icon

Mám strach z infarktu: Ako sa s tým vyrovnať?

bibuska12323
6. dec 2024

Ahojte poprosím vás o radu
Pred mesiacom my prislo na odpadnutie manzel volal záchranku zlakla som sa že je to infarkt nakolko my naň dedko zomrel od tedy my robili vysetrenia všetky sú v poriadku no ja sa neviem dať od tedy do kopy stále mám strach že dostanem infart že zomriem len pomyslenie a zacnem sa potiť citym ako sa my trasie celé telo už mesiac takto fungujem už som unavena stoho beriem magnezium Guajacuran no už som zúfalá

shee11
6. dec 2024

takto zacina úzkostná porucha. ber to tak, ze tie myslienky su proste priznak uzkosti, skus si ich moc nepripustat. racionalizuj. nastuduj si nieco o tom a zistis, ze kopec ludi ma podobnu skusenost. Pohladaj knihy, youtube je toho kopec. Psycholog - da sa aj online, hned napr. na ksebe.sk, hepeday.sk ... psychiater - ak uz budes na pokraji zufalstva, nespavost, nechutenstvo, chudnutie, bušenie a vseliake somatické príznaky, tak by som sa nebranila liekom na ukludnenie a antidepresivam.

bibuska12323
autor
6. dec 2024

@shee11 obvodná my nasadila Sertralin activas no beriem zatedy len 5 deň 1tabletu

shee11
6. dec 2024

to je fajn, treba tomu cas. skus si nastudovat nejake dychove relaxaxne cvicenia. knihy, napr. dobra sprava o uzkosti, Dych - tam je toho naozaj vela o tom ako dychanim mozme zmiernit stres a ide o medicinsky podlozenu knihu.

bibuska12323
autor
6. dec 2024

@shee11 super ďakujem za info musím sa dať do kopy mám dve malé deti pokial to bude pretrvávať pojdem za odbornou pomocou

shee11
6. dec 2024

@bibuska12323 urcite to zvladnes, tieto veci sa daju pekne liečiť. len to dlho trvá.

zmrzlinka2021
6. dec 2024

@bibuska12323 chce to čas a liečbu. O mesiac budeš na Tom podstatne lepšie

sigognac
6. dec 2024

@bibuska12323, je to presne ako ti to tu pisali baby. aj ja som si tym presiel. ak sa vyluci somaticka pricina, tak to treba podchytit z psychickej stranky a rovno by som asi riesil psychoterapeuta aj psychiatra. inak budes chodit na pohotovost ako na klavir. mal som to pred rokom, "umieral som" a stresoval seba aj okolie. tlak brutus, syndrom bieleho plasta ako vysity, tlak na hrudi, panika.

mysel vie byt velmi presvedciva.

dychanie, sport, relaxacne cvicenia, meditacia, lieky, caje, psychoterapia. toto vsetko pomaha. idealne vsetko naraz 🙂 ono to povoli.

mamina7070
6. dec 2024

@bibuska12323 AD zacnu zaberat az tak po troch tyzdnoch dovtedy nech ti obvodna predpise nieco ine napr neurol a pod
a nech ti da odporucanie k psychologovi a zacni honhladat calacky su velmi dlhe ak chces na poistovnu

bibuska12323
autor
6. dec 2024

@sigognac presné od kedy má brala zachranka stále na pohotovosti že sa my nedá dýchať tlak na hrudi no vzdy vsetky výsledky srdca boli v poriadku prvý krát v živote my prišlo na odpadnutie nikdy predtým my nič nebolo no neskutočne som sa zľakla a od toho dňa sa to taha aj keď my povedali že je to z chrbtice neviem sa stoho dostať

taktotedanie
6. dec 2024

@bibuska12323 tu jedine psycholog az psychister

bibuska12323
autor
4. jan 2025

@taktotedanie ďakujem no nakoniec som si pomohla sama a uvedomila si že to je z chrbtice a mám deti o ktoré sa musím starať a potrebuju ma sem tam ešte na mňa príde stres ale do par minút to viem zrušiť bez liekov všetko to je len o hlave a myslienkach no dúfam že aj tych par stresov prejde

breeen
13. jan 2025

Toto je typicky scenár úzkosti… verím že už je lepšie. Mne sertralin pomohol z najhoršieho. Ale už asi iba môžem snívať že všetko raz bude take ako predtým

bibuska12323
autor
15. jan 2025

@breeen to má mrzí no ja sa snažím nato nemyslieť predsa mám dve malé detičky cez deň už ani neviem že my niečo je ale večer sem tam ma to lampne no snažím sa nato neupinat