icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

martula15
22. mar 2013

@jarka52 Ahoj Jarus ja sa ti priznam ze som este poriadne na krvi este nebola ale bojim sa zapalu nejakeho co je tiez komplikaciou cukrovky ach jaj nic moc. 😒

martula15
22. mar 2013

@lauritania To je perfektne ze si spokojna a super si zvladla operaciu .Nevesta sla na silikony ale ma to tiez velmi decentne urobene.Tak si ich uzivaj 🙂
🙂

martula15
22. mar 2013

@evellinka Ahoj Adka tak super .Ten psychiater je lepsia volba ako psycholog.Ja sa velmi bojim ze pred opkou ochoriem mala by som byt aspon tyzden doma prewd op,lebo tie deti okolo mna v jednom kuse kychaju,kaslu a podobne veselost ved to poznas ako to je s takymi malickymi detmi,jednu krasavicku mas doma 🙂 .Ja neviem teraz su mimoriadne chere asi to bude tym sialenym pocasim.Ale doma byt nemozem,takze bud alebo.... 🙂

lauritania
22. mar 2013

radkaexx vas pozdravuje , už je doma , no je slabá , unavená a má zvýšene teploty zrejme zo zapálenej žily ... žaludok je ok , trápi sa s tekutou stravou ale je všetko ako má byť . zvláda to a ked prejdu teploty bude dobre . 😉 😉 😉 😉

evellinka
22. mar 2013

Dakujeme za pozdrav,len nech sa pekne opatruje,tu zilu ma zapalenu z chiraflexky,a z toho tie zvysene teploty,Matka?Ono to bude kazdym dnom len lepsie,myslim si...musi byt 😉 .A ty Matka si v poriadku?Pozdravujem radkuexx 🙂 🙂 🙂

evellinka
22. mar 2013

@martula15 ...no ved ta psychiatria,to bolo to casovo najmenej narocnejsie vysetrenie,horsie budu tie ostatne...ty si bola ajna rtg pluc,vsak?No nasa mala betarka sa zatila drzi po zdravot.stranke,a ty by si si mala nasadit nejake vitamnove preparaty na posilnenie imunity,aby si neochorela 😎 😀 .

martula15
22. mar 2013

Ahojte som rada za Radku, dufam,ze sa skoro zotavi a napise zazitky.Adka ja som na rtg pluc nebola bola som na plucnom ale na spirometrii.Kazda nemocnica ma asi svoje poziadavky.

jarka52
23. mar 2013

@martula15 no ja som uz absolvovala endokrinologiu,psychologa, usne a nosne, a buduci tyzden ostatne .takze do velkej noci budem mat vsetko okrem trubici v zaludku.ale to mi doktor povedal, ze na to pojdem az pred operaciou. ale som sa nepytala ci tu doma alebo na Kramaroch. tak ak budem mat krv OK pojdem sa po Velkej noci objednat. je mozne ze sa stretneme na Kramaroch🙂 teda myslim ze ta budu tam operovat . dneska som pozerala na STV 2 o cukrovke melitus. satale viac a viac som presvedcena o spravnosti mojho rozhodnutia.som zvedava co bude pisat Radka...

martula15
24. mar 2013

@jarka52 perfektne ti to ide to by bola bomba keby sme boli spolu na Kramaroch ...som velmi zvedava 🙂

lauritania
24. mar 2013

@evellinka ahojky , neviem z čoho ta žila , myslím že z infuzky ... ja sa cítim skvelo , díky za opýtanie , bez bolestí , zajtra idem na kontrolu a daju mi dole obväzy ...

