Masť podľa receptu Dr. Jacka Newmana od laktačnej poradkyne
Ahojte, vyskúšala niektorá z vás túto miešanú mastičku na boľavé a popraskané bradavky od kojenia? Odporučila mi ju laktačná poradkyňa spolu s citrovitalom. Mastička však stojí 14 eur a nemám s ňou skúsenosti. Poraďte, ďakujem.
@kikuska11111 - dakujeme za upozornenie ohladne tej masti. Ale skor ako sa na niekoho osopis, preco nesiel za koznym namiesto laktacnej, ti rada upravim nazor. Predtym, nez u mna bola laktacna, som bola u gynekologa, kvoli bolesti bradaviek a moznemu zapalu prsnika, ktory sa mi vsak po aplikovani obkladov uz lepsil. Gynekolog (z nemocnice, nie obvodny) mi pozrel na prsia a za minutu povedal, ze mi dava antibiotika na zapal a kalciovu mast na bolave bradavky. Antibiotika boli podla mna uz v tom case zbytocne, ale chapem ze dr. je dr. kalciova mast mi absolutne nepomahala. Laktacna u mna bola par dni na to, zavolala som si ju kvoli tomu, ze moj maly bol prvy tyzden na flaske s UM a pomaly som sa rozbiehala s kojenim, ktore mi vsak robilo velke problemy - o.i. aj ta bolest bradaviek, s ktorou mi gynekolog nepomohol. Laktacnej som sa specialne pytala, ci sa mast moze davat na bradavky, kedze u v nej antibiotika. Povedala, ze ano a ze inak by im to lekaren nenamiesala. Tak som jej uverila a vdaka bohu, mast mi bradavky vyliecila a vdaka tomu, som mohla zacat kojit normalne bez problemov a nemala dieta na UM, tak ako mi vsetci hovorili, ked sme sli domov z porodnice. BTW, ku koznemu chodim casto a predstav si, ze mi dal prave 2 maste s kortikoidmi na bezny maly ekzem, napriek tomu, ze som mu povedala, ze este kojim. Takze tak je to s doktormi a laktacnymi. Nie je vsetko cierne a biele.
@deniseee jednoducho, laktacnu som kontalktovala cez telefon v piatok vecer... vtedy sa k lekarovi ist neda ze?
myslela som ze mi poradi nieco, co zmierni bolesti, aby som vydrzala do pondelka kym pojdem k lekarovi...
necakala som ze jedine co mi povie bude, kupte si tuto masticku, nic ine vam nepomoze a hotovo...
@vonicka namiesto gynekologa si mala navstivit kozneho lekara ;)
gynekologovia totiz liecia prsia, bradavky patria na kozne a teda gynekolog ti s nimi pomoct nevedel...
a pchat si na prsia silne antibiotika a antimykotika bez toho, aby si presne vedela co s nimi mas je hovadina... alebo ti nebodaj laktacna zobrala stery, poslala ich do laborky a podla vysledku navrhla najvhodnejsiu liecbu? :D
laktacne povedia kupte si tuto mast na akykolvek problem s prsiami a bradavkami... bez ohladu na to co v skutocnosti zene je... velakrat by zena ani ziadne antimykotika a antibiotika nepotrebovala, stacilo by nieco ovela slabsie... ale laktacna proste povie tuto mast, zabera na vsetko...
