Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@adaurbanova áno už mám aj všetky vyšetrenia už len budem čakať kedy sa zbehne dr Kokorák v Levoči aby mi dal termín operácie.
Ahojky babule, tie čo už máte po, chcem sa spýtať, čo ste jedávali po operácii, niečo na spôsob dehydrovanej sáčkovej stravy, ako napríklad nutrifood???alebo ste dostali/kúpili si nejaké špeci jedlo??
A ešte jedna:: ako ste sa cítili po operácii, dr. ma straší, že je to bolestivý zákrok,,ale ja sa aj tak nedám odradiť.. prosím, napíšte svoje pocity/ bolesti/ nebolesti a tak ďalej.. Ďakujem
@mima345 ...v trrnave-2-3 tyz po op tekuta strava.mnozstvo max 150ml na 1x,v ramci hlavnych jedal-vyvar,mlieko,actimel,dzus/inak voda. nutri a dibendrinky tam neodporucali pre nutricne hodnoty.su tam aj nejake odporucania napr 20min pred hlavnym jedlom uz nepit.
potom cca do 6-8tyz kasovita strava.potom prechod na normalnu.
@beka22 to je super, ja sa musím ešte len na konzultáciu objednať, povedali že si mám zavolať v septembri. A termín v BB určite zruším, keď všetci vravia že pán doktor Kokorak je top 😊tak chcem ísť už len k nemu.
@mima345 ...na operacii bol muz a pisala som niekde vyssie ze mal 2tyz po zakroku pankreatitidu tak my sa asi vymykame zo standardu.robilo mu dobre ale studene.teda v tej prvej faze tekutin.dokonca aj sestricka vtedy /ked prestal pit vodu a zacal vracat/povedala davat az taku ladovu drt na znizenie opuchu.este v nemocnici sa zacina pit voda po glgoch slamkou.cca tych 10-14 dni mal tak ze si "zvykal".bolesti asi iba tesne po operacii,ked bol este v nemocnici mu davali analgetika.robilo mu dobre prechadzanie sa-pohyb.aj ked sme mali nejake poznatky od znameho,neda sa na to ale pripravit,kazdy sme iny.
@adaurbanova aj ja chcem ísť len k nemu. Som rada že si ma "pribalí" do Levoče len som zvedavá aký budem mať termín. Dúfam že to nebude tak dlho ako v BB.
@mima345 ano,uz je ok...a stastna som aj ja,bolo to s nim narocne hlavne po psychickej stranke po tej komplikacii.tak my sme sa uz nevedeli dietami pohnut,ma pridruzene ochorenie-hypertenziu a 3kombinaciu liekov, o zatazi klbov ani nehovorim.myslim ze aj dcera trpela tym ako ocino vyzera,aj ked ho ma rada,no niektore aktivity sa proste nedali s detmi robit spolu...treba sa nastavit tak ze idem a vsetko dopadne dobre,urovnat v hlave tu celkovu zmenu-male porcie,fyzicka aktivita,vlastne zmena zivotneho stylu...lebo stale je urcite % ludi u ktorych sa zaludok roztiahol a boli na tom este horsie ako predtym...drzim palce,zeny to asi zvladaju lepsie a viac vydrzia,nech to mate uspesne za sebou.
@tamarocka Ďakujem moc, ja som na tom podobne, diéty 0 bodov, cvičila som 14 mesiacov 2-3x týždenne a zhodila som 10 kilo, mala som aj jedálniček na mieru a nič, taktiež som skúsila herbalife aj nutrifood tiež 0 bodov,, tak som sa rozhodla to riešiť takto a dúfam, že to bude už navždy a to sa budem moc snažiť aby som sa nedostala tam, kde som teraz... Ešte raz ďakujem...
@tamarocka zaujalo ma to spätné roztiahnutie žalúdka nedeje sa to len pri bandáži? lebo pri sleevee veľkú časť žalúdku odstránia a ja som od doktora dostala informáciu že ak sa roztiahne tak len o nejakých 5 percent viac nie, samozrejme že sa dá pribrať aj po tejto operácii keď človek bude konzumovať veľa coly a sladkostí a iné blbosti ale že ked ostenem pri normálnej vyváženej strave schudnem a bude to trvalé lebo zmenšený žalúdok mi nedovolí prejedať sa.
@eliz188 ...do kolko % sa spatne moze roztiahnut nemam info,ano urcite je to potom aj o poruseni a nedodrziavani vsetkych pravidiel ohladne stravovania a pohyboveho rezimu.v tt je vraj niekto z pomocneho personalu takto s kilami spat, ale podrobnosti a okolnosti neviem.povedali to takto muzovi.ono preto by sa mal clovek za ten cca rok? "prestavit" na iny rezim.tak som to ponala ja.
@martinaskubak ja mám informácie od mojej endokrinologicky, že dôvera plne operáciu hradí.
@beka22 myslela som že to budem mať ešte tento rok za sebou, ale to asi nie, ty to určite stihneš 😉
Dievcata tie co ste boli pn ako to bolo s vychadzkami? Volne? Ci len 2h?
A este by som chcela vediet ci vam v BB abo v TT dali daky jedalnicek potom na domov alebo daco .. dakujem 😊
@adaurbanova ja dúfam že to bude čím skôr aby som sa stihla dať dokopy ešte počas rodičovskej
@beka22 daj vedieť, ak si spomenieš 😉keď budeš mať termín, som zvedavá že čo a ako 😊
@veronika4578 ...pn - vychadzky po 2tyzdnoch.2hod dopoludnia 2 popoludni.casove rozmedzie si muz povedal.
@veronika4578 v trnave davali.nie je to jedalnicek ale skor take pokyny ohladne stravovania opakujuce sa dookola/podla mna/.
@adaurbanova určite napíšem čo mi dr povie.
@eliz188 ja som takmer dva roky po opke a nepustí ma zjesť viac ako naše dovolené množstvo. Neviem si predstaviť že by sa roztiahol. Stačí keď sa raz za čas pozabudnem a z chuti sa napijem a bolí to ako čert kým žalúdok pustí niečo ďalej a uvoľní sa takže verte že si viac ako je možné nedáte ak máte zdravý rozum 😉
@veronika4578 dali nám len také odporúčania. My sme si s dievčatami vypracovali taký svoj 4 stranový manuál čo môžme a čo nie na základe info od dievčat z Čiech kde je bariatria omnoho ďalej ako u nás.
@veronika4578 ja som bola doma mesiac a pol. Kým som neprešla na tuhú stravu. Aby som si nastavila pravidelné stravovanie. V práci by sa to nedalo.
Ahojte, stále tu nieje nikto, kto by bol na tejto operácii v Žiline????

@beka22 a už si bola u neho na konzultaciu?