evellinka
24. mar 2013

@lauritania ahoooj,to je super,ze sa citis fajn🙂,pa 🙂

radkaexx
24. mar 2013

Ahojte žienky moje. Som tu. Tak konečne som doma a je mi lepšie. Teda doma som už od stredy, ale nebolo mi dobre, tak som sa ani neozývala. Dnes je prvý deň čo mi je lepšie a som schopná trochu sedieť a aj sa prejsť. Nebyť mojej maminy, ktorá sa o mňa starala a aj sa stará, neviem ako by som to zvládla. Dúfam, že už bude len a len lepšie. 🙂
Takže, aspoň aby som Vám Vám to trošku písala. 13.03 nástup do nemocnice. Pohovom s anesteziológom a doktorom, podpísanie papierov, že so všetkým súhlásite. Do pol noci môžem piť a veľa aj 3 litre, to kôli tomu aby ste lepšie znášali preberanie. Samozrejme ma chytá depresia, plačem, bojím sa. Večer som si pýtala tabletku na spanie aby som aspoň trošku pospala. Tak aj bolo. Zobudila ma až sestra ráno, odbery krvi, tlak a ranný kolotoč. Ráno prišiel ešte doktor, pokecali sme čo mi budú robiť a potom už len čakanie. Sestra prišla pichnúť ATB a o 08,50 hod mi prišli dať pančucháče a nohavičky, pichli oblbovačku a už ma aj s posteľou brali na sálu. Na predsáli ma preložili na druhé lôžky a prezliekli ma do košielky, dali i čiapku a už ma prevážali na sálu. Zobudila som sa na JISKE, celú noc mi bolo mi zle, zvracalala som. Kanylu som nemala a ani bolesti, ale až potom čo som si pýtala injekciu od bolesti. Dva dni JISKE prebehli docela v pohode. Hneď na druhý deň po opke ma poslali na rongen brucha, na izbe mi dali vypiť takú modrú tekutinu a na rongene mi dali do toho malého boľavého žalúdka vypiť 3 dcl jódu a potom spravili snímok. Na základe tohoto snímku zistili, či je v bruchu všetko v poriadku, či tam nie je priesak. Potom ma preložili na izbu. Tam sa začal môj problém. Stiekla mi posledná výživa a infúzia a tá posledná bola najhoršia.V sobotu som mala celý deň piť vodu a čaje - 2 l za deň. Ruka začala puchnúť, bolieť. Stále som tomu neprikladala veľký význam. Myslela som si že tie teploty normálne po operácii. V pondelok primár kázal na ruku prikladať alkohol, trošku to pomohlo ale, len v tom že ruka trovu odpuchla. Telefonicky som sa radila aj s našou lauretániou. Tá bola mojou veľkou podporou, po celú dobu.V pondelok som dostala stravu. Raňajky riedky pudinky - dalo sa , po 6 dňoch diety. Obed vývar s rozmixovanými zemiakmi, večera- zas puding. Začali ma chytať zase depky, že z čoho sú tie teploty. S rukou nič nerobili, tak som si bola v lekári kúpiť lieky od teploty, len aby som už nemala teploty a aby ma pustili domov. V stredu ma pustili domov. Teploty začali stúpať, bola slabá, nemohla som chodiť, to isté vo štvrtok. Stále vysoké teploty a poslala som maminu za obvodnou aby mi predpísala, ATB. Samozrejme, že tie teploty, boli z tej zapálenej žily. Dnes je nedeľa a cítim sa oveľa lepšie a mám aj viac síl. Nasadila som si mliečka NUTRI DRINKY,tie dodávajú všetky živiny ľuďom, ktorí nemôžu jesť. Dajte si ich predpísať chirurgovi. Sú len na predpis a to len od chirurga.Pichám si ešte flaxiparín 20 dní po opke. Ja preto 20 dní lebo mne vybrali aj žlčník. Inak je to 10 dní. Dnešné moje jedlo. Raňajky: Actimel, Desiata: 1/2 Nutridrink, Obed: Vývar, Olovrant: Nutridrink, Večera: Vývar.. Tekutiny 2l denne. KOčky oje máááááám to za sebou a teším sa na nový život. Ešte jedno info. Váha: nástup do nemocnice: 108kg, príchod domov: 99 kg. V nemocnici som nechala 9 kg. 🙂

martula15
24. mar 2013

@radkaexx Radkaaaaaaaaa to je uuuuzasne vsetky sme to tu prezivali ako ozivot.Tie komplikacie su neprijemne samozrejme ale hadam uz len lepsie bude 🙂 .Vlastne z coho ti opuchala ta ruka?To z tej zily?Tak a teraz len odhadzovat kilecka sup sup.... 😀

jarka52
25. mar 2013

@radkaexx ahoj Radka, ja som tu nova, tiež idem na resekciu a naberam od Vas info. to s tou rukou sa mne podobne stalo, ked mi operovali žlčník. sestry si nevsimli ze mi infusie stekali mimo zily, az ked som sa prebudila po narkoze a kricala od bolesti,, ze mi ide ruku roztrhnut si to vsimli. trvalo to niekolko dni, kym sa mi infuzia vstrebala do tela. ale uz mas najhorsie za sebou, drz sa.

