icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

cawes
1. mar 2013

ja by som chcela vediet ze co to cca stoji, a musim mat nato neaku vahu resp. bmi?

evellinka
2. mar 2013

@martula15 ....oooo,dakujem🙂....

evellinka
2. mar 2013

@cawes ahoj,BMI musi byt 35+pridruzene komplikacie(napr.cukrovka,vysoky TK....atd.),alebo bez komplikacii,ale BMI 40 a viac.....stoji to 5500€ cca,ale vseobecna zdrav.poistovna to hradi v plnej vyske,ja idem na konzultaciu 7.3.do B.Bystrice,caka ma tam gastrofibroskopia(vysetrenie zaludka),ak bude vsetko ok,daju mi potom aj hned termin operacie 🙂 ,uz aby to boloooo 🙂

evellinka
2. mar 2013

@cawes ....no ty istotne taky zakrok nepotrebujes,ci? 😀 🙂

cawes
2. mar 2013

@evellinka ale hej co by nie po porode vyzeram strasne, len na sk uz nie som poistena ked zijem v zahranici a tam to len tak nerobia tam ta nechaju najprv neviem kolko rokov chudnut atd atd atd

radkaexx
2. mar 2013

@martula15 Ďakujem veľmi pekne a máš pravu, ke%d sa zobudím po narkóze, tak mám druhý dátum narodenia, ktorý budem oslavovať, lebo mne sa začne naozaj nový život. 🙂

lauritania
2. mar 2013

@cawes ahojky , tento zakrok je len pre morbidne obeznych , čo znamená mať váhu nejak nad 100kg , a minimlane BMI nad 35 so zdravotnymi komplikaciami a pri BMI nad 40 aj bez zdrav.kompl.

martula15
2. mar 2013

@radkaexx Budem na teba mysliet aby to vsetko dobre dopadlo a potom mi budes davat rady co a ako.... 🙂

martula15
2. mar 2013

@evellinka Som velmi zvedava kedy ti daju termin operacie mam pocit ze tu v Bratislave to nejako dlho trva kazde vysetrenie naplanovane vo velkych casovych intervaloch hroza.Chcela by som ist niekedy zaciatkom aprila aby som do leta dala nejake to kilo dolu. 😝

cawes
2. mar 2013

@lauritania tak keby som mala 60 kg tak sa urcite nepytam 😉

radkaexx
3. mar 2013

@martula15 Jasné, budem dávať pravidelné info. A budeme sa porovnávať s kočkami, ktoré sú už po opke. Veľmi veľa vie a mne veľmi pomohla lauritania. Veľmi zlaté žieňa. Vie o tejto problematike veľmi veľa. Začínam pomaly baliť tašku, ale len tak čo ma napadne, tam pomaly ukladám,aby som potom nezabudla.

evellinka
3. mar 2013

@radkaexx ...drzim palce,potom tiez budem prosit o rady a skusenosti🙂,ty si kedy bola na konzultacii prosim ta?Ja idem 7.3.,dufam ze gastro bude ok....a daju mi nejaky skorsi terminik,nie az kdesi v lete☹Dakujem za odpoved...

evellinka
3. mar 2013

@martula15 ahoj....no vo stvrtok idem na konzult.uvidim ako pochodim....a ak bude vsetko ok,sama som zvedava,kedy mi daju nejaky termin...🙂

lauritania
3. mar 2013

@cawes to mi je jasné , ale na vyše 100kg podla fotky nevyzeráš 😀 😀 😀

cawes
3. mar 2013

@lauritania to je starsia fotka este pred otehotnenin. No vyse sto nemam mam tesne pod sto 😀

