icon

Mám požiadať o pomoc lekára v rodine pri nevoľnosti?

26. jún 2025

3 dni mi je neskutočne špatne, môj lekár má dovolenku, zastupujúci má v čakárni minimálne 30 ľudí a ja v takomto teple nevydržím tam stáť.
Zajtra odchádzame ku svokrovcom, čo sa aj teším, že pomôžu s deťmi.
Mali by ste odvahu požiadať o pomoc sesternicu manžela, lekárku, aby vám poradila, či dúfať, že sa ochladí? S veľkou pravdepodobnosťou mi je zle z tepla.

anos18
26. jún 2025

Veď čo je na tom, poprosiť o pomoc, môj bratranec lekár chodil na rodinné oslavy s lekárskym kufrikom , lebo všetkým babkam a dedkom meral tlak, bol na to zvyknuty 😃

martul
26. jún 2025

Nevolala by som, načo
V týchto horúčavách je ťažko každému. Skús dnes oddychovať ešte a uvidíš ako bude ráno. Pi veľa vody a buď vnútri

iwesska
26. jún 2025

Nevieme,ako ti je zle,ale ak to z tepla,tak ti lekar nema velmi ako pomoct.

januska12323
26. jún 2025

Pokiaľ ti je zle z tepla nepotrebuješ lekára ale veľa tekutín, oddychovať a nechodiť von.

anavixy
26. jún 2025

Dufat, ze sa na konci juna ochladi… ved musi sama vediet ci ked nie si v horucave je ti lepsie. Ak ano, tak sa snaz zdrziavat v chladku, doma, ak nie, tak potrebujes lekara. Chod skoro rano, vezmi si casenku alebo alo to u vas funguje a mozno sa dnu dostanes skor, ze sa cakaren zaplni. Dalsia moznost je navstivit LSPP, pohotovost.. posledna moznost je oslovit sesternicu, ktora neviem aka je lekarka a to je dost podstatne, lebo realne ti nemusi vobec vediet pomoct, obzvlast nie doma.. a ak si sa pytala ci lekarov obtazuje, ked ich rodinni prislusnici bombarduju s poziadavkami, lebo ved si doktor, tak ano, vacsinu vraj ano 😃 ale tak my sesternicu nepozname a hlavne nevieme ci nie je napr. ortopedka, ze..

autor
26. jún 2025

Ešte nikdy mi takto z tepla zle nebolo. Doma je to o niečo lepšie, ale ledva prejdem z izby, do kuchyne.
Internista.

janinah
26. jún 2025

To nemusi byt len z tepla.Moj manzel je lekar,samozrejme radi aj po telefone,ale odtial potial.Nijaky lekar by ti po telefone nemal povedat len,ze je to z tepla a pi vodu...lebo,ťa nevidel,nevysetril.Samozrejme sesternici zavolat mozes.

ariannazara
26. jún 2025

Chod na pohotovosť teraz tam nikto není isto

fkata
26. jún 2025

Náhla slabosť z horúčav nemusí byť, aj keď môže. Svokrova manželka je lekárka, síce gynekológ, poradí - pomôže v každej situácii, ale sú situácie, keď sa cez tel. nedá. Cez MK a tel. sa príčinu nedozvieš, to vyšetrenie nenahradí. Príp. sa jej opýtaj, xči Ti vie pomôcť, alebo cez nejakého kolegu, aby si nestála poldňa v čakárni.

martinkatinka
26. jún 2025

Mne tak dnes bolo. Nakoniec sa z toho vyklula migrena. Ale priznaky nenaznacovali, vacsinou presne viem, ze mi ide migrena. No dnes extrem. Zrejme som mala migrenu aj s aurou. A spustac bol stres a pravdepodobne pocasie.
Inak, tie tekutiny zase pozor. Treba pit priebezne, nie nejak narazovo.

colsami
26. jún 2025

Co Ti "poradi" myslis?
Ak nie je hlupa, bez riadneho vysetrenia Ti nic take radit nebude, pretoze Tvoje problemy mozu mat milion dovodov... A kym nebude na istom co mas za problem, nebude Ti nic "radit". Nieco sa stane, zanedba, a problem na svete... Treba ist k Dr (ked aj zastupujucemu) na normalne vysetrenie...

luccija
26. jún 2025

A čo ti vlastne je?Tlak si si merala?veď jej zavolaj, ale bez toho, že ťa uvidí ti poradí ako my tu.Neviem či je dobrý nápad, keď sa cítiš zle ísť k svokrovcom

veselo_neveselo
26. jún 2025

Ak ti je zle z tepla, tak si lahni, prehod si mokry uterak, a ochladzuj sa. Pripadne jemnu sprchu si daj.
Vela vody pi, daj si studeny melon...
Ak ti je stale zle, chod na urgent, nie ze doma alebo v cakarni skolabujes, ak mas uz taky prekolapsovy stav.
A.zajtra ku svokrovcom posli manzela a deti, a ty lez. Kam chces v takom stave cestovat?

Sesternicu by som oslovila jedine ak by bola vseobecna lekarka. Ak je dajme tomu ocna, tak ti lepsie neporadi (lebo nevie).
Len preto, ze je mudr neznamena, ze ma zvladnute vsetky odbory. Preto je lepsie nestavat ich do takej pozicie, a pytat sa ich najlepsie len z ich odboru. Ak je dost asertivna, tak rovno povie ze nie a ze mas ist k svojmu lekarovi - ale to len preto, ze ti chce dobre.

viera012345
29. jún 2025

Myslím,ze pokojne môžete osloviť Vašu pribuznu lekárku s problémom, ktorý máte V podstate, keby mi bolo zle, neváhala by som oslovit hocikoho známeho s med.vzdelanim

lauricka
1. júl 2025

Jasne, že jej zavolaj.