Manžel nechce brať lieky

2. sep 2023

Ahojte môj manžel ma chorobu a nechce vôbec brať lieky lebo neverí ze mu to ako niak pomôže. Nechcem ho nútiť ale tak čo mam robiť? Nechcem aby bol viac chorý a stav sa mu zhoršoval. Čo mám robiť?

dzulli1980
2. sep 2023

Je dospelý, svojprávny ... pokiaľ nechce, nech neberie ... zbytočne sa oberáš o energiu.

pribinak
2. sep 2023

O aké ochorenie ide ak to nie je tajomstvo?

uhnakova
2. sep 2023

Nechaj ho tak. Bezne virusove choroby prejdu aj bez liekov a pokial chyti nejaku bakteriu, tak zisti sam, ze bez liekov to nepojde.

stellarstar
2. sep 2023

A čo má? Nejaké vážne pľúcne ochorenie alebo vírusovú dg? Veď nech neužíva lieky a potom uvidí ako na tom bude

ptvw
2. sep 2023

Pri takej cukrovke neliecenej teda pekne riskuje

autor
2. sep 2023

@pribinak ma cukrovku://

autor
2. sep 2023

@ptvw áno ma cukrovku. Chvíľu bral lieky ale potom prestal.

lija22
2. sep 2023

moj pristup by asi nebol podla prirucky, ale by som mu povedala, ze ok neuzivaj lieky ale nijak ma s tvojou chorobou neotravuj a neobmedzuj a budes fungovat vo vsetkom ako zdravy..ked si myslis, ze si taky frajer

mata90
2. sep 2023

Aj môjmu zistili cukrovku 2 typu, zozaciatku mu lieky robili zle, po čase zmenil lekárku,ktorá mu zmenila liečbu a cíti sa super .

mata90
2. sep 2023

Prečo ich nechce jesť?

autor
2. sep 2023

@mata90 prídu mu zbytocne😞😞

ankare
2. sep 2023

Cukrovka je tichý zabijak. Dlho sa akože nič nedeje a potom to už zvykne nabrať prudký smer. 😔

ptvw
2. sep 2023

@ankare akurát to zažívame... Svokra ma riadne liečenu cukrovku a zo dňa na deň skončila v kóme, bojuje na are 😪

autor
2. sep 2023

@ankare tak mi poraďte niekto co mam robiť ja sa o neho veľmi bojím 😞😞

autor
2. sep 2023

@ptvw nestraste ma😭😭

ankare
2. sep 2023

@ptvw 😔❤️

ankare
2. sep 2023

Skús sa nakontaktovat na jeho diabetológa alebo obvodného. Alebo kohokoľvek, koho rešpektuje. Aby mu ten človek vysvetlil, čo spôsobuje jeho diagnóza a aké následky môže mať.
Držím palce!

ptvw
2. sep 2023

Nestrasim je to fakt ktorý sa deje už vyše týždňa... ona sa lieči 20 rokov ale povedali nám že za jej stav môže cukrovka, tie tepla co boli a dehydratácia.... Tak nech si upraví stravu aspoň keď nechce lieky...inac si odpáli oči cievy obličky... Nie hneď ale po rokoch... Neliecena ťažká cukrovka už nejedného pripravila o nohy ze trebalo amputovat... Ved sa aj vola tichý zabijak

mikadooo
2. sep 2023

Nuž, niektorí ľudia sa poučia až keď sa popália na vlastnej koži (v tomto prípade napr. amputovanej končatine). Čo máš ty robiť? Ak varíš celej rodine, poštuduj pravidlá diéty cukrovkárov, skús podľa toho variť a viac asi nič 🤷. Keď je pánko múdrejší ako doktor... Skús možno nejakú alternatívu, ak je tomu naklonený 🤷. Nejaký prírodný inzulín, fakt netuším 🙂.

autor
2. sep 2023

Ďakujem skúsim všetky rady ktoré ste mi poradili. Bojím sa ale nechcem aby mi muž umrel. Ďakujem vam

ptvw
2. sep 2023

To nie ze umrie hneď.... Ale poškodzuje si tým dlhodobo organizmus.... Vravím to sa môže prejaviť kľudne aj po 10-15 rokoch... Závisí to aj od toho ako veľmi mu hapruje cukor...tiez som za konzultáciu s mudr, niekomu stačí upraviť stravu, inému pomôžu lieky a niekto musí byť na inzulíne 4krat denne

ptvw
2. sep 2023

Plus výkyvy cukru môžu spôsobovať agresiu alebo mu ostane zle a hlavne ak veľa šoféruje ohrozuje okrem seba aj ostatných

alexandraas
2. sep 2023

Poznam zenu,ktora brala cukrovku na lahku vahu,je na invalidnom vozicku bez nohy a k tomu slepa...nie je to sranda naozaj..nech sa uvedomi dospely muz och, ved najhorsie je poucit za z vlastnych chyb..

diablikovci
2. sep 2023

Moja Mamka tiež riadne liečena cukrovka. A skončila tak že 4x za deň si pichá inzulín a 4x za deň ma kontrolu cukru. Cele prsty ma dopichane :( Nech sa ma aspoň trochu rad.

mata90
2. sep 2023

Ahoj ,napíš mi ip , mizivá dr. ti isto poradí, je veľmi milá ,isto to netreba zanedbat, môj bol na Tom zle a pomohla mu.

mata90
2. sep 2023

Muzova

walentina7
3. sep 2023

Nech berie aspon čagu od Ferletaka. Minule o tom rozprával v relacii kolko ludi sa zazracne uzdravilo.

bubuzu
3. sep 2023

Choď za ním so spísanou dohodou, kt. dáte notársky overiť, v ktorej ti prizná, že odmieta brať lieky a je si vedomý všetkých dôsledkov, kt. z toho vyplývajú a zbavuje ťa povinnosti sa o neho potom ako invalida bez nôh, slepého, so zlyhávajúcim srdcom alebo čímkoľvek, starať. Mohli by sa robiť exkurzie do nemocníc k takýmto pacientom.

zara0201
3. sep 2023

Jooj,pošli ho pozrieť na môjho svokra cukrovkára. Dialyzovaný poloslepý, s poorezávanými nohami... a začni tým,že pri nedodržiavaní životosprávy a neužívaní liekov mu ako prvé odíde erekcia.

patus_2
3. sep 2023

Záleží od toho akú cukrovku má. Ak ide o DM 2. typu a ešte to nieje az také vážne, tak si vie pomôžte aj bez liekov. Samozrejme, vyžaduje to zmenu životného štýlu, jedálnička a pravidelnú kontrolu, či je všetko v poriadku ...