, ale poskytnúť pomoc musí, keby to bolo nevyhnutné je tu ešte pohotovosť. A ju netreba nikde prijímať, podľa trvalého pobytu už každý niekde patrí. Prijať ťa môže alebo nemusí iný lekár, kam nepatríš podľa obvodu.
@janka1011 patri tam vtedy, ked prinesie kartu od pediatra a podpise dohodu. Takze ano, treba ju prijat a zakapitovat.
Vid tu: Pokiaľ lekár odmietne uzavrieť s pacientom dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti na základe uvedených prípadov, má pacient právo dať daný prípad preveriť na príslušný samosprávny kraj, ktorý mu následne bezodkladne určí konkrétneho lekára (v čo možno najmenšej vzdialenosti od bydliska alebo pracoviska pacienta). Pokiaľ samosprávny kraj uzná, že odmietnutie pacienta lekárom bolo neopodstatnené, môže pacientovi priradiť aj lekára, ktorý s ním túto dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti odmietol uzavrieť.Rozhodnutie samosprávneho kraja je lekár povinný rešpektovať.
Poskytnúť musí lekár prvú pomoc resp. neodkladné ošetrenie. Zastupujúci lekár nie je povinný ošetriť niekoho, kto 7 rokov sr*l na to, aby si vybavil obvodného lekára.
@vanda323 presne ako pise @janka1011. Tu sa to da vsetko najst: https://www.e-vuc.sk/bsk/zdravotnictvo/kto-je-m...
Prihlas sa do zdravotnej poisťovne (internet) a tam sa pozri, kto dostáva mesačný poplatok za to, že k nemu patríš.

@anjelicek26 moja kamoska dostala nie príjemného kovida aj s boosterom. Pod 40 ročná.