Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@lauritania uzivam,uzivam... 😝 ale mam aj urcite dusevne rozpolozenie ved to urcite poznas....ci som sa rozhodla spravne,ako to zvladnem ci vobec schudnem ako dopadne opka a podobne paranoje 😒 ,a najviac ma zneistuje ta dievcina ktoru osobne poznam za 7 tyzdnov schudla ledva 11 kg ,ona neuveritelne vela jedava ja to nechapem ....teraz mam dilemu ci jej to tu v BA urobili kvalitne,ci by som predsa len nemala ist do BB,NEVIEM SOM Z TOHO NIJAKA.Vybavila som jej jednu pracu,prisla do prace a mala nasledovnu desiatu....3 rohliky a prazenicu asi z 5 vajec sice tvrdila ze je to na cely den no ale neviem.Vcera jej aj lekar nadaval ze vela je preto taky maly ubytok.Preto si aj vravim ze ci to ma kvalitne urobene...
@martula15 ...nemam slov na tu tvoju kamaratku ...niekde neco zlyhalo ... Mozno ona . Nepoznam ziadnyctaky pripad aby niekto tak po tubu zral. Nie je to mozne. Uz sa mi drieme, neskor viac napisem.
Radkaexx žije a je ok . Vdaka bohu. Este sa mi ozve. Napisala len kratku strucnu spravu , no potesila . Je to kočka statočna !!!
@lauritania Som rada za Radku je to super ze vsetko zvladla...
@lauritania ...super.tesim sa ,ze Radka je v poriadku 🙂 🙂 moc na nu myslim 😉
radkaexx - už je na svojej izbe , už aj komunikuje 🙂 , hádam aj sem napíše ... po prebudení prezvracala celu noc , mala teploty ale už je zrejme všetko ok , už popíja čaj a zajtra dostane asi vývar - prve jedlo 😉
@lauritania ...ja sa strasne bojim toho zvracania 😝
@evellinka ja som nezvracala a ani ma nenapinalo ... nemusiš zvracať vobec ... radka mala po prvy krat narkozu tak si ju užila poriadne ..
@martula15 zvládnete ;)
ahojte dievcata. Som medzi Vami nova. Aj ja som sa odhodlala na resekciu zaludka. bola osm uz aj na konzultacii v BA a idem absolvovat vysetrenia. Neiem aky mate vek. ja mam 52 rokov a bojim sa ako to zvladnem v tomto veku. ale uz sa mi zacali objavovat choroby ( cukrovka, vysoky tlak ) tak ak sa chcem dozit vnucat musim so sebou nieco urobit. dietovala som 20 rokov. potrebovala som schudnut 15 kg a po 20 rokoch som nabrala 50 kg. aj som zvedava ako sa vam telo vysporiadalo s kozou?
@martula15 ahoj martulka. docitala som sa, ze Ty ides na resekciu v BA. aj ja. mam to blizsie ako je BB. podla mna to tvojej kamoske urobili dobre, kedze nema problemy s jedenim, je to zrejme jej chyba ze sa prepchava. ja sa velmi bojim aby som nemala komplikacie po operacii,ale to uz asi ja neovplyvnim. som presvedcena, ze skor umriem na nasledky obezity ako na tu operaciu. pretoze mam uz diabetes II. typu, vysoky krvny tlak, a minuly tyzden mi nefrolog povedal, ze este nemam sice poskodene oblicky z cukrovky ale ze sa uz zacinaju namahat. takze nemam uz co riesit, musim ist na operaciu. ja som sa vypracovala na dvojnasobnu vahu dietami a jojo efektami.
@jarka52 ahojky jarka - vitaj medzi nami ! myslím že si sa dobre rozhodla ! držím ti palce aby ti vyšli dobre vyšetrenia a mala skorý termín . moja koža je ako tak ok , žiadne previsy , len padnute prsia / do zajtra :D / a bruško a nôžky su ochabnuté , akoby zvraskavene , ale nie je to až take hrozne ... v staršom veku sa koža horšie sťahuje ... ale čo tam po koži , hlavne že kila idu dole !
ahojte babule , zajtra ráno / utorok / o 7:45 mám nástup. Na opku idem prvá v poradí , takže myslím že okolo 9h ma začnu rezať :D ... ked sa zobudím a budem ok , dám vedieť ... už sa teším na krajšie prsia :D ... Držte mi palce nech ma zvracanie a bolesť obíde , ďakujem :-*
@lauritania vsetko bude super a z teba krasna kočka moja nevesta si tam tiez nedavno dala robit prsia ma to nadherne prirodzene urobene tak uz len hor sa dotoho ...pa
@lauritania ....dzim palceky,nech ti to vsetko dobre dopadne 🙂 budes uz riadna kocica 😉 .
