icon

Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?

slavka2010
18. feb 2011

Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem

anjika42
26. máj 2017

včera v Dámskom klube rozprávali o rakovine, ale ešte som si to nepozrela, iba v archíve vidím http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/11665/126436

mandy29
26. jún 2017

@anjika42 ako sa mas?

mandy29
6. júl 2017

@anjika42 Dufam ze si v poriadku ked sa neozyvas????

anjika42
6. júl 2017

zatiaľ dobre, dakujem 🙂

mandy29
7. júl 2017

@anjika42 I ked ta nepoznam osobne,som sa bala ze sa ti nieco stalo...ako si na tom?

anjika42
7. júl 2017

lieky beriem ...biologická liečba...znášam ich dobre

bodka13
7. júl 2017

@anjika42 <3 tak to je fajn, verím že bude dobre

mandy29
7. júl 2017

@anjika42 Super,som rada ze mas relativne dobre.liecba zabera?ake su vysledky?

anjika42
7. júl 2017

zatiaľ neviem, chodievasm iba raz mesačne na krv kvôli krvinkám, ctčko sa robí až o pol roka

anjika42
8. júl 2017

A inak sa čudujem, že sa napriek ochoreniu výborne cítim...podľa toho, čo sa píše o tejto chorobe by som mala vyzerať ako zombie a byť slabá - ale nechýba mi to 🙂 bola som dva razy na plávaní z Ligy proti rakovine a ani jedna žena tam nevyzerala ako onkologická pacientka.

tilly
8. júl 2017

@anjika42 kde sa dá plávať s rpl? Musíš byť pacient v liečbe?

tilly
8. júl 2017

Sorry lpr

anjika42
8. júl 2017

Tuším najviac 5 rokov po ukončení liečby a v športovej hale Mladosť, ale v júli a auguste nie - tak mi bolo povedané.

paulakolla
8. júl 2017

@yanni
@zviz
tiez cosi citim na podnebi,no nie je to tvrde ako kost. Na tlak to boli. Zubarka nevie..z RTG nic nevidiet,len trochu tieň.Za posledne 2 roky sa mi opakuje cca kazdy stvrtrok,ze to navrie a boli a do tyzdna sa to strati. Mavam aj prasklinu na podnebi, akoby to chcelo von. Ako to mam dalej riesit? S akym lekarom ?

anjika42
18. aug 2017

&jete tie z vás, ktorým diagnostikovali rakovinu, marhuľové jadierka, prípadne oleje - rakytník, konopný, makový, ľanový atď...?

tilly
18. aug 2017

@anjika42 ja mam marhuľove kôstky a inositol

anjika42
20. aug 2017

A koľko denne ich jedávaš? Myslím tie jadierka - niekde sa píše, že aj 40 sa smie, inde že maximálne 15 a vraj treba k tomu jesť aj sušené marhule kvôli lepšiemu účinku, ja mám tzv. bio sušené marhule, píšu, že neboli sírené..

nell77
27. aug 2017

Caj Essiac uznali ho odbornici ako liek na rakovinu...v minulosti tisice vyliec.pac..pozrite na essiac.cz
Drzim palce

anjika42
5. sep 2017

beriem od mája biologickú liečbu tabletkovou formou. Nedávno som videla príspevok, ako jeden umrel na rakovinu, lebo postovňa mu nechcela preplatiť liek, ktorý nebol v kategorizačnom zozname. Ja som dostala strach, lebo od septembra potrebujem novú povolenie od poisťovne a môj liek je síce registrovaný, ale nenachádza sa medzi kategorizovanými liekmi. Včera som volala sestričke, tá ma ubezpečila, že keď mi to už raz schválili, tak budú aj naďalej, ale aj tak mi nie je všetko jedno. Viete niekto mi poradiť?

anjika42
25. sep 2017

Pri mojej chorobe by som mala byť v kľude. %Co mám teda robiť, keď dvojročný synček dostane kvôli prkotine záchvat zlosti a mne ide už pena z úst? Ďakujem

mandy29
25. sep 2017

@anjika42 to poznam...ja mam 6 a 3 rocnych chlapcov a poviem ti ze posledne dni som uz tak vycerpana,su doma chory...sa tesim ked nastupim od oktobra do prace.v takom veku ako mas ty krpca moj mladsi syn bol jak 100 certov...take obdobie vzdoru mal ze som bola psychicky v riti...nic ine neostava len sa dotovat magneziom(teda ked ho mozes uzivat) a preckat to strasne obdobie...
A inak ako sa citis?ako zabera liecba? Uz si za tym najhorsim?

anjika42
25. sep 2017

liečba zatiaľ ok, vitamíny aj oleje aj čaje, ktoré si dávam, mi lekárka schválila, len o marhuľových jadierkach vravela, že sú kvôli kyanidu nebezpečné

mandy29
25. sep 2017

@anjika42 nam pomaha si k nemu klaknut a pokojnym tonom mu povedat preco to nemoze,lebo po riti ci krik jeho zlost este znasobi...a zial nie szale je clovek psychicky v pohode aby v klude vysvetlil dietatu ze to co robi nie je spravne...

anjika42
25. sep 2017

ja mám silný hlas, no stále sa mi nepodarilo ho prekričať...a počuje ťa, keď hovoríš na neho ticho a on kričí?

nell77
25. sep 2017

dievcata
- vysoke davky D vitaminu- velmi silne posobi proti rozsirovaniu
- olej z ciernej rasce- vylieceni pac
- caj Essiac- dokazane, ze vyliecil mnohých pac...

Drzim palce vsetkym

anjika42
25. sep 2017

Mne začalo pomáhať, ked sa na malého urazím a robím si svoje...inak čítala som, že vraj mačky môžu sposobovať rakovinu....to je riadna chujovina...tak chudera moja mačka môže za všetko https://www.aktuality.sk/clanok/522480/parazity...

mandy29
25. sep 2017

@anjika42 no ked si k nemu klaknem a pozeram mu do oci tak sa na chvilu zastavi v truce a reve...ver tomu ze napriek tomu ze on reve bude ta pocut...vyskusaj a daj vediet ci to pomohlo..
A ked sa stane ze predsa to nefunguje,proste ho poslem do izby sa vynervacit(vrati sa aj 3x) a nevsimam si ho(jedine ked ho poslem spat do izby) a po chvilke ukludneny vyjde von a povie "Filipko uz pocuva" ale chvilu trvalo kym sa nam toto podarilo vybudovat...

mandy29
25. sep 2017

@anjika42 Ja sa uz zacinam smiat na tom co vsetko sposobuje rakovinu...proste vsetko...a vyzera to tak ze pomaly kazdy 3-ti clovek bude mat tu hnusnu chorobu...

bodka13
25. sep 2017

@anjika42
@mandy29
Presne toto-zohnuť sa k nim, pozerať do očí zaberalo na 100%....oni možno čakali krik či po zadku a toto ich tak prekvapilo, že stichli ...a ignorácia kričiaceho dieťaťa je tiež super metóda,proste musi pochopiť že krokom nič nedosiahne...chce to trpezlivosť 🙂

anjika42
25. sep 2017

A čo vtedy, ked ho potrebujem obliecť - napríklad do pyžama a hádže sa na posteli a ani dvaja ľudia - ja a manžel - to nedokážeme?