Mám Covid a nemám všeobecného lekára
Mám pozitívny antigen príznaky bolesť hlavy svalov teplota 38,5 od včera..nemám všeobecného lekára prosím kam volať v prípade potreby predpísania liekov? Áno som nezodpovedná toto mi nepíšte moja chýba prosím info k veci. Zaočkovana som 2 dávkami mám 35 rokov očkovanie bolo v júli. Diky za rady prosim len normálne ďakujem
Nestresuj,naco si sa ockovala,ked tomu neveris ? Normalne sa liec,akoby si mala inu virozu,nemas zatial nic,preco by si mala robit paniku. Googlit urcite vies,najdi si infekcnu ambulanciu v BA, vyhodi ti hned Kramare,mas tam rovno 3 cisla. A na jedno z nich zavolaj.
@anjelicek26 netvrdila by som, ze ako neockovana, moja dcera mala druhu davku na konci juna, este po novom roku mala protilatky vysoke, je ocko uz aj tretou davkou
Tam kde máš trvalý pobyt je lekárka POVINNA ťa zobrať. Neviem, prečo nás tu kŕmiš omáčkami, že ťa odmietla pre nadstav. Zákon nič také lekárke neumožňuje. Rovnako tak nie je možné skartovať zdravotný záznam a detská karta zostáva uchovaná.
Coldrex si nedávaj to sa pri covide nemá brať lebo zaťažuje organizmus, daj si paralen, kvapky od kašľu ak kašleš, prieduskovy čaj, pľúcnik lekársky, zázvorový čaj, vitamín D, vitamín C, zinok iné ti netreba ani obvodná by ti nič nepredpisala tak je to jedno či máš alebo nie a keď ti bude veľmi zle tak potom zavoláš na pohotovosť alebo trebárs aj 112 a tam ti povedia čo máš robiť, takže nestresuj, oddychuj, veľa tekutín, ja som tie čaje pila jeden za druhým a za dva tri dni budeš fit
Nezabudni sa ešte 3. dávkou zaočkovať. 🤦
Skoré uzdravenie, nech si rýchlo fit! ❤️
@anjelicek26 od júla zaočkovana je ako nezaockovana to fakt? Tak čo teraz sa budeme tri krát do roka očkovať?
@maialeo keď som sa pred pár rokmi presťahovala do BA, ako prvé som si hľadala všeobecného lekára. Keďže som tam nemala TP, bolo dosť ťažké niekoho nájsť...viacerí doktori vtedy nebrali už ani ľudí s TP...tak neviem či sú vážne povinní keď majú "plno" 🙄. Bolo to ale niekoľko rokov dozadu, tak možno to už funguje inak.
@nika523 vzhľadom na nové štúdie o proti látkach.. Asi áno.. Drvivá väčšina po 3 mesiacoch rapídne klesne, po pol roku nemá vyše polovica testovaných už vôbec žiadne.. To platí rovnako u pre konaných. Aj tam išli dole na 90 dni...
@anjelicek26 napriek tomu ti pisem vlastnu skusenost, ked dcera aj polroka od druhej davky ma protilatky vysoke, tak nehadz vsetkych do jedneho vreca
@anjelicek26 tak prečo potom očkovanie platí rok a prekonanie pol roka keď už po troch mesiacoch nie sú protilátky?
@anjelicek26 toto si napisala: a od jula nepreockovana je ako nezaockovana, tie protilatky su uz jasne prec... ziadna inu moznost tam nepripustas :D
Tu je zoznam liekov, ktore sa odporucaju uzivat https://korona.gov.sk/co-mam-robit-ak-som-covid...
Nech vam skocia susedia kupit alebo si v ramci BA objednajte donasku cez pilulka.sk . Kupte si oxymeter a merajte si saturaciu,sledujte si teplotu a vela oddychujte. Robte si zaznamy o uzitych liekoch a nameranych hodnotach. Ak chcete,registrujte sa na statom hradeny PCR test. A nepanikarte 😉
@anjelicek26 a aká je nová vyhláška že prekonanie platí tri mesiace a očkovanie pol roka podľa teba?