@jarka52 Ahoj Jarus...ja som ten isty pripad ako ty blizim sa k 50tke ,vypracovala som si diabetes ,vysoky krvny tlak , vahu na krasnych pomaly 130 kg .Ja som presvedcena ze idem ale ked mi rupne v hlave hned si to rozmyslim 😝 velmi sa bojim pocula som vselico pozitivne ale aj negativne tak uvidim .Ja uz mam termin 16.aprila ,vysetrenia isli rychlo ako po masle.Dnes som telefonovala s tou kamoskou ,sice je nejaka rozjedena ale napriek vsetkemu vaha ide dole, tak hadam dopadneme dobre budeme sa vsetky povzbudzovat drzim ti palce nech rychlo vysetrenia povybavujes a hned si zamnou na Kramaroch. 🙂
@martula15 díky , ale ja silikony nebudem mať , aj ked som chcela .. len mi to upraví ale vraj budem spokojná ;)
@jarka52 Jarus verim ti achapem tvoje pocity ,mne tento mesiac dal diabetolog o dve tabletky navyse hrozne.....zacala som trochu obmedzovat stravu kvoli cukrovke aj kvoli operacii ,zevraj je dobre co najviac schudnut pred operaciou.Inak ja som bola normalne u obvodneho psychiatra netrapi ta a nic neplatis .Vraj u psychologa sa vela plati tak neviem.Mne napisal jednu vetu a vybavene.Objednavala som sa na endokrinologii a na kardio ambulancii na ECHO srdca ,a este na sono a gastrofibroskopii .Su tam dost dlhe terminya navyse vsade ti najskor krv zoberu a potom este raz pre vysledky tak sa mi to zdalo zdlhave.Neviem kde byvas ale ja som nevedela kam mam ist na tu spirometriu nakoniec som bola v Mlynskej doline.Ak by si sa chcela opytat nieco ohladom vysetreni kludne sa pytaj .Pekny den...
... ahojte 🙂 .. z nemky som už doma , operácia aj stav po operácii uplne všetko ok , bez bolesti ... tak ak budete niekedy premýšlať nad mastopexiou /upravou poprsia/ nie je vôbec sa čoho báť. pri preveze som si ich videla a vyzerajú fajn , sice male ale pekné 🙂
takže už ma čaka len plastika stehien / ochabnuta koža/ a to niekedy o rok ...
resekciou žaludka prišiel naozaj nový život , tak dufam , že aj vám to tak pomôže ako mne !
ach jaaaaj. Na tie vysetrenia u odbornikov som uz objednana na tento a buduci tyzden. Mam vsak zle krvne testy ( malo Fe a vela draslika ) . To ta cukrovka..... dufam, ze sa mi to da rychlo do poriadku aby som sa po Velkej noci mohla objednat na operaciu. drzte mi palce. dakujem
@lauritania tesim sa s tebou ze ti to dopadlo dobre. bola som pozriet na to cz forum a mam z neho zmiesane pocity. tu na tomto fore sa navzajom podporujete, kdezto tam sa to podla mna uz zvrhlo a chudatka ti, co sa rozhoduju alebo su uz objednani na operaciu a citaju oponencie. radsej to uz citat nepojdem. ja som rozhodnuta na resekciu. snad mi neostanu ziadne pooperacne komplikacie a hlavne ze sa mi polepsia krvne testy. lebo budem velmi sklamana ak mi operaciu kvoli tomu odmietnu.
@jarka52 ahojky jarka , to forum nie je zlé , ja som čerpala všetky skusenosti odtial a nebyť toho fora tak na opku ani nejdem . tam sa preberá všetko , aj dobre aj zle aj komplikácie , a je dobre o všetkom vedieť . držim ti palce aby si čo najskor povybavovala a dostala termín !!!!
Pekny vecer,babulky,takze dnes som zahajila snuru predoperacnych vysetreni,postupne som sa poobjednavala na vysetrenia,a dokonca,co som ani necakala,som uz absolvovala psychiatricke vysetrenie,tam to islo bez objenania... 🙂 🙂

@martula15 gratulujem k terminku , je to super že už čoskoro !!!! tak si uživaj posledne velke porcie jedál !