radkaexx
25. mar 2013

Ahojte kočky, všetkých, ktoré Vás to čaká držím palce. Každý dňom je to lepšie a lepšie. Mám čoraz viac síl a energie. Stále mám návaly tepla a zimy&, ale to je ešte z narkózy. Telu ešte niaku dobu potrvá, kým sa spamätá, lebo taká operácia, teda dve naraz a 9 kg dole, to pre telo neskutočný zaberák. Anisa mu nedivím, že sa bráni. Ale horšie to už nebude. Pekne papám kašovité. Mamina mi vyvára polievočky a mixuje mi tam mrkvičku a mäsko. Odšťavuje mi šťavičky ovocné a zeleninové. No radosť, pri takejto opatere.

radkaexx
25. mar 2013

@martula15 Ruka mi opuchla potom , ako mi dávali poslednú dávku tekutej stravy do žily a mne tam pridali aj vitamín, ktorí mi chýbal a to bolo cálium. Nekutoče to štípalo. Ja som jej vravela, že mi puchne ruka ale povedala, že musím vydržať. Tak som držala a takto to dopadlo.

lauritania
25. mar 2013

@radkaexx EŠTE RAZ GRATULUJEM K ZVLÁDNUTEJ OPKE A VITAM ŤA V NOVOM ŽIVOTE !!! VŠETKO PREBOLÍ A BUDE LEN LEPŠIE A LEPŠIE , TAK SA TEŠ Z UBUDÁJUCICH KÍL !!!!!!!!!

martula15
26. mar 2013

@radkaexx 🙂 Tak to hej ked sa mamicka stara 😀 .J a som uz objednana na dalsie uz predoperacne teraz len cakam .Ja sa len bojim ci nebudem mat nejaky zapal ,lebo cele by sa mi to posunulo a dalsie terminy uz niesu pre mna velmi vhodne.Je to trosku beh na dlhe trate.

martula15
26. mar 2013

@evellinka Adka ako to ide?Uz mas nieco dalsie za sebou?

evellinka
26. mar 2013

@martula15 Ahojky Martuska,zatial nic nove nemam vybavene...ale najhorsia bude endokrinoligia,su tu strasne navaly ludi ☹ ,ak sa chcem dostat ako tak na rad,aby som tam bola najneskor o 6.00h rano ☹ ,a terminy na obj.na hodinu su uz plne az do jula....tak uvidim,a ja hocikedy od malej odist nemozem,a postrazit mi ju nema kto.Tak uvidim. 😉

erikasadek
autor
26. mar 2013

@radkaexx som rada ze to uz mas za sebou.. precitala som si tvoj opis operacie, musim povedat ze praktikyna slovensku su uplne ine ak tu v fr<;;; 😅

vsetky vas pozdravujem ... 🙂

martula15
26. mar 2013

@evellinka Juuuuj tak to je nemile.Adka este nakoniec budes rada za ten neskorsi termin v klude vsetko aspon vybavis.Ja idem zajtra za obvodnym objednat sa na krv .Ak tam nieco najdu bude to problem lebo sa to cele posunie aj o dva tyzdne .Zacinam uz byt nejaka nervozna z toho.Chyta ma panika 😝

jarka52
26. mar 2013

ahojte, citam, ako si vybavuje vysetrenia. ja som mala zrejme stasie. zajtra idem na posledne na spirometriu. neviem akym zazrakom som to zabsolvovala za dva tyzdne. len dneska mi moja diabeticka nechcela napisat, ze som vycerpala vsetky mozne konzervativne prostriedky na schudnutie. napisala mi, ze som ich vycerpala ciastocne. ani to na nu nezabralo ze sa trapim 20 rokov s chudnutim a vzdy viac a viac naberiem po chudnuti. povedala mi, ze si este mozem najat sukromneho trenera. boze!!!! ona by si to vraj nikdy nedala urobit. takze sa k tomu aj tak postavila. a bojim sa ze to mi neprejde u doktora a nebude ma chciet operovat☹
aj ja som nervozna Martulka. aj to velmi chcem aj sa bojim aby som nemala celozivotne problemy. uz nech je za tym

