icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

miriamkelemanova
8. feb 2019

Dievčatá prišla som na to že sa mi dobre pije citrónová voda ráno si urobím liter citrónovej vody plus kávová lyžička cukru a dokážem to vypiť za celý deň a ani ma žalúdok neboli keď ju pijem ako keď pijem čistú vodu

dadulka45
8. feb 2019

@katika125 odchod domov je štvtok alebo piatok zálezi od priebehu ako ti je po operacie

katika125
8. feb 2019

@miriamkelemanova ja by som si to tak predstavovala. Hlavne preto lebo bude lietať celá rodina, aby nám mal kto malú dať do škôlky.

dadulka45
8. feb 2019

@miriamkelemanova super aj ja som premyslala nad citronovou vodou len som sa bala,lebo tiez mam problem vypit vodu

miriamkelemanova
8. feb 2019

@dadulka45 a už nepociťujem smäd

eliz188
8. feb 2019

@katika125 no vo štvrtok nepočítaj domou v piatok ak nebudeš mať komplikácie tak určite áno bolesti už ani nemám len keď som hladná práve som absolvovala troj hodinovu cestu domov a dalo sa

patys67
8. feb 2019

Dievčatá,neviete keď sa musím preobjednať na ktorý mesiac teraz dr.Kokorak objednava v Levoči?

katika125
8. feb 2019

@eliz188 tak super už si doma. Dnes som bola na príjme. Nastupujem už na isto v nedeľu a v pondelok ma to čaká. Tak dúfam že to zvládnem aspoň tak ako ty. Sestrička sa má pýtala či som pripravena že má budú triznit hladom.

eliz188
Autor odpoveď zmazal
katika125
8. feb 2019

@eliz188 nie, v Žiline. Mne na oddelení povedala že týždeň sa pije iba čaj.

eliz188
Autor odpoveď zmazal
katika125
8. feb 2019

@eliz188 uvidíme ako to bude. A koľko si išla dole v nemocnici

katika125
8. feb 2019

@eliz188 píšem si s babou čo bola v za a píše že to mala podobne ako ty. Prvý deň čaj a potom riedke omáčky, pudingy...

iveta1970
8. feb 2019

@patys67 ja som bola na 2 konzultácii 20 decembra 2018 a termín mi dali august 2019 tak neviem...ako je to teraz.

iveta1970
8. feb 2019

@eliz zaujímave s tým dlhodobejším čajovaním...každý ten operatér má iný prístup.Lepšie aj trochu hustejšia strava.A citrónová voda je tiež fajn lebo v žalúdku sa správa zásadovo...to som niekde čítala.
A ešte sa chcem opýtať ....po koľkých dňoch sa už dá hýbať a chodiť celý deň baby?

iveta1970
8. feb 2019

Keď čítam tie predošlé strany...veľa z Vás sa sťažuje na pernamentný hlad.Ja mám zníženú činnosť šťítnej žlazy, tak že každý deň tabletka a tá mi utlmuje hlad.Som zvedavá ako to bude po opke.Možno mi endokrinologička zníži aj dávku lieku, uvidím.

zuzana3937
9. feb 2019

Ahojte. Ja som bola operovana v Za. Máš aj čaj ako pitný režim, ale jest ti dajú bujón, a nejaké zvláštne sladké riedke neviem co ja som to dala raz do úst a aj posledný. Stačil mi bujón a čaj. A s TÝM pohybom, hýbať sa môžeš hneď na druhý deň. Ja som fajčiara tak som bola viac vonku ako v nutri na oddelení. Je pravda ze stou hadicou v bruchu to moc príjemné a pohodlné nie je ale lepšie ako ležať. Sama zistíš koľko zvládneš...

katika125
9. feb 2019

@iveta1970 aj ja mám zníženú činnosť štítnej žľazy a teraz mi pred opkou ešte zvýšila, ale povedala že bude potom znižovať. Že je to aj od váhy závislé tá davka

katika125
9. feb 2019

@zuzana3937 asi má chcela sestrička odradiť 😊

eliz188
Autor odpoveď zmazal
eliz188
Autor odpoveď zmazal
iveta1970
9. feb 2019

@eliz188 Gratulujem k 8...super.
Ozaj nehovorili čo si môžeš dať pri ťažobe ,napriklad probiotičko alebo ja si zvyknem dať ,,polystyrénový chlieb,, alebo knäckebrot...pomáha mi to.

liviresekcia
9. feb 2019

@eliz188 máš čistú pravdu presne som aj ja na druhý deň po operácii sa už musela prechádzať lebo som nevládala toľko ležať. Dokonca si ma ocko natáčal na mobil lebo nechcel veriť že neprešlo ani 24 hodín a ja už som bola na nohách na chodbe

eliz188
9. feb 2019

@iveta1970 no to vôbec nie ja som skusila pyškotu a mysela som že umriem zatial zvladam výživu aktiviu zvolenský jogurt a kyslú smotanu ale dnes ma nič s toho nevie zasýtoť a cítim hlad no myslím že toto bude tá najťažšia fáza

miriamkelemanova
9. feb 2019

@katika125 somarina ja som dostala prvý deň vývar a druhý deň výživu a treti deň zemiaky na kyslo riedky pudink a krupicu bola som operovala v Košiciach

katika125
9. feb 2019

@eliz188 krásne 8 kg dole. Som zvedavá ako to bude pri mne. Zajtra hospitalizácia. Len dúfam že to doma zvládnu. Mala dnes teploty 😒

katika125
9. feb 2019

@miriamkelemanova ako som písala možno má chcela sestrička odradiť 😉. Písali mi už viaceré že čaj ma isto nenechajú piť 5 dní.

iveta1970
9. feb 2019

@katika125 držím palce ...neboj zvládneš ,všetko bude tak ako má byť.

iveta1970
9. feb 2019

Baby a kde boli zatiaľ stretká?Vie niekto?

eliz188
10. feb 2019

@katika125 neboj sa zvladnu budeš tam len 4 dni ja som doma nechala dve deti a ked som prišla domov zistila som že ani som im nechýbala ako som si myslela a som tomu rada.