Mám si dať vyrovnať zuby v dospelosti?
Ahojte,čítala som veľa diskusii tuná na túto tému a viem aké sú dôvody za.No pýtam sa ste niektora čo ste nad tým rozmyslala ale nedala sa na to? Ľutujete to po čase alebo ste sa zmiernili s výzorom?Príklad vysoký vek,už je jedno ako človek vyzera,peniaze drahé to je atď.Zaujimaju ma vaše skúsenosti čo ste sa na to nedali.Ja mám 36 rokov,dosť krivé zuby a teraz som v štádiu rozmýšľania,či si ich dať vyrovnať strojčekom alebo nie.Za je iba jeden bod,aby som sa cítila krajšia a sebavedomejsia.Proti je viac bodov,vysoký vek,už mi môže byť jedno ako vyzerám a ako si dožijem život,kopa peňazí to stojí,kopa bolesti,každý ma od toho odhovara že čo na staré kolená vymýšľam.Porosim vaše názory, ďakujem
Známa si dala ako 42 rocna. Do staroby daleko, čiže dalších 30 rokov si vieš uzivat pekný chrup. A pozri sa na taku daru Rolins, tá aj v 50tke vyzerá dobre, takze v 36tke by som nad tebou nelámala palicu
tych +- 1000 euro za to stoji 😉 ved zuby su to druhe, co si clovek vsimne pri akejkolvek komunikacii (prve su oci), takze nevahala by som.
Ahoj 🌸rada by som poradila. Ja mám krátko pred 30 a zuby si dávam vyrovnať teraz. Som v polovici liečby,zatiaľ neľutujem. Viem ,že peniaze by sa vždy na niečo iné minuli.. a takto ich miniem na seba. Myslím že zuby sú z mnohých hľadísk dôležité. Prvé - zdravotné. Krivé zuby sa rýchlejšie kazia, druhé - tvoj pocit. Už prešlo toľko rokov a mňa už nebaví zuby skrývať skrz krivé zuby. Myslím že takú investíciu si každý človek čo pracuje a je to v jeho možnostiach zaslúži. Isto si premysli,no viem ,že mnoho zubárov ponúka aj platenie na splátky. Isto budeš aj istejšia,ja verím,ze mne to pomôže aj v takej sebadôvere,aj pracovnom živote, ľudí prirodzne ťahá k ľuďom čo sa dokážu bezprostredne smiať 😊 držím palce aby si sa správne rozhodla 🙏❤️
@mandymoore123 a ešte k tomu veku ,v 36 by som sa vôbec nehádzala do starého železa.. 40 tka je nová 30tka. Poznám ženy čo v 40tke vyzerajú ozaj skvelo . 😊
Ahoj, mat svoje zuby, zdrave zuby je na nezaplatenie.
Co sa tyka strojceka, nikdy nie je neskoro, ma to aj zdravotny benefit, ak ich mas velmi krive...
Mala som ho, a co sa
tyka bolesti je to velmi individuálne. mne skor vadili drotiky, ako sa odierali o vnutornu stranu lic... A to som prislo 6 zubov....
Pokiaľ ste už rodila a tak hej, zuby sú prvé čo si človek všimne. Len odborné lastovičky sveholili,že v dospelosti sa to ľúbi vrátiť do pôvodného stavu,neviem čo je na Tom pravdy,ale počula som aj takýto názor,že je to zbytočne ,lebo že oni zase zrotuju na pôvodné stanovisko ako ich príroda a rodičia,genetika , výživa v tehotenstve stvorili. Dáva to zmysel,lebo u mliecakov je to iné,tam to rastie u detí,ale už keď je človek podľa boha Chronosu resp.chronologicky (fyzicky)dospelý ,tak je to iné.
Adela Banášová mala strojček priesvitný a dala si to vo vysokom veku už ako dospelá,len suma bola údajne 5000 euro,má to Andrea Verešová, o čo sú lepšie ako my ,samozrejme že treba si nechať vyrovnať zúbky. A niekedy potom vypadame akoby nás jedna mater mala,keď sa inšpirujeme.
@minenkas Smiem spýtať kvôli čomu ti operovali čeľuste?
