Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Ahojte zienky,prosim vas je jedno ci sa objednam psychologovi alebo psychiatrovi? Dakujem 🙂
@luckalaura ahoj áno je to úplne jedno 😉
@adusko123456 neviem ci si na facebooku. Ale tam je skupina, velmi rady medzi seba ptiberu dalsie dievcata. Je tam vela zien co to maju za sebou. Zverejnuju aj fotky pred a po. A hlavne vela ich je tam co maju male deti. Takze aj tam sa dozvies co a ako. Skupina sa vola : Život po resekcii žaludka alebo ako schudnuť pomocou operacie./ inak jedine v Levoci preplacaju Dôveru. Operuje to tam Dr. Kokorak. Velka chvala na neho. Potom sa operuje v Bansk.Bystrici, Bratislava, Trnava , Košice a myslim ze aj Žilina.
@adusko123456 ja idem na buduci tyzden na prvu konzultaciu do Levoce. Mam Doveru. Stacilo si tam len zavolat a objednat sa ze na prvu konzultaciu. Ostatne co vsetko potom treba vysetrit povie lekar. Iba jedno si treba vypovitat dopredu. Ci mate BMI vyssie ako 40. Pod 40 to robia len vtedy ak nadvaha sposobuje zdravotne komplikacie na ktore sa liecite.
@namiti77 áno viem ,ja mám cca 40 BMI tak by nemal byť problém .Ako dlho sa čaká v Lv? Lebo v BB na termín operácie je možnosť až od nového roka . Ja sa s tým nejako extra neponáhľam , ale viac ma to ťahá asi do Lv.
@adusko123456 tiez su dlhsie cakacie 4-6 mediacov. Ale moze aj niekto vypadnut a tak volaju dalsieho v poradi. Prave teraz jedna bola na druhej konzultacii a dali jej termin o 2 tyzdne.
Hey kočky😉žalúdky von, kilá idu dole.
Som síce chlap a mal som síce len 130kg a na vyšetreniach pred opkou lekári dvíhali obočia či to nejde diétou, že tá vaha nie je až na taký drasticky zákrok. Ale bola, BMI 40,3, brusisko prevesené ako perina cez balkón, boľavé kĺby, ťažké dýchanie, žravosť, lenivosť, hypertenzia a nábeh na cukrovku. Som tri mesiace po opke, 30kg dole a z jedného malého bambino syra a ryžoveho štvorca dokážem fyzicky makať desať hodín v pohode a to mám 46 rokov...a večer v manželskej posteli sa odohrávajú scenáre s pred dvadsiatich rokov😉
Síce zbohom mäso, zbohom pečivo, zbohom fúry žrádla...aj tak to bolo celé to prežieranie márnivé a zbytočné, keď si organizmus vystačí aj s toľko mála. To ako keby ste tankovali do auta toľko, že sa vam vylieva benzin na zem a vy stále tankujete.
Ten pán kamionista, čo sa dal nedávno operovať, nič nebojte, tiež som tu zúfalý vypisoval lebo som nevedel čo a ako so stravou, či jem dosť a dostatočne vyživujem telo, ale to prídete do toho. Ja šoférujem vlastné nákladné auto z hydraulickou rukou a to sa čosi naskacem hore dole na korbu a späť. Chce to len aby sa ztoho telo spamätalo a bude to Ok. Želám vám tu všetkým veľa zdaru pred, pri a po opke, ostavajte v nádejí, nálade a plnom zdravíčku👍
@brestri45 som rada, že sme možno svojou troškou prispeli k tomu, že ste o 30 kg ľahší s vysokou posteľnou výkonnosťou - pamätám Vaše zúfalstvo 😉😋Super úbytok a gratulácia 👏 Iba malá skúsenosť : nezľaknite sa, keď sa po čase porcie zvačšia, lebo bambino a štvorec ryže sú dočasná destinácia😂, taktiež sa môže stať, že po dosiahnutí cieľového úbytku sa váha pohne aj smerom hore 😊 Nestraším, len vystríham, telíčko sa z opky totiž spamätáva oveľa dlhšie ako 3 mesiace. Ale páči sa mi Vaše nadšenie, držte sa, pokračujte ďalej v nastúpenej víťaznej vlne a dajte o sebe vedieť 😉😊🤸♂️
@saska1111 Ahoj ak môžem reagovať tak ja som po operácii 5 týždňov.mala som 153 keď ma operovali.teraz mám 140 🙂 problémy s vysokým tlakom,cukrovku na tabletkách.rano som užívala tri tabletky a večer dve od tlaku. z ranných tabletiek mi jednu vysadili a druhú mi znížili na polovicu takže pre mňa veľký úspech 🙂 verím že časom mi ich znížia na minimum alebo ich vysadim úplne. A čo sa týka cukrovky pôjdem k diabetológovi o mesiac na kontrolu. Celkovo sa cítim lepšie aj na kĺby. Ak premýšľaš nad operáciou tak neváhaj pre nás obéznych je to veľká šanca na zdravší a plnohodnotnejší život 😉
Niekto na opku začiatkom septembra?
Niekto kontrola 25.7 Levoča?
@dadulka45 ja mam 2.konzultaciu o 10:00
@lenkaisabel ja mam kontrolu po6 mesiacich na 8.00
@tiagospliter 🙂ďakujem za reakciu. Určite si dam na to pozor, uz teraz mávam častejšie hlad či skôr chuť, ale zase nedám do seba čokoľvek čo sa očiam páči. Sem tam mi pride smutno za údeným kolenom či rezňami a to nieže by som ich nemohol jesť, ale vôbec mi nechutia a vypľujem hneď prvé sústo. Aj Vám nech sa darí a ďakujem ešte raz.
@saska1111 pozdravujem😉ja som ale muž. Mával som bežne tlak 170/110 a tep 100 úderov do minuty. Znížil sa mi pred opkou len o trosku ked som poctivo bral dvoje liekov. Teraz mávam 117/85 a tep 53 minúta a jedny lieky mi obvodný pred týždňom vysadil. Samozrejme bedrové kĺby a kolená ma večer boleli a to som niekedy ani z domu nevyšiel. Bol som paralizovany chladničkou, telkou a gaučom. Od deviatej rana do jedenástej večera. Žravosť, lenivosť, námaha, obezita...
Po opke som tretí mesiac, ovísa koža na bruchu, pase a prsiach, ale až take hrozné to zas nieje ako ked pozeram foto po sleeve resekcii na webe. Celkom sa to stíha sťahovať i keď som doteraz dával 10kg mesačne dole. Dufam, že to tak aj ostane. Inak po opke je to určite zmena, neviem či odporúčať totálne zmasakrovanie žalúdka, ale ja som rád, že som to podstúpil, je to vážne zmena v živote. Jedine čo ma sklamalo hned na začiatku je prístup lekárov po opke. Žiadne info o strave, čo, koľko jesť, piť, nejaké recepty, výživové poradenstvo...slabota. Mne tu sa tu snažilo pomocť pár dievčat za čo som vďačný, ale človek do toho pride aj tak sám. Dnes som bol v BB na kontrolu po troch mesiacoch, aj oni sú radi, je to predsa aj ich úspech. Prajem vsetko dobré, nech sa Vám darí, pekný den😉

@anickaps nebojím sa ,našťastie mám silný prah bolesti ,ale zas je tam nejaká obava. Bola.som už operovana na žlčník ,pomaly a iste študujem ,a som si istejšia ,že je to moja cesta ,len som v živote nebola nikde na vyšetrenia ,ziadny dietológ a atď .. tak snáď nejako pochodim , . Ďakujem za odozvu