Mama a vrásky
Ahojte,
v posledných dňoch sa tak pozerám do zrkadla a zisťujem , že vrások pribúda stále viac a viac.....Viem, že sa náš život točí okolo detí, ale skúsme si nájsť čas aj na seba. Žienky, poraďte, čo s tými vráskami? Mám 38 a teda okolo očí sa to začalo poriadne zhusťovať. A nielen to. Aj od vonkajšieho očného kútika smerom dolu cez líce. Normálne ryha. Čo by ste poradili? Krémom neverím , nepomáhajú...Máte podobný problém? Ako to riešite?
ja som to vyriešila takto http://www.oftal.cz/estetika-plastika-chirurgie/vyhlazeni-jemnych-vrasek/ vydržalo 5 mesiacov a potom som išla znova.. konkrétne to boli vrásky medzi obočím a pri očiach 🙂 Rozhodla som sa tak preto lebo mi žiadne krémy, cvičenia tváre ani nič nepomáhalo :/
ak su uz ryhy, tak to jedine na nejakej klinike pre esteticku medicinu poriesit. Kamoska si dala spravit tu ryhy na cele, druha ryhy ako su lica a krasne vysledky. Ked sa to spravi s citom,tak to nevyzera priserne ako nejaka umelina.
Kolegyňa spávala len na chrbáte, aby sa jej pri spaní na boku netvorili vrásky. A veruže, ani v 60-ke vrásky nemá. Ja som mala napichané kvôli vráske medzi obočím celé čelo a práve pri spaní na boku sa mi vytvorili nové vrásky na spánkoch.
O tom som teda ešte nepočula, fakt zo spania na boku môžu sa tvoriť vrátky?Znie to trochu neuveriteľne...
@ivonka133 samozrejme. Pleť sa v istých polohách krčí a ak je pokrčená väčšinu noci, tak tam ostávajú vrásky, ako pokožka vekom stráca kolagén, stráca aj pružnosť. Rovnakým spôsobom sa vytvárajú vrásky na dekolte, ktorý je v polohe na boku skrčený.
Krémy toho veľa neurobia, vyživujú len vrchné vrstvy pokožky. Dôležitá je výživa z vnútra, dostatok tekutín, vitamínov a pod. Vypĺňať vrásky tukom je kontraproduktívne, lebo ak aj nejaký tú vrásku menej vidno, na celkovom dojme nadbytočné kg roky pridávajú. Mladistvá je štíhla postava, nie tvár vyplnená tukom 😉
Ak sa jedná o štíhlu postavu a vrásky s tým s tebou súhlasím,
Dolezite je priji at dostatoktekutin a vela robi genetika ci je niekto stihli ci oblejsi to stym nema vela spolocneho az na vynimku ked stihla priberie tak sa vrasky automaticky trochu vyhladia
A co na vylepsenie esteticka chirurgia......
nie som úplne proti, len je to dosť drahá záležitosť...
Tak to teda je draha zalezitost...
Tiez riesim pri pohlade do zrkadla ako vyzeram coraz starsie a to budem mat 34.myslim ze je to dane genetickou a tu neoklameme....samozrejme spravna vyziva a dostat.hydratacia to mozu zmiernit,ale zacinam sa postupne ucit prijat starnutie za uplne prirodzene,prirodu ani cas neovplyvnim....a vrasky okolo oci,tzv.kohutie stopy su znakom ze sa vela usmievam a rozhodne sa za ne nehanbim....snazim sa nosit slnecne okuliare aby som zbytocne nekrcila nos a celo,.....ale aj tak si myslim ze tieto vsetky esteticke nedostatky su len drobnostou......hlavne ze sme vsetci zdravi,mame sa radi, a zijeme svoj spolocny zivot s detickami 🙂 treba sa prijat a mysliet pozitivne...ved nasi muzi,priatelia starnu tiez a mali by na zene uznavat ine "hodnoty" 🙂
Budem mat 34 a ine vrasky okrem mimickych na cele nemam. Zato ma trapia kruhy pod ocami uz od strednej, mam pod nimi tenku pokozku. Po narodeni dietatka a neprespatych nociach to budem riesit napichanim s kyselinou hyaluronovou.
Kruhy pod očami sú z časti dedičnou záležitosťou ale veľmi veľa závisí od počtu hodín spánku a stresu.

tak ako píšeš, vrásky prichádzajú prirodzene s plynutím času. Treba sa s tým vnútorne vysporiadať.Niektoré krémy môžu pomôcť vrásky trošku zakryť. Skús sa popozerať o nejakých krémoch, teraz ich je na trhu množstvo. mne pomáhajú trošku tie s kalogénom.