Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@dzenys ahoj neviem ci si tam volala ale dr. Vician ma dovolenku do 11.1.
@veronika4578 ahaaa dakujem nevolala tak az potom pojdem
prosím tie čo boli operované v Levoči u dr Kokoráka aké máte skúsenosti??ja nastupujem 4 februára a chytá ma panika 😖
@eliz188 Nemáš sa čoho báť. Je to najlepší odborník akého poznám. Má dokonalú prácu.
@liviresekcia dakujem neviem prečo ale som dňa na den akási nerovznejšia je to moja prvá operácia v narkoze
@eliz188 aj pre mňa to bola v živote prvá operácia. Je normálne že si čoraz viac nervóznejšia. Aj ja som bola. Myslím že u každého je to tak. Ale nemáš sa čoho báť. Keď som prišla na príjem úplne som zabudla na to že idem na druhy deň na nejakú operáciu. A v sále, keď som už ležala na stole, som sa smiala a robila si srandy.
@liviresekcia Bože ja práve pozerám kalendár zachvilu sa to prehupne mám termín 21.1
@liviresekcia ahoj chela by som vedieť viac ako to vlastne prebieha môžem ti napísať správu?
@tonio ahoj tá strata energie je normálna. Hoci som už vyše 2 rokov po opke ešte si to pamätám. U mňa nastala prudká strata asi 2 týždne po opke. Bola som ako bábätko. Viac som spala a jedla ako bola hore. Príčinou bolo málo jedla. Keď som sa snažila jesť pravidelne každé 2 až 2 a pol hodiny 1 a pol dcl stravy tak sa to zlepšilo. Viem že ti to príde teraz ťažké ale ver že ísť na opku bol tvoje najlepšie rozhodnutie. Časom budeš môcť jesť úplne všetko. Mimo štiplavého jem všetko aj knedlu a sviečkovú alebo segedín. Len namiesto 3-4 knedlí pred opkou si teraz dám jednu maličkú a aj tú jem pomaličky. Všetko jedlo jem pomaličky, to je jediná nevýhoda opky že treba všetko veľakrát požuť. Tieto Vianoce som jedla už aj suši. Prvé Vianoce čo som bola 12 dní po opke som mala hokaidovo batátové pyré 😁 drž sa a keby niečo kľudne píš.
Ahojte babulky, prajem Vám všetko dobré do nového roka. Je Vás tu už dosť a tak si k Vám idem po radu, keďže som už úplne zúfalá. Mňa operovali koncom marca 2018 a váha išla krásne dole. Od začiatku som však pociťovala strašný hlad a môj žalúdok mi nikdy nepovie kedy mám dosť. Schudla som 27kg. Následne som podstúpila operáciu štítnej žlazy, kde mi ju celú odstránili a odvtedy je to so mnou veľmi zlé. Nasledovala liečba a pri príprave na ňu som pribrala 10kg. Keď ma prepustili tak som tých 10kg schudla a to bolo v auguste a odvtedy nič. Váha stojí nejdem dole, už pomaličky ani vôbec nepapám a tríznim sa hladom, čo mám strach že váha opäť pôjde hore. Neviem už čo mám robiť, som úplne zúfalá. Viete mi prosím aspoň povedať, či naozaj bolí keď sa žalúdok rozťahuje späť? Ani raz som nezvracala ani raz som nemala žiadnu bolesť, proste netuším čo sa deje, ako sa mám vôbec stravovať aby váha išla už dole...celé zle...
@claudibaby to že neješ robíš najhoršiu vec. Ak neješ dostatočne telo si všetko ukladá. Keď som lekárovi povedala čo za deň zjem povedal mi že jem málo a preto nechudnem. V práci nemám čas jesť a keďže hlad op opky necítim často jem veľmi málo. Teraz sa snažím jesť viac a hlavne častejšie. Boli dni keď som jedla len 2 krát.
@jelly265 Ja viem, ze robim asi zle, ale ked jem tak vaha ide hore a mna zaludok fakt pusti zozrat cokolvek a kolkokolvek, ja neviem ci by sa bol roztiahol alebo co, alebo kde robim chybu...ale uz fakt dlhu dobu vaha neklesa, neviem sa dostat pod 90kg na vahe 😢😢😢...prosim Ta a vies mi povedat co Ti vravel lekar ako by sme mali papat a kolko toho ked vravel ze spapas malo?
@berta555 ja som na tom uz tiez tak podobne ze uz neviem co a ako a zaludok ma pusti zjest cokolvek a kludne aj vela a nezastavi ma a bojujem s hladom a poriadnym.
@berta555 na zaciatku som vazila, potom uz nie, ale teda ziadnu bolest ani nikdy nic som nezacitila ani som nikdy nezvracala ze by som vedela ze som to s jedlom prehnala, nechapem, a teraz uz krotim poriadne ale nic z toho vazne...
@berta555 No pokusim sa ho vyhladat, ale myslim, ze to bude uplne zbytocne kedze on nie je napomocny po opke...kontrola je 5minut a hotovo

Šťastné a Veselé Vianoce 😘