icon

Manžel mal salmonelózu. Kedy ho môžu deti pusinkovať?

21. aug 2020

Dobry vecer. Manzel mal od utorka (18.8.) salmonelozu. Vieme to preto ze priebeh mal uplne ako z knizky. Nastastie to nebol tazky pripad salmonelozy a uz dnes (21.8.) je relativne v poriadku. Chodi uz len na wc za den dokopy asi 5x max. Dava si aj probiotika, aj cierne uhlie, aj cierny caj a proste vsetko co sa na to da (samozrejme s rozumom). Uz bol dnes aj v praci. Deti sme od neho z vacsej casti izolovali, ziadne pusinky. Umyvanie ruk je u nas samozrejmost aj bez choroby. Moja otazka znie. Kedy mu mozu deti uz davat pusinky na pusu? Viem ze je mala sanca prenosu ale opatrnosti nikdy nie je dost, preto sa radsej pytam. Deti su na pusinky zvyknute a uz by ho chceli pusinkovat. A druha otazka co sa tyka manzelskeho zivota, ak mu okrem toho wcka uz nic nie je (aj to sa mu kazdy den pocet navstev zmensuje), mozeme sa uz venovat aj sami sebe? Viem pytam sa ako pubertiak, ale radsej sa opytat a byt u niekoho za blbca, ako sa neopytat a nahodou urobit chybu. Dakujem

Strana
z2
pribinak
21. aug 2020

Mal salmonelózu potvrdenu labakom a odbermi? Lebo toto mohla byt aj črevná chrípka?

Pokial pardon za vyraz serie 5x denne, tak nech deti nepusinkuje.

autor
21. aug 2020

@pribinak nebol u lekara. Ale podla toho co sme vsetko nasli mu priznaky uplne do detailu sedia na salmonelozu a aj moja mama (prekonala salmonelozu) povedala ze mu to presne sedi.

abdn16
21. aug 2020

Ach jaj. Taketo veci sa nahlasuju na infekcnom alebo epidemiologii. Nasledne su vykonane testy. A po potvrdeni salmonelozy vam z infektologie daju insteukcie co robit dalej....

lenull103
21. aug 2020

Náš maly salmonelozu prekonal,mal to v kombinacii s angínou,čiže bez pusiniek a mohykánom to celé nešlo,skončili sme až v nemocnici..hygienu som dodržiavala ale nadštandardnú a nikto nič od neho nechytil,ani zvyšok rodiny

autor
21. aug 2020

@lenull103 nastastie manzel mal povedzme lahsi priebeh alebo teda lahsiu salmonelozu. Preto neviem ci uz deti mozu alebo nie.

danielita18
21. aug 2020

Ale to je infekcna choroba, to sa ma hlásiť, salmonela sa z tela dostáva aj pol roka a dobre je keď si rodina dá urobiť stery, preniest medzi sebou môžte už len stolicou, on ak ju mal naozaj, tak to je baktéria ktorá sa zje a prejde tráviacom taktom a tam sa nachádza, slinami sa neprenasa

lenull103
21. aug 2020

@danielita18 súhlasím s tou infekčnosťou a smermi,my sme museli mat 2x po sebe čistý výter,trvalo to asi aj mesiac-dva..manžel by mal skočiť za svojim obvoďákom do istoty

evkakozickova
22. aug 2020

No pokiaľ ja viem salmonelóza není nákazlivá len treba dodržiavať trocha viac hygieny malý to mal mesiac mal vtedy asi rok bolo to veľmi ťažké keďže ani mlieko nemohol no nám doktorka jasne povedala že to nákazlivé nieje každý týždeň sme chodili na výteri ale nakoniec sme to zvládli on mal asi ten najľahší priebeh pretože vôbec nehnačkoval nemal teplotu ale výter bol stále pozitívny jasné nejaký ten odstúp treba dodržiavať nepiť nejesť s jeho taniera s lyžičky tiež sme ho radšej nepusinkovali

marca12
22. aug 2020

Jaaj ujo googli. Ako si mozes vsugerovat,ze ma salmonelu?blbost,za to,ze mala mama? A ze isiel do prace a roznasa to k tomu sa radsej nevyjadrujem. Ked si vies nastudovat priznaky snad si aj citala,aka je nebezpecna a co treba robit,ze treba testy na potvrdenie. Ja som tyzden srackovala priznaky ako salmenela a bola to obycajna srajda nejaka crevna viroza. Mal ist na testy a nie sa liecit googlom

majamat
22. aug 2020

prejavy salmonelozy su velmi podobne mnohym inym ochoreniam s hnackou, ak je to salmonela, treba ju diagnostikovat. su aj ine crevne infekcie - sigella, rotavirus. pripadne sa mu kludne mohla spustit nejaka alergia, ci intolerancia ( teda neviem ci mal horucku ).

ani dr. si nedovoli urcit takuto diagnozu bez vysetrenia.

autor
22. aug 2020

Nebol to len ujo google ale aj zdravotna sestra v rodine a napr aj youtube modreho konika kde sa vyjadruje odbornik. A vsetko sedi do detailu. Do prace bohuzial musel, nemal ho kto zastupit, maju malo ludi a su este aj dovolenky a kedze v jeho praci je jeho pritomnost dolezita aj pre ostatnych ludi, nebolo na vyber. Ale uz mu nic nebolo tak nebol dovod sediet doma. Nebezpecna je pri tazkych pripadoch a ak si citala moje prispevky on mal lahky priebeh.

