Mám príznaky rakoviny hrubého čreva
ahojte vsetci ..je tu niekto kto ma alebo prekonal rakovinu hrubého čreva ? Bojím sa ist k doktorovi ..mam bolesti kŕče ..zmenila sa mi stolica hnačky ..nočné potenie ..mam velmi velky strach .mam dve male deti ktore ma poptrebuju 😭😭
@elizabetkamelissa ,,uisťujem" ťa že ti nič nie je. Stačí ti to takto teda?
Zabila si dva mesiace. Už si mohla mať vyšetrenia za sebou. Mimochodom na zistenie rakoviny sú aj iné rýchlejšie metódy ako kolonoskopia. Netreba si určovať diagnózy z internetu. Lebo tie tvoje príznaky sú aj pri iných diagnózach.
najhoršie čo môže človek spraviť je čítať Google, a najlepšie je že pôjdeš k dr. Nemusí to byť vôbec rakovina
@elizabetkamelissa nepanikar hned. Moze to byt mnozstvo inych veci.
Znama nadobudla zmiesanu intoleranciu laktozy a glutenu. Dosla do stadia, ze jej bolo zle aj z hltu vody. Stale ju prehanalo (potom z toho uz aj krvacala), brutalne schudla (asi jediny vedlajsi efekt, ktory ocenila), bolesti brucha, triasky, potenie, dokonca potom uz aj teploty, proste jej telo strajkovalo na vsetkych frontoch (lebo netusiac o svojich diagnozach sa snazila stravovat aspon na caji, suchom pecive a troske planej krupicovej kase denne - cim si samozrejme nevedomky robila len horsie a horsie).
Potom konecne zistili, co ma a po uprave stravy zacala postupne zase normalne fungovat.
Urcite najprv vysetrenia, potom panika a stres. Pevne verim, ze jedine, co budes riesit, bude nepohodlie spojene s upravou stravy.
@elizabetkamelissa tak si zaplat sukromneho. Cim skor. Ked sa to podchyti skoro, je velka sanca, ze to zle daju prec a vsetko bude ok. Este to moze byt aj ine ochorenie, celiakia a kadeco.
@ivanka33 Nie nebrala
@elizabetkamelissa Moze to byt vela veci, ako.pisu baby vyssie. Svokra mala rakovini hrubeho creva a to sa prejavovalo zo zaciatku hlavne krvacanim. Doktorka si najprv aj myslela, ze zlata zila.
@elizabetkamelissa urcite nemas rakovinu. a aj keby si krv mala v stolici, tak rakovinu s najvacsou pravdepodobnostou este nemas
@marianarem Ja nemam ziadne krvácanie
@elizabetkamelissa takto. prv, než zrušíš nervy a prídeš o rozum, určite konzultuj s lekárom. okrem iného môže ísť aj o poruchy pankreasu, čo tiež nie je sranda. nečítala som celú diskusiu, ak to tam niekde uvádzaš, že to si už mala skontrolované, pardon. čiže obvodný ti vie vziať základné krvi na rôzne ochorenia. základné. to znamená, že potom ťa čaká gastro. určite to absolvuj. mimochodom, rakoviny by som sa neobávala. ten priebeh by bol na 99% trochu iný, nehovoriac o tom, že poznám dosť ľudí, ktorí s nádormi čriev, ba aj s vyoperovanými kusmi čriev žili ešte kopu rokov. paradoxne, boli to "zápchari".
môže ísť u teba aj o "obyčajnú" psychologickú záležitosť, niečo podvedome nezvládaš spracovať a riešia to črevá. môže ísť o syndróm dráždivého čreva, prakticky neškodné, ale strpčí ti to celý život. môže ísť o crohnovu chorobu alebo ulceróznu kolitídu, kedy budeš potrebovať črevá zaliečiť, môže ísť o alergie či intolerancie, atď, atď...... určite tu nepanikár a rieš s lekárom. a hlavne, pozitívne myslenie ti naozaj veľmi pomôže. nalaď sa takým smerom, že si povieš, že o nič nejde, len stres a vyčkaj na vyšetrenia. držím palce.
@panelacikova dakujem.za vase slova ...idem.k obvodnemu som zvedava co bude dalej
@elizabetkamelissa nemusí to byť rakovina. Aj helikobakter má takéto príznaky alebo parazity.
