Mám niečo s mozgom?
Caute mam 27 rokov vsetko sa to zacalo tym ze sa mi pretazil organizmus dve male deti stres nedostatok spanku. Raz som mala hyperventilaciu lebo som dostala stasny tlak do hrudnika zle sa mi dychalo a zlakla som sa ze je infarkt bolo to po Op.kolena Odvtedy sa snazim byt vnutorne zrovnana a nemat stres vela spat a nic neriesit. Ale casto krat uz to mam aj dva tyzdne pocas dna mam tlaky v hlave a zalahnute usi ako kazdy den tlak v usiach tieto tri dni tie usi presli.Ale mam tlak v hlave a potom take akoby ja neviem mravcenie po tvari mozem tvarou hybat ale je to take zvlastne mravcenie neviem ci trpnutie casto je to spojene vsetko dokopy. Nemam ziadne cierno pred ocami ked som velmi unavena mam pocit ze vidim hmlisto boli ma ja niekedy krcna chrbtica rano ale neviem ci by to mohlo viest az tak daleko za posledny mesiac som chudla 2kg. Citim sa vycerpane a ked mam skoro kazdy den ten tlak v hlave tak sa niekedy zlaknem zeby nieco s mozgom...Je pravda ze dnes som pocas noci bola dva krat hore lebo mali plakal. Mavam aj tlak n ahrudniku a stazene dychanie. Testy krvi spred dvoch tyzdnov boli v poriadku e EKG a krvne testy na strdce mi boli robene. Povedali ze som pretazena niekedy si ani nerobi stres ani nema strach a uz sa zobudim s tym tlakom a mravcenim ppo tvari je to taky zvlastny pocit vtedy som taka malatna a necitim sa ako ja. Niekedy sa mi to strieda bud sa mi tazko dycha a mam ten tlak alebo mam tlak v hlave. Mozem mat tak skor predporazkove stavy mozgu? Ake su priznaky? V zivote som nic take nemala a je to strasne neprijemne. dakujem
@janinamojka ahoj dakujem za odpovede vies to mam taku haluz ze co to je lebo az take stavy nemam ja som cely den oki najhorsie mi je nad ranom ze mi zacne brnet telo alebo tak chviet alebo jak to nazvat potom.sem tam mi trpne sanka ale to vsetko jak vstsnem prejde a jedine teda este ma bolia tie licne kosti taky jak keby mierny tlak tiez to nieje dajak ze to moc boli alebo co dakedy zas vobec tak preto ze do kelu co mi je
@janinamojka inak tiez myslim.ze to bude daco od chrbta
Ahojte baby. Obnovim diskusiu. Pred 2 tyzdnami mi to vsetko zacalo. Influenza, nadcha a na konec tyzdna bolest v usiach. Tu sobotu som isla ba pohotovost. Tam som dostala atb na usi. V pondelok na ORL. Mala som zápal. Dostala som este tablety Aerinaze. V utorok to vsetko potom zacalo zhorsovat. Ako keby strpnutue na pravej strane hlavy. Na druhy den som to citila zase . Mala som z toho totálne nervy. Povedala som obvodneh, te to moze byt od ucha. Usny tas tvrdil ze to nemoze byt. Po 7 dnoch som vynechala atb aj aerinate po 5 dňoch, ze to -je od toho. Ale stale sa to zhorsovalo. Mravcenie, tlak v hlave stale inde. V noci aj lava ruka. Na sobotu som sa dostala do takeho stacu ze som isla na neurológiu. Testy ok, CT v poriadku, krv tiez. Te mi urobia lumbalnu punkciu. To som zatial vynechala. Mala som 2 3 dost dobré dni, bola som pozitívna. Sem tam ten tlak v hlave, vzadu pri siji alebo hore skor na pravej strane. Strpnutie oboch rúk, niekedy aj nohy. Niekedy je mi zima, potom to teplo. V noci sa potim cca kazdy 3 den. Citim mravcenie po tvari. Niekedy aj na chrbte a na hrudniku. Pred 4 rokmi vyslo najavo te mam problémy s krcnou chrbticou c 5 aj 6. Vcera som zase isla na neurológiu. Vysetrili ma a ze je to od krcnej chrbtice. Mavam zle aj dobre dni, ale pocity mam kazdy den. Uzivam si milgammu, magnerot. Vcera som dostala este diclobene. Poradte mi baby, som coraz nervoznejsia a vtedy mam stale viac a viac priznakov. Som strasne negatívna. Dakujem
