Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Caute baby neviete robia sa aj vytery? Z nosa hrdla zo slabin pocula som ze v levoci to robia pred operaciou pytam sa preto lebo casto sa mi vracia strptokok v nose. Cakam dlho na opwraciu aby to nebol problem. Tie co ste boli v levoci brali vam vytery
@klaudia1351 ano brali hned ako ma prijali
Ahojte,uvazujem o operacii,lebo uz nevladzem bojovat s tolkymi kilami.Poradite,kde a ako zacat? Dakujem.
@reja Ahoj, ja tiež len začínam 🙂 Vypýtala som si odporúčanie od obvodnej a objednala sa na konzultáciu, zatiaľ to robia tuším len v 3 nemocniciach na SVK, viac neviem, v piatok mám termín, tak uvidíme čo ďalej 🙂 asi základ je BMI to je 1. podmienka, ktorú musíš splniť - nad 35 s pridruženým ochorením alebo nad 40 bez ochorenia
Zdravím vás.....chcem sa podeliť o svoje zážitky z operácie. Mám 54 rokov a dosť som sa bála, ale všetko prebehlo ukážkovo. Operovali ma v piatok v BB Mudr. Štiastny a doma som bola už v pondelok o 10 hod. Narkoza a prebratie bola bola na výbornú, len sa mi chcelo spať. Nezvracala som, necítila som bolesť, ale nedokázala som v piatok prejsť na WC. V sobotu som už pekne chodila, jasné, že to všetko pri pohybe bolelo, ale zo dňa na deň menej a v nedeľu som si už na nohe urobila aj pľuzgier od chodenia😉 Prvé dva dúšky vody boleli aj som sa vyľakala ale potom to už bolo v pohode. Modrú vodu som dala bez problémov aj sladkú vodu na rontgene v sobotu poobede. Teplotu som nemala ani raz zvýšenú, cukor pekne klesol z 8 v sobotu na 6 v pondelok. Z oddelenia som odišla s kufríkom pekne sama a počkala som si na odvoz. Už v nedeľu som na 3 krát zjedla detskú výživu s našich jablčok a pila som len vodu z vodovodu, žiadne čajíky. Rany sa mi krásne zahojili, žalúdok ma nebolí, cítm sa slabo, ale skvelo. Teraz vo štvrtok idem na vybratie stehov a pooperačnú kontrolu do BB. Takže nebojme sa toho ani staršie ročníky čo sme bojovali s váhou aj viac ako 30 rokov.
@anickaps poprosim vas kolko ste mala kil ked ste isli na operaciu prosim ja sa boojim i ja mam ist uy som bola aj na kolzulntaciu a teras chodim po vysetreniach co potrebujem len sa liecim na vysoky tlak mam 140 kg a 43 rokov ale nevladzem chodit a tie bolesti klby a nohy uy mam toh0o dost neda sa to vydrzat kazdy den len lieky a masticky od bolesti
@saska1111 Ja som mala 149 kg/170cm výška keď som sa rozhodla, že si už sama neporadím a cítila som, že som na dne, pred operáciou som mala 145kg a teraz mám 138kg. Ale ja som pribrala 50 kg len za posledných 10 rokov. Inak som sa točila okolo 93-100kg po pôrodoch a za slobodna to bolo 73 v lete a 84 v zime....sále som bola moletka pri tele. Mňa teraz nebolia kolená a klby ale kríže až tak že neprejdem viac ako 100m, potom si musím sadnúť oddýchnuť a pokračovať....ale po schodoch mi nikdy nerobilo problém chodiť....len dlhšie trasy....
@saska1111 ja som bola na operácii v Košiciach Šatci v nedeľu som nastúpila a vo štvrtok domov
baby ktora to uz podstupila a mala vela kil ked schudla co s tym tukom visi vam ci ako lebo ja mam hlavne brucho velke as my visi a po operacii sa bojim ze sa to bude este horsie visiet poradite
Ahojte dievčatá na výber stehov chodíte vzdy do nemocnice kde vás operovali? Alebo si ich po operácii budem môcť dať vybrať u nás na chirurgii?
@anickaps preco ti nechceli zobrat zlcnik uz ked ta mali na stole?

@anickaps tesne po operácii: koľko krát som si sadla, toľko krát bolo a riedke. Po dvoch týždňoch denne 2x.