icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

katarinahoppanova
11. mar 2019

@anickaps Ahoj takze teba bude tiez operovat Mudr.Stiasny?Nemusi byt obezita,len s prejedania sa moze to,byt aj dedicne napr u mna.Ja som velmi pribrala pocas tehotenstva 35 kil.Skusala som mozne nemozne.Aj ked som schudla nejakych 15 kil,vzdy som pribrala naspät a este viac.Metabolicku poruchu mi lekar povedal,ze je to velmi pomale spalovanie tukov.Ja som sa nikdy neprejedala,ale zase som si ani neodoprela.Moje diety spocivali v cviceni jeden obed proteinova tycinka ovocie.Ked som mala nejake kila dolu uz som zacinala mala cokoladka,kusok zakusku a uz to bolo cele zle.Chodila som 3krat do tyzdna do posilky no nezvladala som to nakolko chodim do prace na 3 smeny.A cela dieta sa mi zacala rucat.Od operacie ocakavam nakopnutie jest viac krat a malo.A udrziavat sa.

steff245
12. mar 2019

Ahojte som tu 1krat a tiez si robim vysetrenia a uz mi chyba iba psycholog a endokrinolog,ale zaujima ma ako je to u psychloga,ake dava otazky a podobne dakujem

eliz188
13. mar 2019

ahojte tak sa hlásim som 5 týždňou po opracii a mám - 21 kíl a s velkosti 60 som na 54 jupiii

sticker
alexa73
13. mar 2019

@eliz188 gratulujem!!!

katika125
13. mar 2019
dzenys
13. mar 2019

@katarinahoppanova super drzim palce aj mne doktor povedal ze vacsinu zien co idu na operaciu je poruceny prijem a vydaj rovnovaha.cize vacsi prijem a spomaleny metabolizmus. Ja som po porode pribrala 20kg. A snazim sa ist na operaciu mam teraz 111kg vyska 169 a stale mi to nevychadza bmi 40.v bratislave Vician mi uz isiel davat termin opky co som mu odovzdala vsetky papiere od lekarov co ma poslal bolo toho dost co obehat.A potom hovori vsak vam nevychadza bmi kontrola o pol roka. Isla som minuly tyzden aj do trnavy tam by ma zoperovala urobila sleevku ale nemaju zmluvu s doverou iba so vseobecnou.Predtym som este bola v Breclav ale tam by som si to musela cele hradit okolo 5000eur.
A vobec ani trosku schudnut sa mi nedariii mam dvojrocnu dceru a stale ju kojim a po kojeni som taka hladnaa vzdy.

dzenys
13. mar 2019

Ahojte este som chcela nema daktora nejake sik veci nohavice,tricka vo velkosti 48predat,co ste schudli dievcata

iveta1970
13. mar 2019

@eliz188 super teším sa s Tebou....Iva

berta555
Autor odpoveď zmazal
zuzlicek44
13. mar 2019

@berta555 ja mam 135kg 172 cm a veľkosť nosím 50/52...

dzenys
13. mar 2019

@berta555 sranda vidis,to ma nikdy nenapadlo, ja vzdy vsetko obtiahnute elasticke a to je divne ze pri 88vahe taku velkost ja mam vsetko rovnomerne hrube🙂 vsetko je mi male a nechcela som si kupovat vacsie oblecenie ze pojdem na opku.Ale uz musim .

dzenys
13. mar 2019

@berta555kolko si po opke?

berta555
Autor odpoveď zmazal
dzenys
13. mar 2019

@berta555 super si schudla parada a ziadne komplikacie? Kde ta operovali?

kajustek2007
13. mar 2019

@berta555 ja mam 168 cm vaha 77 a velkost 42.1 rok od opky.

berta555
Autor odpoveď zmazal
berta555
Autor odpoveď zmazal
iveta1970
13. mar 2019

Žienky zaujímalo by ma čím presne sa naštartuje Diabetes.Ja ho zatiaľ nemám a dúfam že ho do opky ani nedostanem....ale pre istotu....čoho sa mám vystríhať...

iveta1970
13. mar 2019

@steff245 no u psychologičky bola sranda... najprv katičky s abstr.obrazmi popisovať, potom pár bežných otázok, aby zistila či sa dokážem ovládať a dodržovať dietu.No a potom všeliake obrazce priradovať....na sústredenie.

moni52
13. mar 2019

@iveta1970 ahoj, tak to si mala dobrého doktora. Ja som okrem toho všetkého musela vyplniť aj test s 560 otázkami 😥

dzenys
13. mar 2019

@kajustek2007 ked sa mozem opytat aku si mala vahu pred opkou a kde ta operovali?

dzenys
13. mar 2019

@berta555 do kelu o tych kramaroch same komplikacie pocuvam neviem ci je to len nahoda...tak pocula som ze sa rok az dva chudne po opke

dagmaraa
13. mar 2019

@alexa73 ked uz ti je lepsie podel sa s nami ak chces co sa vlastne skomplikovalo

eliz188
14. mar 2019

@berta555 ahooj ja som dala 21 kíl preto tak rýchlo lebo som šla z ohromnej váhy 184kg vraj čím viac kg tým to ide rýchlejšie dole po tomto zákroku . popravde sama čakám kedy sa to zas zastaví alebo zabrzdí....

danii87
14. mar 2019

S tymi velkostami je to zaujimave, aka sme kazda ina 🙂 ja mam teraz 93kg a 165 cm a nosim velkost 44,uz ale obleciem aj 42 vpohode, len mam rada volne veci.

katarinahoppanova
14. mar 2019

@eliz188 Ahojky.Ja som Katka.Tak to je uzastny vysledok drzim palceky.Mna to caka o 2 tyzdne.

katarinahoppanova
14. mar 2019

@dzenys Ahoj.Nerozumiem tomu ako ti nemoze vychadzat BMI nepomylil sa lekar nahodou?Ja mam vysku 165cm a moja vaha vaha je 110kg a BMI mam 40,4 tak to nejakoi nechapem.Ja si myslim,ze lekar sa zmylil.Mne to plne hradi poistovna mam Vseobecnu.

dzenys
14. mar 2019

@katarinahoppanova cauky to ta vyska robi 38,39 Bmi mi vychadza a kde ides na opku drzime palce a zavidim

eliz188
14. mar 2019

@katarinahoppanova dakujem tak to ti prajem nech všetko dobre dopadne najťažších je asi prvých 14 dni( teda pre mňa bolo) a potom to už ide 🙂

miriamkelemanova
14. mar 2019

@dzenys a máš nejaké komplikácie cukrovka ,tlak alebo tá bolia kĺby?