@bejja15 problém s mravčením končatín a tlak vzadu na hlave, je z krčnej chrbtice - mám to isté. Potenie v noci môže byť z nevyspania pretože si unavená, alebo ak berieš lieky - častý vedľajší efekt je nočné potenie. Chodíš na pravidelné rehabilitácie s krčnou chrticou a cvičíš doma? Z toho čo píšeš mi príde, že si nervózna a až príliš sa sleduješ. Keď máš nervy a si vytočená na 200% tak cítiš aj vietor na nechtoch. Skús sa ukluďniť, nechaj si spraviť lubálnu punkciu - nebolí to, je to rýchly zákrok aby sa vylúčili neurologické ochorenia z vírusov a baktérií. Ak to bude v ok, tak by som ti odporúčala sa dať sa do pohody, pretože skôř na ochorenie mozgu, zomrieš na infarkt s týmto prístupom.
@kittykat22 ano mas pravdu. Sjoro nic ine si netobim len sa sledujem. Termin na rehabilitáciu som dostala az na 18. Decembra. Vcera som si uzila prvu diclobene tabletu na noc. Mozno ze od toho ten pot. Dneska som skusala opatrne cvicit s hlavou a jemne som pomasirovala krk. Ako keby to bolo lepsie. Ti si absolvovala lumbálnu punkciu? Dakujem za rady.
@suri023 nemusi byt.. moja sesterica prave prekonala miniporazku a v podstate bola aj v nemocnici a ani tam na to neprisli !!!! nase zdravotnictvo.
Stale ju bolela hlava, tocila sa jej, nevedela urdzať rovnovahu a vracala.. toto trvalo 3tyzdne.. nakoniec uz mala aj problemy so zrakom... medzitym hospitalizacia, nezistili nic... potom az po 3t MMR ukazalo toto... mala upchate cievy v malom mozgu a teraz jej to pomaly rozpustaju a ma prist na kontrolu.... cize.... nie kazda cievna prihoda je taka, ze bum a klepne ta a mas nasledky.
ale tu mi to podla priznakov ide skor k panickej poruche, alebo mozno tetania? ale skor za uzkost
@bejja15 absolvovala to kamarátka a veľmi sa toho bála. Po odbere povedala, že je to ako normálny odber krvi, a keby vedela, že to bude také rýchle a bolesť ako keď berú blbú krv, tak by si ušetrila nevyspané noci. Samozrejme čo popisuješ, sú príznaky choroby, ale akonáhle máš potvrdený problém s krčnou chrbticou, tak najskôr by som riešila to, a potom niečo iné. Rehabilitácia by ti mala veľmi pomôcť. Ak si nájdeš čas tak skús plávať. A keď v noci ležíš, hučí ti v hlave a si v panike, tak si zober cistu bavlnenu plienku ak máš, namoč ju do studenej vody, vyžmýkaj, a choď do postele a daj si ju na čelo. Len lež a oddychuj. Cievy sa chladom stiahu a ak sa ti uľaví. Mne to veľmi pomáha 😀
Dobry den, mam podobne problémy ako autorka témy . Niekoľkokrát za den dostanem pocit tlaku(niekedy aj mravcenie)do spanku a prechádza to ku korenu nosa. Obcas aj licna kosť, za oko. Veľmi sa pri tom zlaknem, ze co sa moc ide stat. Tiez mi vie zvoniť v uchu. Len vsetko sa to deje len na ľavej strane tvare. Je mozne ze to bude tetania? Dakujem
ak Ti nič nezistia a nie je to ani psychické, môže to súvisieť s krčnou chrbticou. Skús jogu alebo cvičenie na posilnenie celej chrbtice, také to rehabilitačné...ale dennodenne, stačí aj 15 minut. držím palce!!!
