icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

moni52
22. máj 2019

@anickaps Motivácia: za 6 mesiacov zo 122 na 83 😀. Z veľkosti 56-58 na 46-48. A ten pocit? neopísateľnýýýýýýýýýýýý.

novaaaa
23. máj 2019

@anickaps tak ja som isla s vahou 122 a rok po opke mam 65 🙂,ak ta nieco konkretne zaujma posli SS

novaaaa
23. máj 2019

@moni52 super ides 🙂

ninamasa
Autor odpoveď zmazal
anickaps
23. máj 2019

@moni52
@novaaaa ...ste úúúžasné ....Graatulujem a verím, že aj mne sa niečo podobné podarí, lebo hlad necítim a chute celkom ľahko prekonávam.

ninamasa
23. máj 2019

Baby potrebovala by som ešte poradiť. Mam BMI nad 40 ale nemám pridružené zdravotné problémy. Poisťovňa dôvera. Máte skúsenosti s preplatením opky? Ďakujem moc za odpoveď. 🙂

macalc
23. máj 2019

Ahojte dievčatá ja som po operacii 10 deň. Do nemocnice som nastupila v nedelu 12 teho a v pondelok som mala op. Bola som hned prvá ,všetko prebehlo v poriadku aj opka aj prebudzanie operoval ma pán primár Vladovič , Pocity boli po všetkom všeliaké ale viem , že som sa rozhodla správne lebo som šla do toho koli sebe .Prvé hlty vody boli zaujímavé ale dalo sa to zvládnuť. Vo štvrtok ma pustili domov z nemocnice a od vtedy dodržiavam všetko ako mám podla stravovoacej schémy čo nam dali pri odchode domov zatial je dole 6 kg . Hlad vobec nepocitujem len si stale hovorím napi sa pomaly sa končí tekutá 2 týždňová dieta a teším sa na dalšie dni čo a ako bude dalej.🙂🙂🙂

macalc
23. máj 2019

@ninamasa Ja som tiež nemala žiadne ochorenia a zoperovali ma aj tak ja som mala BMI44,7 asi v tom bol rozdiel

bobalubika64
23. máj 2019

ahoj som 10 deň po op. a už neviem čo mám jesť, potrebovala by som nejaký jedálniček, niečo konkrétne lebo jogurt, výživa a vyvar mam nad hlavu a čo konkrétne bude ta kašovitá strava. Inak mna zas prehana každy deň aj 4x ako z vodovodu a neviem či je to dobre. ako postupovať ked budem prechádzať na pevnú stravu. Poraďte ak môžete

bayuska
23. máj 2019

Baby akurát som pozerala vlog na youtube, včera bolo 8 týždňov od opky a baba schudla vyše 51lb (cca 23kg) a išla z oblečenia 28 na 18 (to neviem prrsne aké je to Americké číslovanie) a dokonca aj topánky o 1 číslo (nie na dĺžku ale asi klemba alebo šírka). Pre tie, ktoré vedia po anglicky tak je to "FatheringAuthism" alebo potom jej osobný účet "Pots, Pans and Priscilla" 🙂 takisto tam hovorí, že nezvláda bravčovinu, ale hovädzie a kuracie bez problémov.

macalc
23. máj 2019

@bobalubika64 Ja som tiež 10 ty den po a od dnes sa možu kremove polievky trochu zmena ale vyvaru už aj ja mam dost , mna vobec nerehana vsetko j ok buduci týžden to už bude trochu lepsie

dzenys
23. máj 2019

Dievčatá chcem sa opýtať máte niečo overené čo zaberá po opke na nepríjemný pach z úst?