@kikuska11111 Prepac, ale nikto nekontaktuje laktacnu, len aby vydrzal do pondelka... To keby si tej laktacnej povedala, podla mna ani nepride. Navyse, preco by sa nedalo ist k lekarovi??? Mame predsa pohotovost, su sukromni lekari, ktori pracuju aj cez vikendy (pravda, ich cas nieco stoji!), a moj lekar je ochotny prist aj o stvrtej rano k nam domov (aj ked za kazdu taku navstevu zaplatim 50 Eur). Navyse... kazda BFHI nemocnica ma povinnost mat k dispozicii laktacne poradkyne priamo v nemocnici... kto myslis, ze ich skoli? Lekari v nemocnici? Nedaj sa vysmiat, robi to Mamila, od ktorej aj k tebe prisla poradkyna. Teda v zasade by si si od nej mala vypocut to iste. A ak si nechcela cakat, tak mam osobnu skusenost, ze som aj ja zasla cez vikend za sestrickou z nemocnice (laktacnou) k nej domov!!! a ona mi bez akychkolvek problemov pomohla. Tiez viem, ze kedze laktacne v nemocnici su, tak ked za nimi prides, je ich povinnostou ti pomoct, takze nechapem, preco si nesla tam. Ved nemocnicu hadam nezburali. A tiez neviem, ktora laktacna by ti po telefone dala masticku. Moja kamaratka iste nie, lebo ta vravi, ze bradavky treba vzdy najprv vidiet a napravit kojenie, bez toho totiz ziadna masticka a ani nic ine nema vyznam. A ak je podla teba ta mast taka zla, preco mne ju nemali problem namiesat ani na Slovensku, ani v Cechach... (mam sesternicu v Londyne, ani tam to nebol ziadny problem, a ani znameho zena v Australii ho nemala...). Ci len tvoji lekari maju tie uzasne informacie o nebezpecnosti tej masticky? A nehnevaj sa, ale cim chces liecit mykozu, ak nie antimykotikom? Cim chces liecit rozvinuty zapal, ak nie antibiotikom?
A este jedna vec, ved tu mast vymyslel, resp. dal na nu recept tiez lekar, a nie hocijaky, ale taky, co ma dlhorocne skusenosti a vlastny vyskum... vid google a internet, mas toho o nom dost...
otazka je skor nie o masti, nie o poradkyniach, ale o tom, komu veris, a doverujes. Niekto veri, ze zeny dojcit nemozu, niekto veri lekarom jednym, niekto veri druhym, a niekto veri, ze zem je placka...
Este jedna vec, neviem, ci si mast drzala v ruke (ja teraz drzim svoj vlastny letacik z lekarne, kde je napisane: citujem: Univerzalna mast podla doktora Newmana. Ak teda beriem do uvahy prve slovo: Univerzalna, tak asi to znamena, ze bude na viacere problemy a nie kazda zena ma chut riesit nieco velmi bolestive mesiac, pripadne sa odmieta vzdat kojenia a to za ziadnu cenu.
@kikuska11111 pozrela som si tvoj album. Mas 18 rokov, mas 3 mesacne dietatko (mimochodom, velmi krasne dietatko), KTORE KRMIS FLASKOU (vid tvoj vlastny album), a ohovaras laktacne poradkyne, ze su to neodbornicky, pricom oni maju za sebou stovky navstev u mamiciek, stovky hodin nad ucenim, skusky, certifikaty... a ty, ktora dieta nedojcis, povies na zenu, ktora ma oddojcenych svojich x deti a obrovske skusenosti, ze je to neodbornicka... super. Gratulujem, tomu sa povie, ze uz v 18 ma odvahu a drzost prvej triedy... 😎 😎 😎
@deniseee nabuduce ked zacnes na niekoho nadavat sa o nom najprv nieco treba dozvediet ;) dojcila som tak dlho ako to islo, a vyhradne dojcila... potom som schytala zapal slepoho creva, nasledna operacia, anesteza, pooperacne tazkosti, 39-tky teploty, velmi silny zapal v tele, silne intravenozne antibiotika, nasledujuci obojstranny silny hnisavy zapal vajecnikov a vajickovodov a dalsie extremne silne intravenozne podavane antibiotika cca 12 dni a potom dalsich 14 dni oralne podavane taktiez velmi silne antibiotika...
a teraz mi povedz, myslis ze po tomto vsetkom mozem dojcit a mam mlieko??!!
a tie tyzdne stravene v nemocnici mi dcerku asi ako krmili hm? kedze somnou v nemocnici byt nemohla...
mne pocas tochto vsetkeho dokonca lekari dojcit zakazali... najprv sa vsemozne snazili podavat mi antibiotika ktore by malej nevadili... ale ked nic nezaberalo, hold trebalo sa bud rozlucit z dojcenim alebo zo svojim zdravim... bola som NUTENA prestat dojcit koli velmi silnej dlhodobo podavanej kombinacii antibiotik...
