Mám zapálený prsník
čo mám robiť....čitala som vela článkov jeden povie prikladať si horuce obklady,druhy studene,tak sa pytam vás čo vám pomohlo.....mam hrčku v prsníku,bolí iba pri dotyku a miesto kde je tá hrčka je začervenane,nemám žiadne biele hrčky na bradavke ani nič podobne,kedže moja gynka príde až vo štvrtok tak sa pytam váás....vopred váám velmi pekne dakujem
@villanella ako často závisí od toho koľko máš mlieka, netreba to siliť, napr ak máš podvedomí pocit, že tým všetky problémy pominú 🙂 čo som mala ja, počkaj kým sa ti naplnia úplne prsníky a budeš cítiť tlak, že už je toho na teba moc🙂 ja som to tak robila, ale napr ja som mala za 2 hodiny plné ako melón a niekto zase môže ich mať až na 4-5, to je môj názor, ak máš nejaké extra komplikácie, zbehni na tú pohotovosť, aj ked nie vždy sú tam veľmi ochotný doktori
Podľa mňa to treba poriešiť v zárodku. Ja som mala pocit, že sa mi začína zapalovať prsník, hned som ho odsavala do prázdna, malú prikladala a dala som si ľad na postihnuté miesto. Neviem ako je to s rozbehnutým zápalom, ale skúsila by som to s paralenom (ked kojíš môžeš), Ked je prsník stvrdnutý, isť do sprchy a sprchovať teplou vodou, odstriekať a potom ľadovy obklad. Držím palce
Inak pri kojení je ževrav lepší ibalgin(ktorý má aj protizápalový účinok a ide menej do mliečka) ako paracetamol Teda opačne ako v tehu
chcem sa spytat, ak mam hrcky velke asi ako arasidy v cokolade a niektore o trocha vacsie nad dvorcom, tak to su zlazy alebo upchate mliekovody.neboli to ale ked masirujem, tak ich je vidno pod kozou.
@villanella ja ked som bola po porode a tiez sa mi zapalil prsnik jedna mi poradila natret si prsnik octanovou mastou a dat nato sacik aby sa nezotrela a dala som si plinku aby som to mala v teple a pomohlo potom som sla k doktorovi a povedal ze som dobre spravila octan vytiahne zapal. 🙂
mne na zapaleny prsnik nepomohlo nic, nakoniec som dostala ATB, malu som odstavila, mliecko som si odsavala no nemohla ho pit, neviem preco, lekar zakazal, mozno kvoli zapalu, fakt neviem, tak som zacala davat nutrilon, po dobrati ATB a kratkej pauze, som zacala malej davat opat mliecko z prsnika, zazrakom hned chytila 😀 velmi som sa bala, ze ta flasa ju odradi a prsnik uz nebude chciet, ale super na 1x to klaplo. A mlieka som mala dost, kedze aj pri vysokych teplotach som poctivo odsavala...... drzim palce kazdej mamicke, ktora ma podobny problem..... 🙂
na hrcku jednoznacne teple obklady, hrcka nemusi byt hned zapal len zdurenina treba si odsavat pravidelne, ak by s toho zapal predsa len bol gyn. ti da lieky pri ktorich sa dojcit moze ja som mala sumamed a kojila som v pohode
Necitala som vsetko, tak ak sa opakujem,sorry. Mne pomoli plienky namocene v studenom bielom vine. Takto pomahali aj mamickam v porodnici...
@villanella no ja som to odsávala každú pol aj hodinu, aj keď to moc bolí,no mne krv netiekla, ber tie antibiotiká, popr. sa poraď aj so svojim gynekológom. Hrčky sa neboj, aj ja som ju mala a teraz po pol roku zmizla. Možno by som išla alebo zavolala lekárovi.