autor
22. aug 2020

Zeny vy ste nepochopili asi moju otazku. Naco mi bude dobre vediet ci ma salmonelu alebo nie, ked tomu aj tak inak ako teraz co robime nepomozeme. (Mimochodom o tom ze ho tazko donutim ist k lekarovi asi pisat ani nemusim) Ja len chcem vediet, ked sa mu to uz upravilo/zlepsilo, ci mu mozu dat deti pusinky. Naco bude dobre vediet ze ju ma, ked to nicomu nepomoze? Vieme ako ju dostal, co bola pricina.

mirage
22. aug 2020

Prepac, ale ak mal crevnu chripku ci salmonelu a tebe ide o pusinky na usta.. Nechapem..

autor
22. aug 2020

@mirage a akoze co mam robit hysteriu a skakat z okna alebo co? Postarala som sa o neho a urobila vsetko aby mu bolo lepsie. Teraz mu uz nic neni tak co?

terezia1477
22. aug 2020

Samodiagnostika takychto chorob fakt nema chybu.... Mal ist k lekarovi

terezia1477
22. aug 2020

Tak ked mu nic neni, naco tato diskusia ;)

mirage
22. aug 2020

Ked mu nic nie je, tak nezakladaj diskusiu ci ho deti mozu bozkavat.

autor
22. aug 2020

@terezia1477 ako som pisala, radsej sa zbytocne opytam. Ono na zachod chodi uz ovela menej. A hygiena je samozrejmost. Ale radsej sa zbytocne opytat. Nie?

maciatkolulu
22. aug 2020

Ja nechápem, potom na čo sú Dr? Ty sa pýtaš na pusinkivabie? Véd zdravot áčka v rodine ti povie. Toto je neuveritelne

mirage
22. aug 2020

Pytas sa, na fore, kde nie su zdravotnici, ci mozes sexovat s muzom, ktory prekonal bohvie co. Je to divna otazka, prepac.

ovaaa
22. aug 2020

To je jedno aky mal priebeh infekcny moze byt dalsie mesiace. Vysetruje sa stolica a 3 neg.testy su zarukou, ze uz v creve nie su bakterie. 3mesiace nam trvalo kym bol test negat.

maciatkolulu
22. aug 2020

Čítala si
http://www.ruvztv.sk/?p=3491
V zamestnaní vedia, že prekonal salmibelu a vyliečený je za pár dní a vy ste určili, že je už ôk po samo diagnostike? Ja fakt nerozumiem. Tebe by sa páčilo kebyže kolegyňa ti beha po práci, susedovi decká po ihrisku len tak, že však už je zdravá, zdravé a ich trápi akurát to, či sa môžu doma pusunkivat? Mne volali z ru VZ keď mala mala salmibelu. Vytery atď...

letfenixa
22. aug 2020

Presne, nepochopili ste otázku, tu ide len a jedine o pusinkovanie, nie o diagnostiku, prípadne nakazenie spolupracovníkov, keďže pán je nenahraditeľný (ako sa hovorí, takých sú plné cintoríny). Kľudne sa pusinkujte, ako odborníci z Modrého koníka povedia, čo tam po testoch.

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2020

Jaj, zase sa niekto sam diagnostikoval podla googla. tak potom nech si panko vygoogli aj to pusinkovanie.🙊

thoughtfulweirdo
22. aug 2020

Veď nech ti to poradia všetci tí odborníci, čo vám diagnostikovali tu salmonelu, keď si tak presvedčená, že máš pravdu aj bez lekára 🤷

danielita18
22. aug 2020

@ovaaa nám 6mes.

staronova
22. aug 2020

Trhajú sa vrecia s blbymi otázkami. Otvorím koníka a zase jedna. Akoby mladé mamky nepoužívali už svoj úsudok, rozum, skúsenosť, či čo....vždy šup otázka na fórum.

danielita18
22. aug 2020

@evkakozickova salmonela sa slinami neprenasa, salmonela je v črevách, najdôležitejšia je hygiena rúk po toalete a po prebaľovani, len stolicou si salmonelu môžte z človeka na človeka preniesť ale dostať ju môžte hocikde a veľa krát ju človek zje a ani nevie záleží ako sa s ňou telo vysporiada, bolo mi všetko dôkladne vysvetlene lebo naša malá niekde dostala salmonelu v 6mes.tak viem o com píšem, my v rodine sme mali všetci negatívne testy, musela sa niekde nakaziť ale nemám potuchy kde, ale Dr povedala ze úplne hocikde, aj v obchode keď niečo beriete z chladničky alebo z mrazaka aj tam sa vyskytuje a vy chytíte tovar a potom dieťa a tak môžte preniesť nevedomky

evkakozickova
22. aug 2020

@danielita18 áno aj ja všetko viem bolo mi taktiež všetko vysvetlené nám výteri nerobili ale pýtali sa či nehnačkujeme môj malý to mal mesiac a ani netuším odkiaľ to mohol chytiť 🤷

danielita18
22. aug 2020

@evkakozickova naša len hnackovala, ale jej išli aj zuby tak som myslela že z toho, len potom už aj teploty dostala, tak som išla s nou k Dr.a bola z toho salmonela, malej dala dr. Aj ATB. Ze je strašne malinká aby bola bez ATB. My sme mali 2negativne stery až po 6mes.,ale jej hnačky trvali asi 4dni a ani nebola nejaká zlá len sme vedeli že ma salmonelu a do budúcna keby som vedela tak nasadim kapucinkovu tinkturu, ta je ideálna na tieto pliagy

Strana
z2