Úzka čeľusť,vrchná,a spodná vyrovnať aby všetko sadlo
@minenkas Ako prebieha taká operácia,koľko sa za to platí?To sú navyše starosti a vybavovačky.Aj ja mám úzku čeľusť,možno aj mne by museli tu operáciu robiť
Ja som mala strojček od 10 rokov do mojich 15 potom mi dali takú dlahu na noc ja som to nosila asi do 17 a potom som to stratila čiže zuby pomaly išli zase do kriva ..strojček som si dala zase keď som mala 20 rokov a momentálne mám 24 a neľutujem a som aj rada lebo mi kôli strojčeku typuju menej rokov 😊😊 často mi ani nechcú predať alkohol keď ideme s manzelom na oslavy/ krstiny,svadby 😁 permanentne musí chodiť muž 😁😁😁 ..pre mňa sú zuby dôležité a strojček by som nosila kľudne aj celý život 😁😁😁 stal ma 1200 eur horný a dolný tiež ..takže smelo do toho ;) a je jedno či mám 24 alebo 34 😊
Mňa odrádza cena. 2000e viem investovať inde, ale zas až také krivé zuby nemám 🤔len nemôžem hrať v reklame na zubnú pastu 😆
Platila som len za jednu operáciu okolo 800€a strojček priebežne,ale všetko mám robené v Nemecku,je to robené zo zdravotných dôvodov,takže neplatim100%ani strojček a starosti a vybavovačky ako pri každej operácii
A najprv mi operovali vrchnú, rozrezali na polku odrezali celu časť kde sú zuby, postupne sme to rozťahovali a potom o rok obe ,vrchnú mi trochu posunuli a spodnú trochu predĺžili a a pravú časť posunuli trošku dohora ,napíš mi správu ak chceš pošlem ti röngen ako to mám zosrobovane
Určite do toho choď....Ja mám 38, strojček som si dala v 36 a už mám zuby krásne rovné. Jediné čo ľutujem,že som do toho nešla skôr. Vôbec nie si stará - máš ten najlepší vek 😉
@minenkas Píšeš že si bola v Nemecku,no tu na Slovensku neviem či robia niečo take.A možno dr sa pozrie na mňa a povie že nedá sa mi zuby napraviť,že sú až tak moc vykrivene.
Robia to aj na Slovensku,Slovensko vôbec není v zdravotníctve zaostalé
Fuha, v 36 r. uz je ti jedno, ako dozijes zivot...pochopim, ked moj otec, ktory ma 70, si neda spravit novy zub a necha si dieru vpredu, ok, ma uz na to svoj vek. Ale ked to povie 36 r. zena, tak tam nieco nie je v poriadku. Ak by ti krive zuby nevadili, tak ti poviem kasli na to. Ale ked hovoris, ze je to jedina vec, ktora ti znizuje sebavedomie, tak chod do toho.
Mám 37, so svojimi zubami som ok, teraz ako existujú invisalign priesvitné strojčeky, tak som nadc tým začala uvažovať, ale ja mám veľa zubov a malú čeľusť, takže by bolo pravdepodobne potrebné niečo vytrhnúť alebo riešiť čeľusť a tam mám ja hranicu, že to nie som ochotná absolvovať a nech mám radšej zuby ako doteraz
@savanna Vadia mi krivé zuby,no ako to napísať už som si na to zvykla že je to súčasť mňa.Kazdemu čo sa s tým priznám že rozmýšľam nad strojčekom,len krúti hlavou že nemám kam dávať peniaze,že keď doteraz som vydržala s krivymi,že už teraz mi to môže byť jedno.
@chouette0157 Asi aj mne bude treba vytrhnúť a riešiť tu operáciu sánky,a to su veci navyše a popravde mám z toho strach.
Robíš urychlene zavery, chod najprv na konzultáciu a potom sa rozhodni, mono az take invazivne zakroky vobec nepotrebujes... tie eura za to stoja... A k tym ludom, neznášam taketo komentare... Ze uz teraz Ti to moze byt jedno?? Ved Ty nie si 90 tnik, co nacvicuje skok do truhly
@trgypadl Väčšina ľudí to tak berie že mladosť je cca do 30 rokov potom už to ide ďalej človek je starý a tich pár rokov čo ešte dožije že nemám zbytočne vyhadzovať peniaze citujem za také kraviny,že radšej nech zaplatím deťom školu alebo neaky kurz,než za zuby.
Teraz keď ženy po 30 iba začínajú rodiť, mnohé pred 40 či tesne po nej? Tie ani ich partneri sa isto starí necítia.
Tvoje okolie má koľko rokov. Pre 15 je starý aj 20. Pre 20 zas 40. V 80 si povieš jeminenku však ten je iba 60tnik😁
Z mojho okolia, kazdy co ma nejaku nahradu ci protezu, mostík, implantat, tak kazdy povie, ze co by dal za svoje zuby... Ano aj krive plnia ucel, je uz na Tebe ako s tym nalozis... Ale pred 40 sa odpisovat to mam uz zapar, tak to mi pride scestne...
@adula12 len v dospelosti to nie je 1000 eur ale kludne >3000 eur
? Vysoky vek? Dožiť? To nemyslíš vážne.
Práve 40 je vek nie to 36, keď ženy vyzerajú najlepšie.
Kludne dotoho.

Ja mám 45 a práve mám dva roky strojček na zuboch,operované obe čeľuste