Mám rakovinu mozgu?

adel987
3. mar 2020

Pred mesiacom ma začala bolet hlava a chrbát. Viac ma bolela na ľavej strane až tak že mi zaľahla ľavé ucho pred 3 týždňami. Som začala vracať ale bola som aj v nemocnici lebo ma strašne pálila záha ale mala som testy krvi moč stolicu a ct ale nič zlé mi nezistili všetko bolo v poriadku a vrátili ma domov. Teraz sa mi často točí hlava a trochu mi tŕpne láva časť tvare a strašne grgam už dlhší čas. Keď sa zobudím mám zalahnute občas obidve uši ale zápal nemám lebo to s antibiotickymi kvapkami nešlo vyliečiť dva týždne. Myslite si že mám rakovinu mozgu? PS: trpíme strachom z rakoviny ale to neliečim. Mama povedala že to mám s chrbtice lebo necvicim a ja neviem či je to pravda. A toto si asi namýšľam ale som v poslednej dobe unavená.

klarissa25
3. mar 2020

si hypochonder.....

korunka1
3. mar 2020

To vážne čakáš, že ti tu niekto napíše, či ju máš alebo nie? Ak sa necítiš dobre rieš to s reálnymi lekármi

kiwi3
3. mar 2020

skor by som skusila psychiatra na tvojom mieste, pripadne neurologa.

adel987
autor
3. mar 2020

@kiwi3 aj ja si myslím len už keď počujem slovo rakovina je mi zle

amelia000
3. mar 2020

@adel987 rakovinu nemas a mama ma pravdu

reenie
3. mar 2020

@adel987 myslím si, že mnohí.máme strach z chorôb..a teda hlavne z rakoviny..ja som sa naučila, keď ma niečo bolí dlho, rakovina to nebude, lebo už by bolo po mne..😁 robili ti ct, tam by určite nádor našli..pošlem ti odkaz z you tube na cviky na krčnú, uvolnia bolesti už po pár cvičeniach a uvidíš..

katrin21
3. mar 2020

skor by som povedala, že mas nieco s cievnym systemom hlavy ,preto to trpnutie , atd rakovina nie...
a trpis uzkostou, ta suvisi s travenim atd...

cacianka
3. mar 2020

No toto veru rak nebude.
Stuhnuta krcna chrbtica sposobuje zavraty, poruchu rovnovahy a z toho aj bolesti hlavy a nevolnosti. Smer neurolog a rehabilitacny lekar. Teplo na oblasť , jemne masáže , lieky na uvolnenie stuhnutych svalov a cvičenie, spravne polohy pri chodzi, sedeni.
Pálenie zahy od jedla, daj si pozor co jes a ako kombinujes.precitaj si o tom
Pracujem na onko a takych by tu boli mraky, ty sem nepatrís

simca06022011
3. mar 2020

vsetko toto mozes mat zo stresu a z chrbtice.. grganie urcite nemas z nadoru na mozgu, ale skor s problemami s travenim, nakolko mas aj palenie zahy.. a to vsetko suvisi so stresom. Trpnutie tvare a dokonca aj bolesti usi som roky mavala z krcnej a hrudnej chrbtice, lietala som po ORL, neurologoch a vsade.. MR, CT, gastro... vsetko mam a sebou a pomohlo mi prestat citat google doktora, nestresovat a odreagovat sa aby som na to ze ma nieco boli nemyslela.. okrem toho rehabilitacia, masaze.. cvicenie ma neskutocne nebavi, ale ked je zle nic ine nepomoze :DDD

mery09
3. mar 2020

Ja by som požiadala o MRI mozgu, aspoň budeš mať istotu. Niektoré symptómy by mohli napovedať problémom s mozgom. No nemysli na to najhoršie, je xy možností, čo to môže byť.

0silvia0
3. mar 2020

@adel987 a vieš, že takýmto úzkostným správaním škodíš sama sebe?

nikpa
3. mar 2020

@adel987 neviem ako ti z týchto príznakov vyšla rakovina mozgu 🙄 tak poprve ta páli zaha a grgáš, toto sú príznaky problémov so žalúdkom, začni sa zdravo stravovať, jest menej a častejsie. A po druhé keď ta boli chrbtica je úplne normálne ze ta z nej boli aj hlava, začni cvičiť. Pomôže ti to na chrbticu, na hlavu a aj na psychicku pohodu aby si si prestala namyslat že máš rakovinu. Sú to len 2 veci ktoré dokážeš úplne sama a môžu ti naozaj pomôcť, cvicenie a zdravšie sa stravovať. Veľa šťastia v tom 😉

hopo1145
3. mar 2020

@adel987 počula si už o tetanii? Skus si to pozrieť.A keby si rak mala na ct by ti to našli nestresuj.Z tohoto počasia každého boli hlava.

