icon

Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?

slavka2010
18. feb 2011

Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem

tilly
7. mar 2017

@anjika42 nieco nove?

yukki
7. mar 2017

@anjika42 ako dopadlo vyšetrenie? Čo sa ide diať ďalej?

anjika42
7. mar 2017

áno,ďakujem za opýtanie - vaječník je ok, tak ešte ma čakajú vyšetrenia - som už z toho blbá, lebo - lekárky spomenuli, že pankreas, ale na papieri z pet ct je napísané, že pankreas a žaludok sú bez morfologických zmien...podľa pet ct to vyzerá na oblasť pľúc, ale na základe vyšetrení uzliny z krku sa jedná o adenokarcinom a ten by v pľucach byť nemal https://sk.wikipedia.org/wiki/Adenokarcinóm, ja si myslím, že je to maternica, keďže mácvam problémy s cyklom, ale moja gynekologička mi robila výter z krčku a ten bol negatívny - nerozumiem tomu

tilly
7. mar 2017

@anjika42 ježiši, dúfam, že pankreas nie.

mandy29
17. mar 2017

@anjika42 ako sa mas? Uz zistili nieco nove?

anjika42
17. mar 2017

neviem, 27. marca idem znovu do nemocnice na dalšiu chemo, budú mi robiť aj nejaké testy

1andrea111
18. mar 2017

@anjika42 treba si nájsť dobrých lekárov - odborníkov - to je základ. Existujú aj netové poradne ako napr. Diagnose.me - dosť to stojí, pošleš tam výsledky a odpovedia Ti. Celkove hľadať konzultácie aj s niekym iným. Držím palce.

tilly
18. mar 2017

@anjika42 uz ti davaju chemo a nevedia, co ti je?

mandy29
18. mar 2017

@anjika42 Ako chemo?uz zistili kde je problem?ci len tapaju?

anjika42
18. mar 2017

to je vraj všeobecná chemo a dajú mi konkretnu liečbu, ked zistia, kde je nádor zakopaný

mandy29
18. mar 2017

@anjika42 ako to zvladas?

anjika42
18. mar 2017

zatiaľ ok, kedže fyzicky mi nič nie je a otec mal rakoviny pred tridsiatimi rokmi a stále je tu ... dokonca mi aj esť viac chutí ako predtým, respektívne, som nejaká hladnejšia

mentolka28
19. mar 2017

@anjika42 to je dobre ze ti chuti... Asi to bude tou chemo. Z nej ti zle nebolo? Drzim palce

anjika42
19. mar 2017

zatiaľ nie, aj neviem, či mi nedávajú nejaké totiž - totiž lekárka pri príjme mi vravela, že pri mojom štádiu bude tá liečba dosť agresívna, ja som čakala, že mi bude neviem ako zle, vlasy pôjdu dole okamžite, dokonca mi bolo povedané, ked budem niečo vebaraž z mrazničky, nesmiem holými rukami, lebo vraj chemo reaguje tak, že sa popálim - ruky môžem mať v mrazničke aj 5 minút a nič ... alebo to začne neskôr...jediný problém u mna boli afty, ale tie mám hocikedy

anjika42
31. mar 2017

Takže nakoniec sú to predsa len tie pľúca. Ale jednému nerozumiem. 20. oktobra mi robili RTG hrudníka na Kramároch, výsledok znel: RTG hrudníka PA Bez čerstvých ložiskových a infiltratívnych zmien na pľúcach,...PET CT v januári sedemnásteho už ukázalo, že je tam kdesi v priemere 2centimetrový nádor plus nejaké dalšie mininádorčeky, ale metastázy - uzliny na krku, mám od konca augusta...Tak potom na akú.. sa robieva röntgen hrudníka, ked aj tak prd zistí?

eliska13
31. mar 2017

@anjika42 bud rada, ze to tak dobre zvladas.Aky mas stupen stadia?

yukki
31. mar 2017

@anjika42 čo ide teraz nasledovať-chemoterapia bude pokračovať už teda špecifická, a? Čo vravia mudr? Ako sa cítiš?

anjika42
31. mar 2017

neviem, strašili, že metastázy, sú už štvrtý, ale ešte vládzem varit, upratovat, hrať sa s malým a obťas skritiuovat manžela 😀

anjika42
31. mar 2017

oprava - občas

anjika42
31. mar 2017

a skritizovat - píšem rýchlo, preto tie preklepy

yukki
31. mar 2017

No, chemoterapia nikomu na sile nepridá...hlavne toto dať, tú liečbu, a nech zabere.....potom sa dáš dohromady.
Trimce še!

tilly
1. apr 2017

@anjika42 aspon, ze uz vies, co ti je a ze uz mas nastavenu liecbu, uz bude len dobre, drz sa

anjika42
1. apr 2017

dúfam, veď chcem vidieť, ako moje "škvrňa malé" rastie....

bodka13
1. apr 2017

@anjika42 máš silnú motiváciu a preto vyhráš 🙂 myslim na teba, na vás ako rodinku čo je bojuje za svoje šťastie <3

tilly
1. apr 2017

@anjika42 uvidíš, neboj, dnes to pokročilo, celá medicína a veda a my máme výbornú onkológiu, na svetovej úrovni.

sasanja
1. apr 2017

@anjika Konvencionalny Röntgen ukaze len vacsie zmeny a zavisi od polohy loziska ci sa vobec v obycajnom Röntgene znazorni!Aj vramci kontroly budes potrebovat stale CT alebo PET/CT- to su trojdimenzionalne metody, kde mozu tumor aj presne zmerat! Kazdopadne drzim palce!

anjika42
1. apr 2017

ďakujem 🙂

sasanja
1. apr 2017

@anjika42 nemas zaco!Velmi ti drzim palce, nech sa ti poslepsi a dobre zvladnes Chemotherapiu!Ja pracujem na Nuklearke, a poslednu dobu na PET/CT- sice v zahranici, ale keby si mala nejake otazky, kludne mi napis do IP🙂

anjika42
2. apr 2017

Mne je smutno z toho, že moje kolegyne aj kamarátky vedeli z facebooku, že mám tú chorobu a neboli ma v nemocnici pozrieť ... ja by som išla, jednu som chcela navštíviť v pôrodnici, ale nevedela som, že už je bábo vonku a dozvedela som sa to, až keď už s ním bola doma

bodka13
2. apr 2017

@anjika42 chápem tvoj smútok, možno aj chceli len nevedeli ako by si prijala ich návštevu, možno nevedeli čo ti povedať ako sa k tebe správať...je to ťažká situácia pre obe strany....
Možno by som im mohla skúsiť na fb napísať ty,že čo majú nové, ako sa darí tebe,že by ste mohli dať kavu a bude to pre ne znamenie, že hoci bojuješ s chorobou tak sa vieš aj stále tešiť