icon

Mám príznaky rakoviny hrubého čreva

elizabetkamelissa
16. nov 2022

ahojte vsetci ..je tu niekto kto ma alebo prekonal rakovinu hrubého čreva ? Bojím sa ist k doktorovi ..mam bolesti kŕče ..zmenila sa mi stolica hnačky ..nočné potenie ..mam velmi velky strach .mam dve male deti ktore ma poptrebuju 😭😭

Strana
z4
elizabetkamelissa
autor
18. nov 2022

@osky a zadarmo

elizabetkamelissa
autor
18. nov 2022

@mmoni89 hm a ake mas ťažkosti ked sa mozem opytat

1mina
18. nov 2022

Jasne ze mi nezistime co to moze byt, ja som tiez taka ze hned uz vidim na sebe diagnozy 🙈 ale snazim sa ist potom k dr aby som zistila ze je to len nejaka blbost nakoniec 😂 jasne moze to byt intolerancia, syndrom drazdiveho creva nejaka alergia. Mne sa stalo po prvom porode ze som mala vyse 2 mesiacov hnacku fakt asi dva a pol mesiaca... Samozrejme som aj schudla, aj potenie bolo k tomu ale to je zas po porode normalne. Sla som k dr asi po 6 tyzdnoch a ta na mna len tak pozerala ze co som si skusila dat aj viac balickov smecty, banan a cucoriedky akoby ma to nenapadlo a radsek 6 tyzdnov beham na wecko🙈 a tusim mi spravila vyter... Uz mam ineho doktora 😃 ale teda nakoniec mi to preslo po vyse 2 mesiacov same, a celkovo som zistila ze som taky typ ze som troska v nepohode a hned hnacky ..aj po druhom porode hned ako som bola nevyspata druhy den zacali tiez a potom to preslo ked som sa doma dala do pohody...samozrejme treba ist k dr ale snazte sa nemysliet hned na najhorsie

mmoni89
18. nov 2022

@elizabetkamelissa no ja som celiaticka a mam intoleranciu laktózy. Už dlhé roky. Ale stále mam problém so železom (co by nemalo byť keďže držím diétu), niekde sa mi stále stráca. Takže mi robia všetky možné vyšetrenia ze kde by tam asi mohlo sa strácať

elizabetkamelissa
autor
18. nov 2022

@mmoni89 Hm tak držím palce nech vsetko dobre dopadne

elizabetkamelissa
autor
20. nov 2022

@kepassa lenže teraz sa ktomu pridala krv ..ja som pozerala na ten syndróm dráždivého čreva to celkom sedí ..mala som posledne mesiace obrovské stresy do toho depresia a úzkosť panicky strach ..ale ta krv mi tam nesedi ..neviem no

elizabetkamelissa
autor
20. nov 2022

@ivanka33 Ahoj mýlila som sa mam krv v stolici

pehavcek
20. nov 2022

@elizabetkamelissa ahoj moze ist aj o ine diagnozy.Ulcerozna kolitida alebo crohnova choroba (kde su caste aj depresie).Drzim palce nech si rychlo fit

elizabetkamelissa
autor
20. nov 2022

@pehavcek Dakujem pekne ..velmi sa bojím....do kolonoskopie mam este skoro tri týždne .mneviem ako to vydržím

ivanka33
20. nov 2022

@elizabetkamelissa ako si to zistila?

elizabetkamelissa
autor
20. nov 2022

@ivanka33 tak posledne dni som si všimla hlien a krv v stolici krv nie tmava ale jasno červená takze ju pekne vidiet

palomka
20. nov 2022

@elizabetkamelissa možno je črevo podráždene. Neuzivali ste antibiotika predtým?

elizabetkamelissa
autor
20. nov 2022

@palomka nie ziadne antibiotika ..len som mala obrovské stresy zaposledne štyri mesiace

ankare
20. nov 2022

@elizabetkamelissa skoré uzdravenie!

ada12345
8. mar 2023

@elizabetkamelissa Ahoj, prečítala som Tvoju diskusiu a chcela by som sa spýtať ako si dopadla po kolono a aku diagnozu ti urcili.

elizabetkamelissa
autor
8. mar 2023

@ada12345 ahoj tak na kolono bolo vsetko ok a nakoniec to vsetko bolo z depresie ...od kedy beriem antidepresíva tak sa vsetko upravilo

ada12345
8. mar 2023

@elizabetkamelissa Super, tak som rada, ze to takto relativne dobre dopadlo.

pomozemti
Autor odpoveď zmazal
pomozemti
19. mar 2023

@elizabetkamelissa ak by bol problém ozvite sa.

denisaaairdacova
6. jan 2024

Dobrý chcem sa spýtať mám stresujúce obdobie nerodili sa mi dvojičky a mám plus 2 ročného chlapca a začala som sledovať už druhý týždeň možno aj viac mám stolici hlien a troška krvi a strašne som aj schudla a stále ma bolia nohy aj ruky ako keby som tancovala do rána ako keby mám svalovku ale to už mám aj 3 mesiace bola som aj u dr svarvili mi aj krvné testy že som zdravá nič mi nezistili tak neviem čo to môže byť prosím vás ak mi vie niekto pomôcť napíšte mi kľudne ďakujem

ada12345
6. jan 2024

@denisaaairdacova V prvom rade treba, aby vseob. lekar zobral vzorky stolice na okultne krvacanie.

denisaaairdacova
6. jan 2024

@ada12345 už idem stredu som objednaná tak som zvedavá strašne sa bojím čo to môže byť

ada12345
6. jan 2024

@denisaaairdacova Mozu to byt aj hemoroidy. Nestresuj sa velmi vopred. Poziadaj lekarku nech ti da vymenny listok ku gastrologovi a ked tak si daj spravit kolonoskopiu preventivne. Priplat si analgosedaciu a ani nebudes vediet, ze ti nieco robili. Ale prioritne sa robi najprv ten test zo stolice u vseob. lekarky. To si sa u nej uz mohla zastavit nech ti da k tomu tu skumavku. Potom ked ju prinesies, rovno to vie lekarka vyhodnotit na mieste - vysledok ti povie do 5min.

dusko1345
2. jan 2025

aj ked je to neaktuálne, tak aspoň do budúcna, drgastro.sk , za mňa najvačšia spokojnosť. Kolonoskopia bola bezbolestná, išiel som v analgosedácií (ekvivalent celkovej anestézie) a top. Nič som si nepamatal, odstránili polypy, histológiu som mal do dvoch týždňov a personál bol neskutočne milý. Človek príde vystresovaný na hadičku do zadku a tak milý lekár, sestra a recepčná urobili taký efekt, že zase by som išiel. Doslovne sa teším o 3 roky keď idem na kontrolnu kolonskopiu :D a vraj tam robia aj to, že prídeš na kolonoskopiu ale vedia ti zaroveň urobiť gastroskopiu v tej analgosedácií, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a máš pokoj a ešte aj dobry pocit.. skutočne odporúčam, aj som im povedal, že budem všade iba pozitívne feedbackovať 🙂 takže šup šup dr.gastro 🙂 D.

Strana
z4