@kittykat22 ahoj prosim ta ako na to prisli na ORL ma tie uzliny?.. bo ja mam problemy uz od aprila u ORL doktorov som bola Xkrat.... aj hospitalizovana na ORL oddeleni kvoli tinnitusu... mohli by take nieco prehliadnut??..
@sylwi áno rýchlo na neurologiu a na kardiologiu pytaj listok od obvodnej ale môže to byť aj tetania to aj ja mám obas take stavy dám si šumivý magnezium ten ružový do vody ráno a večer po pohári asi dva dni a potom mám pokoj možeš uživať aj magnéziove tabletky kúpiš bez receptu v lekárňi ale v žiadnom pripade by som nepocenovala tie priznaky ako máš ty a hned išla k špeciálistom.
@sasenka1307 ahoj, nie je mozne prehliadnut zapal. Na uzline je hrca - je citit na dotyk a neskor je vidiet aj volnym okom. preco behas po ORL?
@kittykat22 aha aj som si.myslela.. snad by neboli tak.blbi a.take nieco si.vsimli.. no beham lebo od aprila ma neustale boli za korenom nosa, mam tinnitus a precitlivene lave ucho/hyperakuzia... takze robili vsemozne testy vratane rentgenov, MR aj lumbalnej punkcie....
@mikimavka ahoj a smiem sa spytat.. stale beries AD? Kolkokrat denne?.. mam diagnostikovanu tetaniu a cele dni nonstop ma taha za nosom aj pravym okom.. plus tinnitus a precitlivene jedno ucho...davam si AD 1x.denne.. citim ulavu... ale strasne sa ich bojim brat.... nejak tomu neverim...
@sasenka1307 a nemas to z oci?
@kittykat22 nemam.. na ocnom som bola v maji a urobili vsetky vysetrenia
@sasenka1307 mozno by stala za uvahu hyperbarická kyslíková komora.
@kittykat22 tam som bola hned v aprili utratila takmer 900e a nic...
Skus neurologa navstivit, pytaj sa na magneticku rezonanciu
@sasenka1307 mozno by ti pomohla zmena prostredia. Ja som v roku 2010 mala problemy s migrenami a kaslom. Lekari mi nic nenasli a ja som bola zufala, lebo som vedela ze som chora. Nakoniec som odletela do Thajska na mesiac, a tam mi zmizli po 4 rokoch vyrazky na lymfach na krku, prestala som kaslat a migreny sa mi zlepsili - prestali az 2 roky po vylete. Nikdy s neprislo na to, co mi bolo. Nemyslim si, ze to bolo prave Thajskom. Ale zmena, iny vzduch, nieco nove, starosti za hlavu, a vyrazne sa mi polepsilo.
Ahojte je tu ešte niekto? Mam 26 rokov a mam podobné problémy aké sa tu popisujú. Chcela by som sa opýtať pár vecí
@drobec_avril ahoj kludne napis. Presla som si tym tiez a vsetko je stres
Ahojte baby je to starý príspevok ale skúsim napísať. Ja mam niečo ako pálenie hlavy a mračenie a niekedy je taky stav že zvraciam. Krvné testy sú ok. EKG srdca dobre. Tepny na krku sú ok. . Mate niektorá s niečím také skúsenosti? Zajtra sa idem objednať na ct mozgu a uvidíme že ako to dopadne

@sangre kup si magnezium laktikum su to tablety a su v modrej skatulke pytaj v lekarmi ony vedia podla nazvu co ti maju dat .