@jaja28 len do buducna..ale dufam ze nebudes potrebovat..aj pri zapale sa da dojcit nadalej, aj pri ATB ..bohuzial nie vsetci lekari vedia o dojceni vsetko /tiez som nevedela/...najlepsie je ked dieta vytiahne vsetko to mliecko, zapal prsnika je vacsinou z nedostatocne vyprazdnenych prsnikov, cize ak nevytiahne dieta, zvysok odsat
Kočky chcem sa opýtať stalo sa Vám žeby bábo vypapalo oba prsníky Najprv jeden 20 minút po cca 10 minútach zas hlad tak aj druhý prsník 20 minút no do pol hoďky zas hlad a dokřmenie beba 60ml 😕 😅
Myslíte,že nemám mliečko?Alebo malá nepapá aj keď saje?Alebo je len hladoška??? 😀
Ale toto je asi do inej témy Idem kuk
@lubica69 super 🙂
a kolko z tych 20 min naozaj saje na prsniku..lebo moze nenutritivne dudkat /kratke pohyby bradou/ alebo papat /sat/ dlhe pohyby brady s pauzou
lebo dieta moze byt na prsniku aj 24 hodin ale ak nerobi tie pazy v pohybe brady tak nepapa, cize sa nenaje
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/kedy-b...
@lubica69 no aj náš bol hladoš :D od 3 mesiaca sme museli tiež prikrmovať, aj ked som mala mlieka až až, len doktorka povedala, že je to možno tým, že je redšie ako predtým a už ho tak nezasýti
@lubica69 vazit nema vyznam myli to mamu aj dietatko
dieta ma ist na prsnik pri prvych znamkach hladu, inak moze byt nervozne a odmietat prsnik a po nadojceni by si malo uzivat klud a blizkost mamy a nie stiudenu vahu
a vaha moze skreslovat /stava sa aj to, ze po nadojceni navazis menej ako pred, lebo vahy maju urcitu odchylku/, navyse dieta sa moze dojcit aj od smadu, ze mu teplo, zima, ci len chce mamu a teda mozu to byt kratke dojcenia, co mamu moze viest ze nepapa urcite mnotzstvo a zacne zbytocne prekrmovat UM
skontaktuj sa osobne s laktacnou poradkynou www.mamila.sk nech skontroluje dojcenie
preco si myslis ze treba dokrmit UM..podla coho? ako sa sprava dieta?
zápal prsníka - prekonala som to 3x a vždy som to znova rozkojila 🙂
2x som utekala na pohotovosť, teploty som mala 39, zimnica so mnou triasla, bolesti velké. takže antibiotika + masť Liotom100000 natierať 🙂
tretíkrát som nešla k lekárke, ale dávala som si vínové obklady 😉 😉 😉 + paralen od teploty
prsník nemasírovať, neodsávať nasilu, prikladať dieťa, meniť pri kojení polohu dieťatka, a prsníky striedať, po skončení kojenia zvyšné mlieko trocha odsať - ručne!!!!. Mne sa to vyplatilo pri druhom synovi som bola múdrejšia a kojila som ho do 4 rokov. Pri začínajúcom zápale studený obklad , vždy meniť, nie tesnú podprsenku a snažiť sa dieťatko priložiť k prsníku v tom smere ako vidno začervenanie, bábatko to vie "vytiahnuť".....aj keď to trocha zabolí . Vlastná skúsenosť v noci pri kojení môjho synčeka som sa pomýlila a a dala mu napapať z rovnakého prsníka ako predtým......do rána bol zápal, prsník plný.....teplota.......šla som na pohotovosť s malou dušičkou že už nebudem kojiť....no doktor hneď ma poučil, že ja kojiť budem len sa musím naučiť aj v noci nielen striedať prsník ale aj odsať ručne zvyšok ale nie všetko mliečko!!!!!!asi tak......mne to veľmi pomohlo......ručnú odsávačku som vôbec nepoužívala.......A kojila som aj pri teplote, antibiotiká, a uhrali sme to.......
@adkoalauri kámoška bola hrčku chirurgicky vyberať......
@strapco13 ahoj Ďakujem za rady "Naštastie:" sa mi včera pokazila váha takže váženie sa nekonalo 😀
Tak v noci sme sa len dojčili a stačilo Aj dnes pekne papala ale potom plaaač neskutočný Skúšala som všetko čo by to mohlo byť no nič Prsníky už boli prázdne teda usúdila som tak keďže sa od nich odťahovala po pár razoch satia začala plakať Takže zas beba 60ml a spokojne spinká Fakt neviem čím to môže byť keďže malá nemá problém prso vysať úplne Jedine žeby málo môjho mliečka??? 😕

@villanella ak uz mas ATB, tak to bude v pohode....hrcku moze uvolnit aj nastruhany surovy zemiak prilozeny a na to prilozit plienku............