bayuska
23. máj 2019

@bobalubika64 dievčatá asi 3-4 strany dozadu spomínali púpavový čaj od klembertu, že na toto veľmi pomáha

darinija
24. máj 2019

@martinaskubak Ahoj, chcem sa opýtať, keď si absolvovala konzultáciu v Tt, bol tam lekár? Lebo keď som tam bola ja, bola tam len sestra ktorá mi iba povedala, že ma zapíše do poradovnika a keď zmením poisťovňu sa mám ozvať. Teraz v aprili 2019 som tam volala, dali termin na kolečko, ktoré som absolvovala... Môže to takto byť, že som nemala konzultáciu s lekárom z bariatrie?, odporúčanie mám od všetkých lekárov z kolečka. Budem rada ak má niekto takúto skúsenosť a podelí sa o ňu...ďakujem

novaaaa
24. máj 2019

@darinija ahoj ked som ja absolvovala konzultaciu,ziaden lekar tam nebol len sestra .takze sa nemusis bat.Videla som ho az po operacii ,teda jasne operoval ma ale to ja neviem 🙂 .V TT je super odbornik,mozes mu verit a aj sestricky su perfiš.Ja som pred par dnami mala rok od operacie a dole je 57kil.Vaha teraz 65 mas uz aj termin?

ninamasa
24. máj 2019

Ja môžem teda povedať, že s TT mám zlú skúsenosť. Sestrička ma arogantne odmietla objednať na konzultáciu lebo u nich zákrok neprepláca Dôvera. Informovala som sa v poisťovni a zákrok hradia.... Tak som dnes volala do BB a skvelý prístup, žiadny problém s objednaním alebo preplatením.
Teraz už sa len modliť, nech mi dobre dopadne kolečko ....
Máte niekto skúsenosť so zamietnutím opky u niektorého z doktorov?

saska1111
24. máj 2019

cavte baby bola z vas nejaka chora s tlakom so srdcom alebo nieco vaznejsie na operacii prosim dajte info ja sa jej boji tak trochu lebo sa liecim na vysoky tlak a jednu chlopnu mam choru len preto

darinija
24. máj 2019

@lucusik33 aj keď je už asi neskoro odpovedať, ale v Tt mňa vážili, aj vyrátali BMI...

darinija
24. máj 2019

@bobalubika64 ahoj, asi papáš kašovitu stravu, skús kuknuť na jedlá pre detičky od cca pol roka a viac, určite si niečo mňam nájdeš😉...

darinija
24. máj 2019

@novaaaa ďakujem, veľmi si mi pomohla...

darinija
24. máj 2019

@novaaaa termín ešte nemám, ale kolečko mám za sebou, ešte v stredu psychológ ma čaká...

anickaps
Autor odpoveď zmazal
anickaps
24. máj 2019

@moni52
@novaaaa Ešte mi prosím vás napíšte, či ste začali aj cvičiť a behať, alebo ste takto krásne schudli len tým, že ste prestali jesť?

moni52
24. máj 2019

@anickaps ja osobne sa chystám cvičiť asi tak 3 mesiace 🤣. Bolo to len jedlom a vyrovnanou psychikou. Urobila som čiaru a začala nový život. Nechala som prácu po 17-tich rokoch v jednej firme a našla novú ktorá mi zatiaľ vyhovuje. Usmievam sa a som nesmierne šťastná. Môj cieľ bol schudnúť na 85kg, takže každé ďalšie kilo beriem ako darček 😀.

novaaaa
24. máj 2019

@anickaps ja som chodila cca po 6 mesiacoch od operacie plavat kazdy druhy den ,trvalo to asi 3 mesiace ,a uz len rychla chodza a teraz ked sa uz leto hadam zacne budem mat pohybu az az 🙂

shimsa
25. máj 2019

Motivácia: 9 mesiacov od op -62kg 😊🤗💪✌
Z veľkosti 56-54 na 40-38 👗👠 Ešte snáď tých 10 kilečiek do roka dám 😉😊🙏

saska1111
26. máj 2019

@shimsa gratulujem je to uzasne uz aby som to mala za sebou nech my boh pomaha aby to dopadlo dobre tesim sa s vas

eliz188
26. máj 2019

ahojte tak ja som po op 4 mesiace niktoré ma tu za jedálniček kritizovali ale čas ukázal že ked počúvam svoje telo všetko je tak ako má byť a hlavne úplne bez koplikácii zatiaľ -38 kg 🙂

iveta1970
26. máj 2019

eliz188 gratulujem ...drž sa a pekne pokračuj.

darinija
26. máj 2019

@katika125 ahoj katika125, chcem sa ťa opýtať, či si mala smäd v prvý deň operácie a druhý deň aj keď si bola na infuziach...ďakujem