Mám koronavírus a som na izbe v nemocnici so ženou, ktorá ho má tiež
chcela by som sa spytat jednu otazku.
sme v zahranici v nemocnici a ja som dostala covid, a hospitaliziovali ma tiez s jednou zenou,co ho ma udajne tiež/ ma sympatomy,ale jej testy ukazuju stale negativne/, no jasne ze homa.
. Moja liecba je narocna a zdlhava a pomalinky sa davam dokopy, i ked to bolo strasne, vytrpela som si, a som ako tak relativne OK, kdezto tato zena vedla mna,co lezi, tak ju nijako neliecia, davaju jej paralen iba, coldrex nechapem prečo, proste ze to nema take " zavazne", ako ja som mala ( ja som brala 5 tazkych liekov vratane remdesiviru a plaquenilu)astale so mnou zdiela izbu, som z toho zufala. Aby ma nenakazila proste zase znova. Asi tu stvrdneme spolu este 10 dni, Co mam s tym robit ? Je to pre mna zase nebezpecne, ze to zase chytim od nej?lebo ona stale kasle a bolí ju cele telo, hlava, soplí sa....a dnes jej test vysel pozitivny konecne, ale neliecia ju tak ako mna, vlastne nijako. co s tym?lekar povedal, ze on nevuie,ci to dostanem od nej znova :OOOO reakcia ma sokovala.
dakujem
Zeno, zaklady biologie ti chybaju
@janage nie nie je pochopytelný, lebo presne takéto hysterčenie a nerváčenie ju oslabuje, má spat, oddychovat , čitat si ale nie toto
nie je pochopytelý ani ospravedlnitelný, a otázne je či by mu aj verila, však si nájdem aj sama informácie, čo sme za komančov, ked sa pašovali informáciei ?
@valentinavibi keďže nejde o bežné ochorenie , ale vysoko nákazlivé . nemocnica (aj ak ide o infekčnú kliniku)má určitý počet izieb a určitý početpacientov, takže pochybujem je že je v možnostiach nemocnice dať všetkých pacientov na jednolôžkové oddeenia....takže rady ako zaplatiť si nadštandart alebo sa pýtať na jednolôžkovú izbu ti v tomto prípade nepomôžu.....ale dobrá správa je, že obe máte rovnaké ochorenie a ty už sa máš lepšie.....dostala si antivirotiká ktoré by si mali s ochorením poradiť, ale neexistujú špeciálne antivirotiká či liek ktoré dokážu 100%-ne ochorenie vyliečiť, s tým si musí poradiť imunita človeka....nie každý dostáva rovnakú "liečbu" a nie každý má rovnaký stav.....žena ktorá je s tebou na izbe má zrejme ľahší priebeh ako si mala ty ale je riziková skupina a preto musí byť v nemocnici.....dobrá správa pre teba je, že nemôžeš dostať ochorenie ktoré už máš.....remdesivir nie je "liek" na Covid, vie len skrátiť dobu ochorenia ale priebeh záleží vždy od imunity daného človeka.....takže sa nestresuj, dostávaš liečbu, si v nemocnici "pod kontrolou" a lekári vedia čo môžu a aj aké sú ich možnosti....
načo sa trepať do zahraničia?
@katkabg ak je to pravda
@nedokonala no je veľa ľudí čo tam pracujú, ziju alebo tam len proste idu na dovolenku...
Ach jaj... tá bláznivá korona...Ale to,že ľudia zomierajú na onkologicke ochorenia,lebo kvôli Covidu im nemôže byť poskytnutá 100%liečba a starostlivosť a dlho,dlho čakajú na nejaké vyšetrenie, zatiaľ čo nádor nekontrolovateľne rastie a dostane sa do takého štádia,že už nie je operovateľný,tak to nikoho nezaujíma...hlavne,že máme koronu a na ostatných kašľať.
@ivka710 preco pises hluposti? Ved Slovenska republika nemala problem s preplnenymi nemocnicami. Preco by mali ludia zomierat na onkologicke ochorenia? Pokial clovek nejde k doktorovi ked ma problemy, tak sa doktor moze rozkrajat akonahle je uz v stadiu, ze nie je iste, ci liecba zaberie. A pokial viem, tak nikdy nebolo povedane, ze pokial je cloveku zle, tak nema chodit na vysetrenie.
@kittykat22 hm, asi si to nezazila, vsak? susedkina mama s nadorom na peceni - kvoli korone jej niekolko krat prekladali termin operacie. stacilo malo a korona by mala dalsiu obet. onkologicku pacientku ktorej sa akutna operacia posuvala a posuvala a posuvala...
@kittykat22 to,ze ty nemas osobnu skusenost neznamena,ze sa nieco neodklada...mne napr,prelozili celkom dolezite /pre mna/vysetrenie na koniec novembra...odklada sa ,odklada lebo ine ako corona nie je
@kittykat22 aj ja stale cakam na prelozene vysetrenie, obycajnu gastroskopiu... nastastie uz nemam tie akutne zaludocne problemy, ktore ma velmi trapili v case, ked som sa na gastroskopiu objednavala... a som si ista, ze mnohym poprekladali omnoho dolezitejsie vysetrenia. Nemalo by to tak byt, je to nespravne. Covid by sa nemal podcenovat, ale zas nie za cenu toho, ze na ine ochorenia “zabudneme”.
