icon

Máte podobné problémy s platničkou a artrózou?

betus1111
5. feb 2024

Ahojte pred 8 mesiacmi som začala mať zdravotné problémy, ktoré prišli nečakane a odveci večer. Šla som si ľahnúť a prišli na mňa tlaky na hrudi vybehol mi tlak tŕpli mi končatiny (ruky) nastalo búšenie srdca a z toho samozrejme z nevedomky čo sa deje panicky atak. Privolaná záchranka spravila vyšetrenia srdca a pod. a všetko v poriadku. Odvtedy mám bolesti a tlaky na hrudi každý jeden deň, niekoľko x som bola na urgente EKG v poriadku. Bola som na MR chrbtice aj hrudnej aj krčnej. V hrudnej mám posunutú platničku, no v krčnej od posunutej platničky cez skoliozu, lordózu, veku neprimeranu IV artrózu atď.
Mate niekto podobný problém? Bola som na viacerých neurolog. vyšetreniach ale ich názor sa nezhoduje. Jeden povie že tieto tažkosti z chrbtice môžu byť, druhý to vyvráti že to je psychika. Tak chodím aj k psychológovi aj na rehabilitácie. Je to čerstvé zatiaľ bez výsledku.
Máte niekto podobný problém? A čo vám pomohlo?

taynee
Odpoveď bola odstránená
gemerka17
5. feb 2024

Trpnutie končatín a tlaky na hrudi je typické pre tetaniu. Takže psychika. Dane problémy nespôsobuje chrbtica. Bolo ti robene EMG na potvrdenie tetanie ? Magnezium berieš? Psychologa navstevuj ďalej. A s chrbticou ma problémy snáď už každý, tam treba len pravidelne cvičiť a chodiť na masaze. Ideálne, aby si sa naučila cviky pod dohľadom fyzioterapeuta, ktorý sa ti bude venovať a celé cviky nastaví na mieru. Rehabilitácie cez poisťovňu sú takmer zbytočné. Možno pomôže magnetoterapia nachvilku ale cvičiť by si mala.

magarac
5. feb 2024

@betus1111 je to bohužiaľ začarovaný kruh! 50 % problémy s chrbticou a 50 % psychika. Mám niečo podobne. Doktori Vám s tým žiaľ nepomôžu. Pomoze jedine sa uzdravovat priebežne. Aj hrudnú chrbticu(kvalitne fyzio), aj psychiku(mentálny kouc). Ide to ale po milovych krokoch veľmi pomaly. Veľa trpezlivosti prajem.

betus1111
autor
5. feb 2024

Ďakujem vám ❤️❤️❤️❤️ tetaniu mi vyvrátili bolo podozrenie ale to sa nepotvrdilo

betus1111
autor
5. feb 2024

@magarac ďakujem ❤️❤️

aurinia
5. feb 2024

@betus1111 aj ja to mam. Dlhodobo Mg, Neurobion (milgama alebo neuromultivit) a psychiater. Moze ti dat slabe AD. Uvidis ze to pomoze.

michaela404
6. máj 2025
@aurinia

@betus1111 aj ja to mam. Dlhodobo Mg, Neurobion (milgama alebo neuromultivit) a psychiater. Moze ti dat slabe AD. Uvidis ze to pomoze.

@aurinia vy beriete neuromultivit je dobrý na tetaniu

aurinia
7. máj 2025
@michaela404

@michaela404 brala som určite obdobie, dam si predpisat

aurinia
7. máj 2025
@michaela404

@michaela404 dakujem ti

michaela404
7. máj 2025
@aurinia

@michaela404 dakujem ti

@aurinia a pomohol ty ten neuromultivit

aurinia
7. máj 2025
@michaela404

@aurinia a pomohol ty ten neuromultivit

@michaela404 ano, len stale to neberiem...su dobre a aj horšie obdobia...chora som uz dlho... Nič mi neni napriklad keď som na dovolenke.

michaela404
8. máj 2025
@aurinia

@michaela404 ano, len stale to neberiem...su dobre a aj horšie obdobia...chora som uz dlho... Nič mi neni napriklad keď som na dovolenke.

@aurinia kolko sa môže brat tabliet a ako dlho vy ste mala tiež také trpnutie

aurinia
8. máj 2025
@michaela404

@michaela404 berie sa 3x denne ak si dobre pamatam....ja teraz beriem rano kalcium 600+k1+k2, neurobion (podobne milgame) a na noc 400-800mg magnezia
....beriem konske davky magnezia...ale inak sa neda ...mala som krče, bolesti....nie denne ale beriem lexaurin 3mg....

aurinia
8. máj 2025
@michaela404

@michaela404 trpnutie som nemala...skor take stuhnute prsty, krče, bolesti v nohach, bolest v zapasti, bolest klbov, unava, tažke nohy, to mi ustupilo....teraz ma sem tam boli chrbat...