Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@jarka52 ahoj jarka ... nemala žiadne problémy pred operáciou a stalo sa to po operácii ako komplikácia ... nestávaju sa vôbec takéto prípady ani v čechách a ani na slovensku , svokra bola jediná výnimka , zrejme to bol osud ... tak sa to snažím brať ... mala priesak na žaludku /klasická komplikacia po resekcii , ktora býva často , no znovu sa zoperuje a všetko je ok / ,následne dostala otravu krvi lebo na to prišli neskoro , zvečšila sa jej pečen , nehojil sa jej žaludok , no koli tomu že zväčšená pečeň sa roztiahla až na žaludok , stále priesaky nič nepomáhalo , a potom nastal septický šok - následný postup zlyhavania organov - nakoniec srdiečko zlyhalo ... mala 58rokov
za 12 dní - 4 operacie žaludka a / po tretej upadla do komy , a po štvrtej opke - pár hodin na to zomrela /
moj názor - zanedbana starostlivosť , neskoro prišli na priesak a otrava krvi bola už v celom tele ...
od tohto prípadu sa v nemocnici veľa zmenilo - ihned po operacii je rentgen žaludka kde sa ihned pride na to či je priesak alebo nie je , a robi sa denna kontrola krvi ... /pred týmto pripadom to nerobili /
operacia : BB , primar Marko .. / je vraj najlepši odbornik na slovensku pre bariatricku chirurgiu , robi prednášky , ako jediny na slovensku sa tomu najviac venuje a zrejme s tym aj prvý začal , a má najviac operácii za sebou ... no zrejme tentokrat a po prvý krat mu niečo nevyšlo - aj ked tvrdia že oni nepochybyli , no pravdu sa nikdy nedozvieme .../
teraz bola v BB operovana aj Radkaexx
ahojte baby !!! baby čo mate pred opkou neplašte sa !!!! niet sa čoho báť !!! bolesti nebudu , slabé budete to áno - ale po pár dňoch na to zabudnete ... berte to tak , ako by ste šli so žlčnikom .. klasicka pooperačná slabosť .. 🙂 , už len záleží na samotnom človeku ako znáša narkozu , ako sa po nej cíti ... na zlé veci nemyslite - žiadny doktor sa nesnaží niekomu ublížiť , budete v dobrých rukách a bude to stáť za to . každy človek ma iný organizmus , a preto každy inak znáša pooperačný priebeh , rekovalenscenciu a tak aj úbytky kíl . Mladšie ženy chudnú rýchlejšie ako staršie , ale veľa krat staršie ženy su po opke silnejšie ako tie mladšie . Takže neda sa povedať kedy hned človek po opke funguje na 100% , a ani sa neda povedať kolko očakavať schudnutých kíl po mesiaci ...
ja som mala pooperačny priebeh skvelý , žiadne bolesti , žiadne problemy , žiadny zlý stav po narkoze , jedine ma zlostila hadička zavedena cez nos do žaludka / ale skoro nikde to dnes nedavaju / , na druhy den som už chodila ... no na desiaty deň som chytila virozu - chripku a ta ma položila do postele / nechutenstvo , slabosť , teploty / bez energie a bez síl som bola asi mesiac , a plne funkčná a nástup do práce bol až o 6 týždňoch . no niekto je fit už po 2 týždňoch a už na plno pracuje .
takže to že sa bojite je normalne , ja som sa bala tiež , a bála som sa ešte aj teraz ked som šla na plastiku /bala som sa viac ako pred resekciou / všetko je normalne .. ale vždy som videla pred každym zakrokom dlhu cestu /hlavne po resekcii / a na konci tej cesty som videla seba , šťasnu a štihlu 🙂 😉 a teraz som na konci tej cesty kde začal nový život - krajší ... / aj ked mi tato operacia zmenila život a priniesla zmenu a zaroveň mi tato opka zobrala milovanú svokru - viem že som spravila dobre a znovu by som do toho šla /
a prajem vám krásne sviatky plné oddychu a pohody !!! 😉 😉 😉
Aj ja Vam vsetkym zelam Vesele velkonocne sviatky,aj ked to vonku vypada skor na sviatky vianocne 😀 😀 😀 .