radkaexx
4. mar 2013

@evellinka Ahoj. Ja som išla na konzultáciu 11.01.2013, ale ja som tam išla a už som bola objednaná na všetky vyšetrenia, ktoré k tomu treba. Vedela som presne čo chcem a tak som aj vystupovala. Potom som si hneď pýtala aj termín. Videli že som pripravená a že tie vyšetrenia podľa ich termínov stíham, tak mi hneď dali termín 13.03.2013. Dali mi všetky podklady, čo potrebujem k tomu a bolo. Gastra sa nemusíš báť, to je otázka 5 min. Trošku nepríjemné ale dalo sa to vydržať. Držím palce. A kde ideš na konzultáciu? 🙂

martula15
4. mar 2013

@evellinka Ahoj prave som dotelefonovala s tou kočkou co je po operacii asi5 tyzdnov dola dole 11 kg.Celkom dobre.Citi sa faj ,lepsie sa jej chodi a je spokojna.Len mi vravela ze psycho vysetrenie jej dlho trvalo mne napisal lekar jednu vetu a hotovo tak dufam,ze ma neposle spat.A navyse aj krvne testy musia byt dobre bez zapalov a podobne ,no neviem ako to dopadne.

martula15
4. mar 2013

@radkaexx Takze uz sa balis ....tak velmi si zelam aby ti to dobre dopadlo a aby som uz aj ja mala za sebou

evellinka
4. mar 2013

@radkaexx ahoj...🙂,dakujem za informacie,ja idem na konzult.do B.Bystrice,a ty si bola kde,tiez v Bystrici?

evellinka
4. mar 2013

@radkaexx ....zelam ti ,aby to vsetko dobre dopadlo,a potom dufam,ze nam este cakajucim,das nejaku tu radu a podelis sa so skusenostami...🙂 papa🙂

evellinka
4. mar 2013

@martula15 ...tak to celkom fajn si myslim ja,neviem ake by mali byt tie ubytky,ale naraz vela,to asi tiez nie je dobre...u nas so psychyatrickym vys. tiez nie je problem,len strucne a jasne 😉 ,ziadne rozpisavanie .Ale najprv uvidim,co bude vo stvrtok 🙂 ,potom napisem 😀

martula15
5. mar 2013

@evellinka Ahoj ja mam dalsie vysetrenia za sebou a na buduci stvrtok uz idem za lekarom a uz dufam stanovi termin operacie 😝

evellinka
5. mar 2013

@martula15 Ahoj,a uz mas teda vsetko porobene,vsetky potrebne vysetrenia? 😉

martula15
5. mar 2013

@evellinka Este nie celkom vsetky ale skoro vsetky 😕 je toho strasne vela ale do buduceho tyzdna to stihnem.

radkaexx
6. mar 2013

@martula15 ja mám zvýšený zápal z krvi, ale nasadili mi antibiotiká a v nemocnici mi budú brať krv znova a malo by to byť O.K., lebo že to len niaka vyróza. Tak tiež dúfam, že to bude všetko O.K. A Ty kde ideš a opku? Do ktorého mesta?

evellinka
6. mar 2013

@radkaexx ....a ty kde ides na operaciu?Tiez do B.Bystrice?

martula15
7. mar 2013

@radkaexx To ma mrzi s tym zapalom ale to budem mat aj ja urcite ja som diabeticka a vzdy mam nejaky zapal.Dufam,ze to nebude problem.Ja som z Bratislavy tak na operaciu idem do Bratislavy na Kramare.Na buduci tyzden mi uz urci termin operacie.

radkaexx
7. mar 2013

@martula15 Ahoj. Mne dala doktorka ATB, tak by to malo byť v pohode. A dnes som volala do Bystrice doktorovi a že to je v poriadku. Po tých ANB. Tak že ma čakajú. Strašne sa teším a bojím zároveň.

radkaexx
7. mar 2013

@evellinka Ahoj ano ja idem do Bystrice. A TY?

martula15
7. mar 2013

@radkaexx Ja ta uuuuuplne chapem ja budem totalne saliet tesne pred op. poznam sa 😀 .Len aby nam vsetkym vsetko dobre dopadlo hlavne bez komplikacii.