Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@veronika4578 urcite by som kontaktovala lekara
Žienky je tu niektorá, čo má za sebou nejakú plastickú operáciu po sleevke. Ja budem za chvíľku rok po op a veľmi sa pohrávam s myšlienkou plastickej operácie ako napr. paže,stehná,prsia. Bruško neriešim to sa vcelku dá 😉😀 Za každú info a skúsenosť budem veľmi povďačná 😊
@veronika4578 ja som mala cosi podobne pred par mesiacmi ale mne zistili ze na vine je zlcnik. V tvojom pripade by som si dala odobrat krv ci mas pankreaticke enzymy v poriadku,este by to mohol byt akutny zapal zaludka ale blizsie k tomu ti povie odborny lekar
Ahojte baby (a vidim, ze aj chlapi), po dlhsom case sa hlasim. Mam 10 mesiacov po operacii, dole slo 34 kg. Bmi je zo 45 na 32 teraz. Vsetky zdravotne problemy, co som mala pred operaciou su fuc.
Viem, ze to tu pisalo vela ludi, ale snazte sa vyuzit co najviac prvy polrok po operacii. Fakt sa zaprite a vydrzte to toho pol roka co najviac. Vtedy je to chudnutie takmer "zadarmo", bez namahy a treba len pevnu volu, nic ine. Neskor to ide tazsie.
Ja som si zacala pocitat kalorie asi pred 2 mesiacmi a aby som dalej chudla, musela som stale znizovat prijem. Dostala som sa na 600-700 kalorii denne, ak som zjedla viac, citila som to na vahe. Proste telo si zvyklo, metabolizmus sa spomalil. Zacali mi chybat vitaminy, mala som 2x zapal nervu z nedostatku B vitaminov. Tym ale nechcem nikoho strasit, nic nelutujem, mam sa uzasne, mozem si kupovat oblecenie velkosti L momentalne v ktoromkolvek obchode,som zdrava a zivot je fajn 😊
Vyriesila som to tak, ze mam osobneho trenera, povedala som mu co a ako a nastavil mi stravu s mojimi malickymi porciami, aby mi nic nechybalo a aby sa nastartoval metabolizmus. Prvy raz po mesiacoch citim naozajstny hlad, predtym som vedela cely den fungovat aj bez jedla, nebola som hladna. Chodim cvicit 4x tyzdenne. Takze ak je niekto v podobnej situacii, da sa z toho von.
@sallke ked cvicim, tak ide, lenze bez trenera som tolko zdaleka necvicila a hlavne som cvicila zle. Cvicila som len kardio takze bazalny metabolizmus sa mi znizil a nejedla som, nechudla som. Zjedla som napriklad 700 cal za den, potom som sla bicyklovat a 400 som spalila. Telo to berie ako hladovanie, aj ked som fyzicky hladna nebola a vsetko uklada pre istotu. Ak si to niekto nevie predstavit, tak 100g solenych pistacii ma okolo 600cal. Ja uz som bola na 700-900/den co je v podstate tiez hladovanie. A telo sa brani a nechudne. Plus mi teda chybali nejake viatminy a tak. On mi vysvetlil co a ako, nastavil mi stravu na zaciatok kazde 2h a potom, ked sa to rozbehne, tak kazde 3h a cvicim 2x tyzdenne s nim a 2x sama.
Je to cela veda 😅
Pred operaciou som mala 120,teraz mam 87 a u trenera mam nastaveny ciel 70,vravel,ze lavou zadnou, tak som zvedava 😀
@shimsa dakujem.. No budem sa musiet objednat 😔
@danii87,, Fakt sa zaprite a vydrzte to toho pol roka co najviac. Vtedy je to chudnutie takmer "zadarmo", bez namahy a treba len pevnu volu, nic ine. ,,Len by som chcela vedieť čo presne tým myslíš.Prepočítavať stravu na calórie.... čo najviac pomôže z tvojho pohľadu ten prvý polrok....aby čo najviac išlo dole.Trochu to rozveď ...
@iveta1970 ahoj,co sa tyka cvikov, tak 2x tyzdenne kardio, to som robievala hned ako som mohla po opke. To vobec neriesime, nechava to na mne. Za mna teraz hlavne plavanie, bicykel a ked prsi, tak beziaci pas alebo orbitrek v posilke. S trenerom cvicim dalsie 2x, iba na svaly a formovanie, hlavne brusaky a vypady na tisic sposobov, vela serii, fakt do poslednych sil, uz si ani nepamatam ake je to zit bez svalovice. Nic nedviham,teda aspon zatial to po mne nechcel. Je to asi individualne.
@shimsa ahojko, ja som bola na abdomino plastike, dala som dokopy bruško 😊
@tiagospliter Tak opýtam sa ...poslal ťa tam operatér ....aký čas po obke...koľko to stalo...a kde ti to robili.Dík za odpoveď.
@iveta1970 áno operater ma v podstate na ňu nahovoril, bola som skoro presne 2 roky po sleevke, operovali ma v Rooseveltke a mala som to zadarmo 😊
Ahojte dievčatá tak ako zatiaľ fungujete?
@lenkaisabel ahoj 🙂 ja budem onedlho dva mesiace po operácii..zatiaľ je dole 17 kg..váha mi už týždeň stojí,telo sa musí asi nastaviť na ďalšie chudnutie 🙂 mesiac som jedla tekutú a kasovitu stravu,teraz pomaly skúšam čo mi robí dobre a z čoho mi je tazko.vsetko poriadne požujem,stravu hlavne tuhú si preistotu vzdy odvážim.pecivo jem minimálne,po mäse ale aj po šunke mi býva ťažšie .skúsila som aj čerstvé paradajky a uhorky a fajn. Znížili mi lieky na tlak aj na cukrovku 🙂 chcem sa spýtať ostatných žien kedy jedli prvýkrát zavinace.stale mám chuť na niečo kyslee.ty si už po operácii?
@katika125 nekazali. Vzali mi krv a vsetky Bcka aj zelezo som mala v norme takze vraveli, ze nic pichat netreba. To sa picha hlavne kvoli zelezu. Na tu krv mam chodit kazdy rok, ale picha sa vraj len ked nie su dobre vysledky. Ja beriem Milgammu kvoli zapalenemu nervu, takze mam b12 odtial kazdy den 😊
Tak asi to všade robia inak
@monickos ahoj nie ja na operáciu ešte len čakám. 26.8 musím ísť ležať do Ľubochne vôbec z toho niesom nadšená
@lenkaisabel ahoj dôležité je aby ťa v Ľubochni poriadne vyšetrili a prípadne nastavili na liečbu.termin operácie máš kedy? A kde?

Dievcata help me.. Mam bolesti skoro po vsetkom co zjem.. Ale hned (tak do hodky) to ide aj von. Spodkom.. Stolicu mam riedku taku viac do zlta.. Zlcnik nemam zeby to bolo z toho.. Som skoro rok po opp.. Doteraz bolo vsetko ok... Neviete co by to mohlo byt?