@elizabetkamelissa natýraj sa zbytočne. Ja som mala podobné ťažkosti ako opisuješ a nakoniec po všetkých vyšetreniach mi zistili intoleranciu na laktózu a histamínovú intoleranciu. Nebude to nič vážne, neboj. Úsmev a no stress 😘
Moj manžel mal dlhodobé problémy. Teda víac ako 5r - hnačky, krv v stolici atd. Keď to začal riešiť, mal už obrovské bolesti. Onkomarkery v krvi už mal vysoké. Boli z toho nakoniec “len” polypy. Po odstránení a zmene stravy je všetko v poriadku
@elizabetkamelissa to je skor uz z dehydratacie a straty mineralov, to potenie a zo stresov k tomu. Mas xy moznosti, co sa mohlo stat, diagnoz je vela, preco hned rakovina??? Napriklad, staci jedna crevna viroza a rozhodi Ti crevo na mesiace, hlavne, ak sa neobnovi flora ako ma. Poskodi sa sliznica creva, mozu sa zle vstrebavat mineraly, vitaminy, ostatne ziviny a vyvinie sa z toho intolerancia - na laktozu najcastejsie, ale aj ine, alebo dokonca celiakia, ak mas predispozicie. A ci ich mas alebo nie, nevies.
A je xy dalsich moznosti. Mna keby prehanalo 2 tyzdne, tak to riesim s doktorom, nie ze 2 mesiace.
Moj krstny mal rakovinu hrubeho creva takmer bez priznakov, aj take moznosti su. Moja mama preto chodi na kontroly, lebo mava obcas krvacanie, ale zatial zistili len hemoroidy, chvala Bohu.
@elizabetkamelissa Tak to je dobre znamenie.
@nevenka Ja som neisla nikde lebo tie hnačky boli len ráno po prebudení a pocas dna som nemala uz ziadne ťažkosti a plus som si myslela ze to je z depresie lenze ja sa uz cítim.dobre po psychickej stranke a hnačky su tu stale plus sa k tym hnackam v poslednych dňoch pridali kŕče a bolesti chrbta a este nočné potenie
@elizabetkamelissa môže ísť aj o nejaké hormonálne záležitosti. spektrum možností je fakt široké, jednoznačne choď k lekárovi, všetko mu podrobne opíš a snáď sa nájde príčina, ktorá nebude vážna.
@elizabetkamelissa pokiaľ nemáte rakovinu hrubého čreva v rodine, tak ju vysoko pravdepodobne v tvojom veku nemáš. Bude to psychila (úzkosť, panika..), príp.syndróm dráždivého čreva.
@elizabetkamelissa dostať v lekárni testy na diagnostiku rakoviny hrubého čreva.
@detskytovar Nie v rodine mame ine druhy rakoviny ale tuto nie ..tak verim ze vsetko bude ok ..nasadia my liečbu a bude dobre ..musi byt
@elizabetkamelissa na ukľudnenie - tu je nejaká štatistická tabuľa výskytu podľa veku. Koľko máš rokov? Podľa mňa sa ozaj nemusíš báť 🙂 Príznaky, ktoré máš sú typické pre úzkosti - máš strach z choroby, z toho príznaky a taký bludný kruh. Ale jasné, že môžeš ísť na vyšetrenie, budeš mať kľud na duši 😉
@elizabetkamelissa test na skryte krvacanie vyhodnotia priamo v ambulancii praktického lekára, staci doniest vzorku stolice v specialnej ampulke, ktoru ti daju.
@detskytovar Mam 31
@elizabetkamelissa Ahoj, neskusala si si kupit domaci test na helikobaktera? Lebo podla priznakov, ktore popisujes, to kludne moze byt. Ale nie som lekar, len tipujem, lebo svokra to mala podobne a bol to helikobakter. Davaju sa na to silne antibiotika. Fakt si skus kupit domaci test, ale nie ten z krvi, ale zo stolice a uvidis.
@elizabetkamelissa problemy ako ty a este ovela horsie maju vsetci s ulceroznou kolitidou, crohnovou chorobou, syndromom drazdiveho creva, celiakiou, intoleranciami.... akoze fakt je mizerna sanca, ze mas rakovinu
@elizabetkamelissa dva mesiace máš .... a ty dnes ideš k dr.????
@elizabetkamelissa neprekonala si covid pred tým keď to začalo ? Veľa ľudí má potom ťažkosti s trávením , buď ako píšeš hnačky a bolesti brucha , alebo naopak zápchu
rakovina hrubeho creva ma uplne ine priznaky..nech ti obvodak urobi krvne testy a tam zistia..mne to bolo tak povedane,ked lietam po lekaroch teraz...skor to vidim na neaky virus alebo mozno aj bakteriu...ak mas horucku tak potrebujes to preliecit..
@jarka9669 nie nemala som covid

@elizabetkamelissa ahoj, rozumiem tvojim myslienkovym pochodom, clovek si vacsinou predstavi tu najhorsiu diagnozu. Chod k obvodnemu, popis svoj problem, nech ti vezme krvny obraz, biochemku krvi, zober aj stolicu, ale kup si skumavku v lekarni na stolicu. Ak testy vyjdu dobre, pojdes na gastro a uvidis, ci spravia kolono alebo aj gastroskopiu. Drzim palce🙂