@lauritania dakujem
ahojte vsetky!!!!!
som rada ze to tu zije, a ze su tu nove tvare!! zelam vam uspesne operacie a novy zivot pred vami sa otvara..... 😉
ja idem zajtra na kontrolu po porode ma chce vidiet chirurg...tak uvidime zajtra... 😉
ukjazem vam aspon moju princeznu.. ktora razstie... inak zastavla som sa s kilami po porode ale pokial vaha nejde hore tak neiesim.. zase tak strasne som nepribrala len 12 kil do porodu a po porode vaha isla 6 kila hned dolu ale odvtedy stojim.... kojim takze uvidime co bude po 6 mesiaci kojenia .... 🙂
@erikasadek ach ake ste obidve krasne. veru som tu nova a uz sa neviem dockat, kedy budem aj ja schudnuta a spokojna so sebou. uz mam vsetky vysledky, uz len ist za doktorom aby ma objednal. ktovie po akej dobe budem moct chodit plavat? dufam, ze my plavanie pomoze s prisposobovanim sa koze. pisala si, ze si sa kazdy den kremovala. to je nejaky specialny krem alebo bezny?
@erikasadek Ahoj Erika je z teba krasna mamina tie kila teraz vobec neries uzivaj si malickej ...mimochodom mas neuveritelne krasne vsetky deti....ked bude mala vacsia potom zhodis aj tych par kil navyse ,pretoze teraz je to skutocne len par kil.Dakujeme ti za podporu 🙂 budeme ju potrebovat .
@erikasadek ahooooooj erika , malá je nádhernááááá , gratulujem ti k nej , máš krasnu rodinku ! prajem všetko dobré !!!
@lauritania ahoj kocica!!!!!
dakujem... 😉
ahojte baby , tak ja hlásim rovných 70kíl dole . /od opky prešlo 14,5mesiaca/ aktualna vaha 56kg .
myslela som sa že sa vaha zastavila pri 58kg a ona nie - prekvapila ma 🙂 . Šla som na vahu po sviatkoch s malou dušičkou že som sa určite "vyžrala" na 60kg a ups , pri tej prežieračke som dokonca schudla 😀 😀 😀 , a to som cele sviatky jedla , nie každe 2-3 hodiny ale každu hodinu - šalat , kolače , faširky , same kalorie .. 😀
akurat ma na velkonočnu nedelu opäť chytil žlčnik.zachvat - no hajzlik jeden - bude musieť von , ale kedy ... ? 😒
kremovať , kremovať , kremovať !!! ja sa cely život po každej sprchce dôkladne kremujem, som závislá na telovych mliekach a preto ta moja koža po schudnutí 70kil nevyzera tak odpudzujuco ... tak sa kremujte , pokožka sa vam odvďačí !!!
@lauritania ahojky,gratulujem k takemu obrovskemu ubytku,a aj tisko v dobrom zavidim 🙂 ,co mna vsetko este pred dosiahnutim takeho vysledku caka ☹ ,no ale dufam,ze to nejako dobojujem,ked uz som sa na tuto cestu odhodlala.... 😉 .Ani sa nenazdam,a bude tu 3.jun,dufam, ze ma nic neovplyvni,a ze si to dovtedy cele nerozmyslim 😎 😉 .
@erikasadek ahoj Erika,velmi ti to.pristane 🙂 ,mas krasne deturence,a to malinke je naaadherne 🙂 ,celej tvojej rodinke zelam vsetko dobre,hlavne vela zdravicka a radosti z celej rodinky 😀 😀 .
@evellinka Ďakujem !!! no už ked si začala tak nesmieš cúvnuť! držim palce !!! a holky pred opkou nezabudnite - užívajte si posledné velké susta a kopy jedál !!! ja som si tiež užívala a pribrala pred opkou ešte posledných 6 kil !!! 😀
@lauritania No vsak to boli teraz naozaj dni velkych porcii,clovek uz ani nevladal,no oci by boli jedli 🙂 🙂 ,vahu ani radsej nehladam 🙂 ,no vsetci mi vravia,ze na tu vahu co mam,vobec nevyzeram,dokonca mi to ani Dr.Koren ,ked som bola na konzultacii neveril,az kym som sa nepostavila na vahu 😀 (115kg) 😵 ....a dakujem za povzbudenie 😉 .
