Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Baby otazocka ked ste absolvovali prvu konzultaciu v roznych mestach ma zaujima aj vas fyzicky vazili? Ci poznacili vahu aku ste im povedali kym poslali na schvalenie do poistovne. Chyba mi do bmi 40 5kil a zda sa mi pre moje telo nezmyselne este ich priberat.mala som nedavnouraz kolena a kazde kilo naviac je pre koleno extra zataz.ale ani tisice za op nechcem platit koli 5kilam.dakujem.
@miriamkelemanova supeeeer 🙏🙏
Dnes som obehla posledne vysetrenie-echo srdca.... ufff... tak uz len cakat do 4.2
Ahoj, som tu nova, chcela by som na to ist budem strasne vsetkym povdacna ked mi napisete co mam robit. Som zo ZA a neviem ci aj tu to robia. Co vsetko mam vybavit, kde to robia, kolko to stoji, za kolko po operacii ma pustia domov, kolko nemozem nic robit byt doma po operacii(nemam narocne zamestnanie a nedviham nic tazke). Popripade ci odstranuju kozu potom, co vsetko preplaca poistovna, na co vsetko sa mam pripravit po operacii. Moj mail elza26@azet.sk dakujeeem.
Zdravím všetkých ,či už po OP alebo pred ňou. Môj termín je 21.5.19 v Levoči. Prvý telefonát na OMICHE v BB bol prvý júlový týždeň v roku 2018 a konzultácia 6.9.18. keďže som už mala informácie aké vyšetrenia treba tak počas čakania na konzultáciu som si všetky vybavila . Až na psychologické ,ktoré som mala deň po konzultácii. Bohužiaľ dr Kokorak z OMICHE odišiel tak idem na OP do Levoče . Celkom dlhá čakacia doba avšak už sa to kráti . Už iba 4 mesiace a príde deň D
@gracja Ahoj. Predtým túto OP preplacala len Všeobecna zdr.poisťovňa. Teraz ju uz hradia všetky . Ako začať ? Nájsť si doktora ktorý robí bariatricke operácie . Čítala som že v TT, BA to robia . V Banskej Bystrici a teraz aj v Levoči . Tam to robí teraz už primár Kokorak, milý mladý doktor . Je to chirurgické oddelenie . Vyšetrenia 1. Gastro 2. Endonkrinologia ( špeciálny kortizolovy test) 3.Sono brucha 4. Diabetológ 5. Psychológ .
@zuzlicek44 tiež som.si pozrela pokyny k.operacii a nemám tam žiadne nanovo vyšetrenia z gastro, endonkrinologia, diabetológa. Len ,že predoperačné vyšetrenie nesmie byť staršie ako 2 týždne a že si mám pichať Fraxiparin ktorý mi.predpisal na poslednej konzultácii
Otázka do pléna ,pre tých čo sú už po. Neuvažovali ste brať pred OP výživové doplnky na spevnenie kože ako je kolagén v tabletovej forme ,kvôli ovisnutej koži ? Taktiež brali ste niekto Wobenzyn pred OP aby ste telo pripravili na hojenie čo najlepšie ? Držal niekto pečeňovú diétu pred OP? A otázka ohľadne menštruácie . Ak vyšla na dni OP o koľko Vám odložili OP,?
Ja mam gastric sleeve urobeny v Holandsku 18.4.2017
@strakulanikula a koľko si schudla?
@zuzlicek44 30kg a potom som musela ist na operaciu zlcnika...co je vraj normalka po zmenseni zaludka kedze sa to musi niekdd odzkadlit ked neprijimate uz tolko blbosti do tela to bolo v maji a nato sa mi konecne podarilo otehotniet. V marci budeme mat babatko a uz mam 17kg plus sle nevadi lebo viem ze vela pojde dole po porodd takze neriesim. Cely proces pred operaciou s vysetreniami a cvicenim a dietologom u mna trval rok a pol. A kedze mi aj zistili spankove apnoe v lahkej forme tak mi to preplacala poistovna.
@ravenna už aj Košice Šaca ja som tam bola operované pondelok bola som šiesta pacientka
A chvála Bohu idem zajtra domov
@strakulanikula a aké sú výsledky ?
@ravenna ano musím ja som pri poslednej kontrole mala až 185 kíl takže som dostala za úlohu čo najviac schudnuť lebo stôl má nosnosť len 180 kg ... zatial mám 9 kg dole s od pondelka idem repíkovú kúru čiže piť repíkový čaj čo to dá týždeň pred OP robila som tak pred obidvomi pôrodmi a rýchlo som sa potom hojila🙂
@miriamkelemanova ahoj to tak rýchlo?
Dievčatá prosím vás ktoré boli nedávno na OP ako to prebieha? aj nejaké cievkovanie vývody klistýr a tak či?
@ravenna ze som schudla,vyliecila apnoe,vitaminy su v poriadku,zial zlcnik musel po roku von ale uz mi je fajn,otehotnela som a o par tyzdnov sa mi narodi syncek

@miriamkelemanova prajem skoré uzdravenie