Vieš v akom stave máš protilátky? Ak máš nejaké protilátky , tak je málo pravdepodobné, že sa znovu nakazis... predpokladám, že v UK Ti protilátky nebrali. Ale predpokladam, že keby si sa informovala o tom....tak možno by ti zobrali 🤨Ak protilátky nemáš, tak je vysoko pravdepodobné, že sa môžeš opätovne nakazit...ale nikto Ti nevie zaručiť, že sa nenakazis aj v metre, v bežnom obchode...treba dodržiavať všetky opatrenia...hlavne hygienické, časté umývanie rúk...podľa všetkého do 10 dní je pacient infekčný, potom je málo pravdepodobné, že je infekčný. Ale všetko su len dohady...ťažko predpokladať ako organizmus zareaguje a každopádne chápem, že sa musíš cítiť strašne...
@soldi lenze to je problem lekara a nie koronavirusu. Pretoze u nas bolo extremne malo chorych a nemocnice mali volne.
Dobre,ze pises,ze vieme,ze existuje niekto kto kovid ma
@kittykat22 ja hlúposti nepíšem.Mojmu manželovi v marci zistili cukrovku+mal ísť na iné vyšetrenia, pretože sa necítil dobre, každému lekárovi, ktorému volal,tak ho odbil,že teraz nie,lebo je pandémia.Az sa stala taká vec,že začal zltnut koncom apríla a až potom to začali lekári riešiť...gastro,CT a iné.Az v máji ho hospitalizovali a operovali nepriechodné zlcovody,a nepriechodné boli preto,že mu tlačil nádor na pankrease na ne.Po operácii som ani nemohla ísť za ním v takejto ťažkej chvíli do nemocnice,lebo návštevy boli zakázané.23.juna zomrel... takže SR nemala problém s preplnenými nemocnicami,to je pravda,lebo neliecili ľudí, ktorí to naozaj potrebovali.
Neviem ci ti brali protilátky, ale ak máš už pozitívne igg a negatívne igm, tak si vyliecena a mala by si mat pár mesiacov imunitu voči mutácií, ktorou si sa nakazila a ktorá sa u vás kde žiješ vyskytuje. Čiže odpoveď reinfekcia by nemala byť možná takto hneď.
Tak ja mam opacnu skusenost. V rodine onko pacient nic neposunute, riadne vysetrenia. Druhy kardiak tazky pri zhorseni hospitalizacia najprv na infekcnom lebo boli teploty a stazene dychanie, test, po negativite na normalne oddelenie.
@ivka710 uprimnu sustrast. Velmi mi to je luto. Mozno mu mohli vcasnym zasahom trochu predlzit zivot.
@biba2014 nechápem tvojej vete.....vieme že existuje niekto kto covid má. Haloo to akože doteraz si tomu neverila že existuje nejaký človek? To je podľa teba výmysel? Ja poznám 7 ľudí čo ho prekonali a jeden zomrel. Z tých 7, mali 2 priebeh taký, že nič im nebolo. 2 ľahšiu chrípku, 3 dosť zlú chrípku, s bolesťami všetkého, že mysleli že neprežijú- jeden z nich skončil v nemocnici. A jeden mal veľmi zlý priebeh a zomrel. Takže dobre ráno, covid existuje
@kittykat22 našej malej preložili MR mozgu v narkóze a to sa ozaj nerobí z roztopaše. Keď ju neurológ objednával mala rok, prvý voľný termín bol v apríli (samozrejme prišiel odklad, lebo korona) a kým jej ho spravili teraz v polovici septembra, mala takmer dva.
Odkladalo sa úplne všetko, lebo bu-bu-bu, desaťtisíce nakazených budú a tisíce v nemocniciach. To, že o niečom nevieš, neznamená, že sa to nedialo a nedeje. Už znovu sa schyľuje k tomu, že budú odkladať operácie/výkony ...
@ivka710 och, úprimnú sústrasť.
@bafka dobre rano,existuju aj ine ochorenia,rakovina,mozgove mrtvice,nadory,nie len covid.... pre kovid zatvarame celu republiku... a ludia viacej zomieraju na ine ochorenia...nasa obbodna lekarka vsetko vybavuje po telefóne,povie ti ani ku mne nechodte,no dakujem pekne...to je zdravotníctvo... ja som zodpovedna,nosim poctivo rusku,umyvam a dezinfikujrm si ruky atd.ale sa to vsetko prehana...
nuz, ale ten, co lezi v nemocnici na mrtvicu, onkopacienti a ini.ku svojmu stastiu nepotrebuju schytat a bojovat este s koronavirusom.

Aj ja by som bola zvedavana tvoj priebeh ochorenia