kittykat22
3. mar 2020

@adel987 myslim si, ze mas chytenu krcnu chrbticu - to by sa hodilo k popisu ktory si tu dala. Rakovina mozgu su priznaky co popisujes, ale k tomu je bud dvojite videnie, strata reci, strata sluchu, a hlavne epilepticky zachvat. Bolest hlavy nie je tisitelna liekmi - trva vkuse aj 48 hodin, kedy sa pridava vracanie. Bolest hlavy je hlavne rano po prebudeni. Ja som mala problemy ako ty, a pomohol mi magnosol + guajacuran. Bola som u praktickeho, ktory mi to predpisal, a doporucil mi masaze krku u fyzio.

eliska13
3. mar 2020

@adel987 to trpnutie, točenie hlavy môže byť aj tetania si vystresovaná a takto sa to prejavuje.
Keď si bola v nemocnici nikto Ťa neposlal na rehabilitácie s chrbticou?CT Ti ti robili čoho?
Zavrate, vracanie rieši neurológ tak choď tam možno Ťa pošle na MRI mozgu ciev...ale takto sa prejavuje chrbtica spazmy, platničky....krčma chrbtica aj preto zalahnute v ušiach, ja mám pískanie tinnitus

adel987
autor
3. mar 2020

@nikpa Ďakujem začnem cvičiť a zbavím sa tej úzkosti pretože ešte pred nemocnicou som si dokonca myslela že mám rakovinu pankreasu. Najlepši začiatok bude prestať čítat Google.

ledgerka
3. mar 2020

ved ti treba vysetrenia najprv, neurolog, ortopedia, mozu ta poslat na RTG a CT. Hned bude jasne ci to mas z chrbtice. Uplne bez faktov vytvoreny strach a diagnozy. Mozno to je nejaka totalna blbost ktora sa da lahko vyriesit.

lenka2710
3. mar 2020

@adel987 presne, prestaň čítať dr Google, to je na začiatok 😂 pretože ja keď som ho čítala a pozerala na príznaky, v 90% som skončila pri rakovine! A to isté, aj keď je chorá mala, tak som sa dočítala k takým diagnózam, že mi muž chcel odpojiť WiFi, lebo už som blbla!
A môžeš to mat z krčnej, mňa tiež šialene boli hlava, mam nevoľnosti! A s grganim a pálením záhy by som šla na gastro 😉

lublu
3. mar 2020

Vidim to na tetániu, úzkosť a paniku.

nikpa
3. mar 2020

@adel987 to je základ, nestanovovat si diagnózu podľa googlu, človeka to láka, aj ja hľadám co to môže byť keď mi niečo je ale nehrabe mi z toho ako tebe 😀 A naozaj skus popracovať na tej strave a začni s cvičením, výsledky neprídu hneď ale určite časom uvidíš zlepšenie aspoň v niečom.

adel987
autor
3. mar 2020

@nikpa pravda Google má už pochoval párkrát

adel987
autor
3. mar 2020

@adel987 ešte to vyšetrenie nie ct ale sono

adel987
autor
3. mar 2020

@adel987 a niekoľko dni sa mi zle prehĺta

zuzi56
3. mar 2020

Keď sa ti zle prehĺtalo, máš hrču v krku, a tie ostatne problému máš buď od chrbtice, a do toho si už psychicky labilnejsia z toho, vo všetko si predstavuješ .
Daj si niečo na ukľudnenie, a hneď zabudnem na chorobu, a potom si uvedomíš, že je to psych.
Kamoska mala nádor, ona normálne dvadsať min., blabotala hovädziny, potom bola normálna, a potom mala take bolesti hlavy, že bola v nemocnici

cacianka
3. mar 2020

Aj to tazke prehltanie je od krcnej, mala som aj ja

daili
3. mar 2020

Nie mam niektoré príznaky s tebou rovnaké, pred rokom ma začala veľmi bolievat hlava, tak ze som plakala doslova do písmena od bolesti,
A dosť často skoro každý deň, potom som začala piť magnesium... Celkom sa polepšili lenže barkedy keď som hlavu predklonila úplne mi bolo na odpadnutie... Raz a prvý x v živote som aj odpadla.. Išla som lekárke a brala mi krv, chýbalo mi zelezo... Lenže není dávno som mala celú dokumentáciu doma, tak ma napadlo pozrieť si lekárske správy... Zistila som ze už veľmi dlho v krvy mam problém z hemoglobinom, železom alebo draslikom.. Mam pod normu...
Teraz sa liečim na "migrénu" beriem lieky ráno poobede aj večer hlava ma pobolieva cez lieky aj, niekedy aj celý deň...
Teraz mam ísť na kontrolu a ze potom jej poviem ako to funguje a ze ma pošle neurologovy.
Tak som zvedavá ja si osobne myslím že to je z chrbtu lebo mam skoliozu ale iba miernu... Ale boli ma stále chrbát niekedy mam z toho tlak až na pľúcach tak uvidím ci ma pošlú aj na magnetickú ale trvám aj na magnetickej aj na neurologovy a dokonca aj na hematolog.. Aby mi riadne spravili vyšetrenie lebo už dlho patram po tom co mi vlastne je.