No vidíš v tom odkaze čo dala adya máš všetko krásne rozpísané čo máš užívať a kde volať a kedy, obvodná ti je nanič pri covide
To, že nemáš lekára je blbosť, každý ho má. Na stránke Kto je môj lekár si nájdeš, pod ktorého všeobecného lekára patríš, rovnako aj zubára a gynekológa. Ten ťa zobrať jednoducho MUSÍ.
@evaachesa ak mas trvaly pobyt mas spadovu dr. (obvodnu vseobecnu, zubnu a gynekologicku), ktori ta zobra musia. Ak nie treba sa obratit na VUC alebo svoju poistovnu. Neexistuje, aby pacient nemal vseobecneho lekara.
Autorka: V momentalne situacii ta nik nezoberie, nakolko treba spisat dohodu. Takze ak to nie je vazne (zatial mas teplotu kratko) liec sa doma dosptupnymi liekmi (paracetamol, ibalgin, diklofenak) a vitaminami. Ak sa zhorsi, volaj si na covidovu ambulanciu alebo pohotovost (IV ma Kramare).
Normálne treba obvolat všeobecných lekárov a niekto ta vezme (aj pre budúcnosť, vygoogli). Keby daco volat pohotovosť napr. Tam tiež predpisu lieky, poradia. Bývalá lekarka nech ti presne povie kam tvoju kartu poslala. Treba si ju vyžiadať (ale netreba hu urgentne, moj chlap svoju tiež nemal, nova dr my založila novu). Pripadne poistovna poradi co s tou kartou mozno.
Co sa tyka spadovania, to je uz roky len tak naoko, mame slobodnu volbu lekara, cize moze sit človek kamkolvek a ktorykolvek lekár nemusi pacienta vziať...
Ak tam patríš podľa trvalého pobytu tak ta zo zákona musí zobrať aj keby to pre ňu znamenalo vyradiť z evidencie niekoho kto tam podľa tp nepatrí....
@makova333 áno samozrejme že niekoho by našla ak by tomu venovala viac času a obvolala. Ja som si vtedy lekára našla aj keď to dlhšie trvalo. Možno má vtedy len chcela sestrička rýchlo odbiť tak povedala že neberú ani ľudí s TP, nie to ešte z iného mesta 😀 Nechápem ale že v tejto neistej covid dobe autorka nemala strach že nemá lekára ak by sa aj čokoľvek iné stalo... toto považujem za poriadnu odvahu a hazard ... 7 rokov byť bez lekára, uff 😳...ono ešte chvíľu trvá aj tá birokracia kým sa lekár dostane ku karte...a jej keď je niekde v archíve ...snáď ju tam aj nájdu po toľkých rokoch 🙄
@kulumulu123 zo zákona..čistá formalita na papieri. A ak Ťa niekto vezme nasilu, bude to tak aj vyzerať..lekár má právo si vybrať paicetna a pacient má právo si vybrať lekára. Toto nie je vazalstvo. Sama som lekár. Nevidím dôvod, prečo by nemala fungovať konkurencia medzi lekármi. Dobrý lekár má pacientov, nie že ich musí zobrať, lebo pacient je zúfalý "chudák", a nemá kde a kam, ale že pacient chce chodiť k tomu lekárovi. A keď ma lekár pacientov viac ako "zvládne" aby bola zdravotná starostlivosť dobrá a adekvátna, tak ďalších pacientov brat jednoducho nebude. Sama viem nájsť viac spôsobov, ako vybabrať s tým, že lekar musí a pacient môže. Aj podľa zákona, aj podľa práce.
skuste si vybavit lekara tu. osobnu skusenost nemam, ale beru novych pacientov: https://www.praktickaambulancia.sk/?gclid=Cj0KC...
@evaachesa skor ta asi chcela odbit, alebo s TP v spadovej by ta zobrat musela. Kazdopadne suhlasim, 7 rokov nemat obvodaka (a este v tejto dobe, ktora trva uz dva roky) je strasna nezodpovednost a flakacstvo. Karta bude na VUC v mieste kde ma sidlo jej pediatricka. Ale tiez to nebude za dva dni, kym sa ku karte dostane.
@veronikaszabova môj muž nemal do 30ky lekára. Čo je na tom divné? Veď keď nemáš problém, neriešiš/nemáš čas riesit...

Od včera máš príznaky, to určite neumieras, lež, dávaj si vitamíny, lieky proti teplote a keď budeš fit pobuchaj si po čele, aká si trúba a nájdi si lekara