@deniseee ano mam 18 a som drza a priebojna... inak by som sa rovno mohla v tomto nasom uzasnom svete ist obesit :D
ale verim tomu ze za tych par mesiacov po porode som si toho ja odskakala milionkrat viac ako ty za celu svoju matersku, tak ma laskavo nekritizuj...
a co sa mojich nazorov na tuto tzv uzasnu masticku tyka, tiez niesu z mojej hlavy... radila som sa o tom z viacerymi atestovanymi lekarmi z dlhorocnymi skusenostami a prehladom... chces vari aj na nich povedat ze sa do toho nevyznaju? :D
@kikuska11111 Stale trvam na tom, ze dojcit si mohla. Ja som zase dosla o zlcnik, stravila som 8 hodin v extremne komplikovanom stave na operacnom stole po tom, ako som dva mesiace po porode chodila denne do nemocnice kazdu noc so silnymi zachvatmi. Dojcila som aj tak. Manzel doma nekrmil flaskou, ale krmil hadickou po prste, pripadne poharikom. Tiez mi v nemocnici neodporucali dojcit, davala som sa do poriadku dlho. Po prichode naspat domov som nanovo a vdaka laktacnej poradkyni a vdaka liekom, ktore mi poradila, opat naplno rozbehla laktaciu a kojila dalej... ze to nejde a ze sa to neda??? To by som toho, ze sa to DA, ale treba pre to urobit maximum, nemohla byt zivym prikladom... nuz, pre niekoho je pohodlnejsia flaska, pre ineho prsko. A ja aspon nenapadam vsetky poradkyne, ako to robis ty...
@deniseee tebe odporucali nedojcit, mne dojcit ZAKAZALI... mam hadam dobrovolne neposluchnut ich zakaz a vystavovat tak dieta riziku? este stale mam v tele pozostatky antibiotik, dobrala som ich iba pred 2 tyzdnami...
co sa hadicky na prste, a poharika tyka... prepac, ale bola som rada ze moja vyse 70 rocna babka (dcerkyna prababka) bola schopna sa o nu postarat tak ako vedela... rozhodne som nemala v umysle ju chuderku zatazovat este aj tymto, mozem byt vdacna ze dokazala naliat mliecko do flase a nakrmit ju tak...
nie kazdy ma doma manzela ktory si moze zobrat na 5 tyzdnov dovolenku, lebo zena akurat nieje schopna koli bolesitam vstat z postele, pripadne prave lezi v nemocnici na infuzke ze???
ano viem o tom ze laktacia sa da nanovo rozbehnut, ale moja dcera uz prso nechce... na bradavku sa mi neprisaje nech robim cokolvek, a ano, hadicku pripevnenu s bradavke a do nej iduce mliecko som uz vyskusala... zial flasa je zabijak dojcenia, viem to velmi dobre, ale inak sa proste nedalo...
samozrejme ze je dojcenie pohodlnejsie ako umele mlieko, jasne ze si chcela znovu dojcit, sak ty iba dvihnes tricko a ides... nemas ziadne starosti zo zohrievanim, miesanim, skusanim teploty... ale ked to inak nejde, co mam robit hm??
no, vsetky laktacne poradkyne ktorym som zavolala mi povedali to iste. ako prvu pomoc si mam na bradavky namazat krem CANESTEN (uff a vraj s nim nabradavke mozem aj dojcit, ze babatku to neprekaza...) a hned ako to pojde si mam zakupit tuto masticku...
som rada ze som neposluchla... nadopovala by som svoju dceru canestenom ktory v ziadnom pripade nepatri do ust a tiez antibiotikami a antimykotika z maste...
@kikuska11111 ver radsej tomu, ze si nezazila desatinu toho, co ja. Bude to realnejsie.
A nazor na mast ti nikto neberie. Ja hovorim o tom, ze si vsetky poradkyne nazvala odbornickami v uvodzovkach, resp. neodbornickami, a vyjadrila si sa na ich adresu mimoriadne pohrdavo. Mnohe pomohli viac zenam, ako si ty vies predstavit.