@lauritania Mati ,je to uuuuzasne a obdivuhodne .Si skratka uz iny clovek a ten pocit si uzivaj do nekonecna .Drzim ti palce na dalsej ceste .A nestrat sa nam prosim ta.... 😉 sak 56 kg to je sen.... 🙂
@martula15 dakujem ;)
tak uz je to tu - dneska som dostala termín na 30.4. dufam, ze mi dobre dopadnu predoperacne vysetrenia. v cakarni som sa zoznamila s jednym chlapikom, co bol 1 mesiac po operacii. schudol 12 kg a citi sa dobre. znizil sa mu uz aj tlak aj cukor a vraj sa citi hlavne dobre psychicky. takze sa uz tesim.....
dakujem Vam vsetkym za podporu
Babulky ahojte. Hlásim sa 3 týždne po operácii. Fyzicky som na tom už dobre, len sa učím jesť. Po malých sústach, ale naozaj po malých. Papám len vývary. Skúšala som aj niečo hustejšie, ale mala som problémy. Strašne ťažko ide všetko dole krkom. Ale malo by sa to zlepšiť. Po troch týždňoch mám dole 11,5 kg. Dúfam, že to bude fajn. 🙂
@radkaexx blahozelamm len tak dalej 😉
@lauritania kocica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahojte, chcela by som sa opytat par veci ohladom oparacie sleeve resekcia. Mam termin 15.06 na Kramaroch u Mudr. Viciana. Bude niekto v tom obdobi tiez v nemocnici?Ako s pripravami?Museli ste nieco extra pred operaciou urobit?Kde sa da spravit asap predoperacne vysetrenie. Bohuzial neviem najst volnu internistku a uz dost suri cas 😒 Ake su vase dojmy z operacie?da sa zvladnut?
@noorikanoor ahoj, ja mam termin 30.4. tiez MUDr. Viciana a nemala som problem s terminom u internistu tu v NR. nesmie byt starsie ako 10 dni pred operaciou. pohladaj si na internete internistov ( neviem odkial si ? ) a ked im povies ze potrebujes predoperacne vysetrenia, nemali by ti robit problemy. a potom treba aj anesteziologa ale az po internistovi. a nezabudni si pytat od obvodneho lekara vymenny listok, uz od 1.4. ich treba. odkial si?
@noorikanoor ahojky norika , jediné špecialne čo musi pred operaciou urobiť , je to že sa naposled poriadne naješ 😀
operácia sa dá zvládnuť ,zvládli sme ju všetky , záleží ako znášač narkozu a potom rátaj s prvými dvomi týždňami že si slabá a unavená , bolesti nie sú ...
gratulujem vám k termínom , a prajem veľa šťastia !!! nezabudnite že operácia je len "barlička" ktorá vám pomôže k vysnenej postave a že záleží aj na vás aká bude potom u vás disciplína , treba sa držať po celý čas minimálnych porcií a nerozťahovať žaludok . po opke sa odporúča / nie lekarmi ale pacientmi / 3 týždne tekutá strava a 3 týždne kašovitá strava /, potom pomalý návrat na stravu kde zisťujete čo vám robí dobre a čo nie . pre informacie odporučam stránky bandingforumu , len sa tam treba zorientovať a hladať - hladať - hladať ... su tam na všetko odpovede aj rady . držim vam palce !!!!
Jarka, aky vymenny listok?Ja o nicom neviem. Som z blavy a tak mi bolo povedane, ze mam zmanazovat vsetko sama. Tak aj robim, vybavila som si lekarov a uz len to predoperacne chyba. Naposledy ked mi zlcnik vyberali tak si pamatam, ze mi bolo trosku zle po narkoze, ale inak v pohode. Snad nebude ani teraz horsie. I ked vtedy som bola 4 dni len v nemocnici a teraz mi povedali ze ked nastupim pondelok tak do nedele. Ako je to s PN? 2tyzdne staci ci viac? 😕

@martula15
verim Ti, vsetky pred nami tym presli. mne pomaha to, ze si vravim, ze operaciu musim podstupit, pretoze je to nevyhnutne. nepripustam si moznost zrusit to. takze urcite budes skor operovana ako ja. potom by som ta prosila ked uz budes fit dat mi nejake rady. moja rodina moje rozhodnutie prijala. najprv som im povedala ake rizikove su moje choroby a ze toto mi ich pomoze znizit alebo dokonca zastavit. len moj muz je nesvoj, nechce sa o tom rozpravat. nie zeby nesuhlasil ale sa boji co ak....
ak by ti nevadilo,mohla by si mi potom dat na teba tel. kontakt? moja adresa : mamina42@azet.sk