Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@dadulka45
a
kde budes operovana
@miriamkelemanova v Levoči
Operoval niekoho Doc. MUDr. Marko Ľubomír z BB? Aké máte skúsenosti s ním ap. ? Prosím o nejaké informácie.
Ludkovia zacina ma vytacat jedna vec....v septembri som bola v TT na konzultaciu, kvoli zmene zdravotnej poistovne sa moze operacia uskutocnit az po novom roku....ale...kazali mi ozvat sa v decembri, co som aj urobila, ze pojdem na vysetrenia este teraz a potom operacia. Vraj sa mi ozvu. Volala som 6.12 a odvtedy nic. Nezaujima ma, ze idu Vianoce, dovtedy je este kopu ordinacnych dni....je niekto, kto cakal od konzultacie po vysetrenia vyse 3 mesiace???? Maju pravo to takto natahovat? Mam na to zlost 🤨
@radulienka2 ludia v TT cakaju aj rok co viem ,maju vela pacientov zrazu je s toho BUM.ja osobne som od konzultacie po operaciu cakala 5mesiacov.Takze musis mat len pevne nervy
@novaaaa to je v poriadku, ze na termin operacie sa caka dlho, ale uz to budu pomaly 4 mesiace, co som bola na konzultacii a nezavolali ma ani na tie vysetrenia, nech mi daju termin operacie kedy chcu, ale viem na com som, ale tato ignoracia ma hneva....
@radulienka2 aj ja som na prvej konzultácii bola júni a operáciu mám v januári,ale v Levoči takže je to asi všade tak je náš veľa ktorý potrebujeme túto operáciu.
@radulienka2 ale tie vysetrenia v TT robia priamo pred operaciou ,nesmu byt starsie u nich ako jeden mesiac..Ked Ta zavolaju na ,,kolečko,, (tak volaju predoperacne)do mesiaca mas termin aj operacie 😉
@novaaaa no tak to dufam, ze to tak bude, nechce sa mi cakat dalsich 5 mesiacov 😏
@solim59 No problem čo teraz vnímam najviac je že nedokážem zjesť hustejsiu stravu i keď pomixovanu ak zjem a to možno iba polovicu tak mám trošku bolesť na žalúdku a asi 15 až 20 minút trošku trpim normálne sa bojím ďalšieho jedla dúfam že časom to prestane i keď už som počul že niekto má problem aj po pol roku jednoducho mám silnú potrebu odgrgnut ale bez úspechu, no je to dosť zle.......... a stále len piť stravu sa mi fakt nechce
ahojte, rada by som sa podelila o vlastnu skusenost. Na operacii som bola v maji s vahou 122kg, dnes po 7 mesiacoch moja vaha 75kg, 47kil islo dole. Pisali ste, ze tazko prijimate potravu, tlaci vas, podla mna je to spravne, kvoli tomu sme na operaciu isli. Ked mozem ostatnym poradit, tak vyuzite hlavne prvy polrok, vtedy vaha ide ozaj dole sama, neroztahujte si zaludok, nesnazte sa jest vela, ja som prve mesiace par lyziciek polievky, zacalo ma tlacit a prestala som. Dnes po 7 mesiacoch mi uz aj chuti a uz aj dokazem zjest viac, tym padom aj vaha ide pomalsie. Pred tym islo dole cca 1kg tyzdenne, teraz tak 1kg za 3 tyzdne a to aj poctivo cvicim, snazim sa jest zdravsie, nevyhladavam tucne kaloricke jedla... samozrejme sem tam sa tomu clovek nevyhne. Takze sa tym zbytocne netrapte, ze vas tlaci, neviete zjest, to je dobre, verte mi, skor ci neskor sa roztiahne, nie uplne jasne, ale dokazete toho zjest viacej.
@nelibaba ahoj teda ako citam to sme na tom uplne rovnako.Pôvodna vaha sedi ,mesiac operacie sedi a aj terajsia vaha 😂 to je uplne super ze sme na to rovnako..a mas pravdu aj s tym jedenim a uplne ..clovek si to musi uvedomit hlavne v hlave ze par lyziciek a staci , ze netreba zjest ani tych 150ml...treba len pocuvat teraz uz svoj mini zaludok ..Gratulujem k strate kileciek 😃
dakujem, moj ciel je na cca 65 kil, ale teraz to uz ide tazsie, tak uvidime ci ho dosiahnem. Preto aj vsetkym odporucam, vyuzite cas, zaciatok, ked clovek ozaj nevladze a nemoze 🙂 . Jogurt maly asi 130g spapam cely, viem zjest mensi banan a co sa tyka porcie obedov, prve 3 mesiace som jedla na obed len polievky, alebo omacky, ozaj som zjedla len par lyzic a mala som dost. Teraz naopak na obed polievku uplne vynecham a dam si len druhe, bud jem maso, alebo prilohu a casto si davam salat. Zo salatu zjem asi polovicu, minule sme mali na obed vyprazany karfiol, tak 2 hlavicky sa zmestili, ale boli vacsie. Papam inak casto, ale male porcie. Sladkostiam sa vyhybam, aj pecivu.

@tonio jasne viem, by si mal doniest koštofku 🙂