A ak hovoris, ze tvoji lekari maju taky nazor, nuz ti moji ho maju presne opacny. Su moji lekari podla teba neodbornici a nevyznaju sa? Aj v medicinskych kruhoch najdes milion protichodnych nazorov. Je na tebe, co si vyberies a komu uveris. Ale nemozes povazovat len jediny nazor za spravny, a brat druhemu moznost vytvorit si nazor vlastny. Ja som masticku konzultovala s roznymi doktormi, a to nielen na Slovensku (kedze nie stale zijem tu). Este som sa nestretla s problemom predpisat, alebo ze by s tym jediny lekar mal problem. Ak tebe povedali, ze to problem je, mala si to tak napisat, nie napadnut odbornost poradkyn.
Ahojte, nemal by niekto na predaj tuto masticku?
Baby da sa kupit normalne v lekarni ci len cez laktacnu
Pri prvej som mala cez laktacnu no teraz by sa mi sikla pripadne nemate na predaj
Ja som ju zhanala pred troma rokmi v lekarni a bolo to v pohode,teraz asi pol roka dozadu som sa na nich obratila znova a mi povedali,ze to mozu urobit len na odporucenie laktacnej,ktora potvrdi,ze ma videla a skutocne ju potrebujem (pretoze obsahuje antobiotika a ine) a ze to k nej aj poslu,teda nie rovno k tebe,takze skus cez laktacnu, inak u nas v lekarni mi nasa lekarnicka povedala,ze ona nie je saman,aby mi namiesala tu mast 🙂
No ja Vam neviem...bola som na koznom, kozna povedala, ze tam nevidi zapal, ale zobrala stery. Nasla bakterie, jednu mi pomenovala a druhu ze vraj ani o nej nic nevie, ze nejaky novy druh. Ale ze by mi musela predpisat antibiotika, ktore su silne a kedze som tehotna, tak mi aj tak nemoze predpisat a po telefone mi povedala, ze mi moze odporucit framykoin, ze ciastocne by mohol zabrat a koloidne striebro. To bolo vsetko. Na moje dalsie dotazy odpovedala stylom, ze uz fakt nevie, co by mi poradila a mala som dojem, ze moj problem ma viete kde. Ja ako laik mam ako rozlisit, ci je to bolest sposobena tehotenstvom alebo tymi bakteriami? Striebro mi nepomohlo, takze neviem...
Laktacne kazdej povedia, ze to je pravdepodobne kvasinka. No keby bola, tak canesten a fungicidin, co si tam natieram, uz mal davno zabrat. Potom mam este bactroban doma, co je aj v tej masti, ten som este neskusala davat dlhodobejsie.
Na gynekologii som si vyziadala odber materskeho mlieka a tam sa nasiel streptococcus viridans, teda bezna bakteria, ktoru netreba liecit vraj...aj to mi zistovala sestricka, co sa trochu vyzna do dojcenia, lebo lekar mi odkazal, ze sa k tomu nevie vyjadrit a na prsia sa ani nepozrel.
No ta sa potom necudujme, ze zeny skusaju vsetko. Mne osobne sa kortikoidy v tej masti nepozdavaju. Mam kamosku, ktorej laktacna odporucila tuto mast, davala si ju a nic...prisatie vraj ma uz spravne. Dokonca si dala predpisat flukonazola. Brala ho 2x denne...ziadny efekt...tak teda fakt neviem...cele zle toto... 😒

@deniseee pri dcere som nekontaktovala poradkynu,druhy krat som sa s nou dobre pobavila o kojeni,pomohla,bola zlata,jedine ta mast ktoru mi lekary neodporucali...ja som poradkynu potrebovala len ohladne bolesti pri kojeni,pomohla aj v tom smere aj v tom,pisala som ako dlho som sa celkovo liecila,inak mi liecba lekarom zaberala hned,lenze ja som to mala v hroznom stave,preto kym som sa uplne vyliecila trvalo to riadne dlho....ja len tolko z mojej strany...🙂