jarka52
26. mar 2013

@lauritania ahoj laurika, citala som dnes celu tuto diskusiu a docitala som sa, ze tvoja svokra umrela. tohoto sa aj jabojim. bolo to na nasledky resekcie alebo mala ine problemy? kde ju operovali? prepac my tieto otazky ale je to pre mna dolezite. budem ma 53 rokov. dakujem

martula15
27. mar 2013

@jarka52 Jarka mne to diabetolog tiez nepodpisal a nic sa nedialo chirurg to ani nejako neskumal tie papiere .Takze tym sa netrap.A bojim sa aj ja toho vsetkeho a ako pisem chyta ma panika ,radsej nemyslim na to.

jarka52
27. mar 2013

@martula15 este dobre ze je tu tato diskusia a nevzajom sa podporime. teba bude operovat MUdr. Vician? mna ano. povedal mi, ze ked budem mat vsetky vysetrania, aby som prisla za nim a objedna ma. a ze tu trubicu do zaludka si mam dat urobit pred operaciou. takze uz jedine to nemam. takze sa chystam do blavy v polke aprila, pretoze vraj prve dva stvrtky tam nebude, takze treti pojdem a som zvedava na kedy ma objedna.
moja obvodna lekarka ma v tomto podporuje, studovala vo Svajciarsku aj tam pracovala, takze na "zapade" je to asi bezne ako pise aj erika z Francuzska. ale ostatni lekari pozeraju na mna ze ci mi sibe. ale nevadi som pevne rozhodnuta. mam za sebou v zivote dve operacie, takze jedna hore dolu.....

a este by ma zaujimalo ak niektora viete ako dlho sa asi marodi po operacii? viem ze to zalezi ako to budem znasat ale priblizne. a boli ste po operacii aj na lieceni niektora?

martula15
27. mar 2013

@jarka52 Jarka mna bude operovat Mudr.Vician a poznam osobne kočku ktoru operoval a bola po operacii ako rybicka,tak len nam ostava dufat ze budeme v dobrych rukach 🙂 J a sa strasne bojim ale uz nevladzem takto zit dalej je to bud alebo.Jarka ja som ta asi u lekara videla ked som cakala v cakarni vysla od lekara vyssia blond pani v satach nebola si to ty?Ja som tam bola 14.marca.Inak vsade vo svete je vselico bezne len my sme tu ako v Rumunsku 😠 .S tou marodkou je to asi individualne ja si myslim ze je to podla konkretneho stavu. No a to liecenie neviem ja som nikdy na lieceni nebola ale ak by sa dalo isla by som hned...aj teraz 😎

martula15
27. mar 2013

@radkaexx Radka ako sa citis?je to uz lepsie?

jarka52
27. mar 2013

nooo bola som v Blave v maarci len si uz nepamaatam ci 14. alebo 7. mam to v kalendari v robote poznacene. ale ja som to urcite nebola, pretoze saty a sukne nenosim uz davno - nenaatiahnem silonky ☹ . si ma ukludnila, ze poznas niekoho koho operoval. podla mna budeme mat narok na liecenie tak ak budeme zoperovane priblizne rovnako, mozeme sa potom dohodnut a ist spolu. ja chodievam na liecenie. velmi si tam oddychnem, nemusim sa o nikoho starat, tam sa staraju o mna. a velmi rada plavam, tak chodim tam kde maju bazeny. len si neviem predstavit, ako by sme sa tam stravovali. vsak uvidime. a ty uz mas termin operacie? aka je cakacia doba na operaciu? mne povedal ze asi 2-3 tyzdne.
prajem vam vsetkym stastlive sviatky.

martula15
28. mar 2013

@jarka52 Ja som tam bola 14. marca s vysledkami a 16 .aprila nastup na operaciu 17. operacia.Cela rodina ma strasi som v hroznom rozpolozeni brrrrrrrrr. 😒