Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@zuzlicek44 ja idem v pondelok a email o schválení mi prišiel 31.7. A ku tomu predoperacnemu nesmie byť staršie ako dva týždne pred operáciou.
@zuzlicek44 to mi je jasné, ja len chcem vedieť, či to aj poisťovňa niekomu zamietla. Ja som pred druhou konzultáciou v Levoči, čiže robím vyšetrenia. Mám BMI 37 a liečim sa na vysoký krvný tlak. Takže sa trochu obávam, lebo patrím do tej kategórie BMI nad 35 a niejaka komplikácia /vysoký tlak, cukrovka.../
@zuzlicek44 asi 3,4dni pred operáciou sestrička vám bude volať ci prídete a nahrá vás do poistovne.
@sallke dakujeeeeeem.🙂🙂🙂
Stalo sa vám že ste pred operáciou pribrali?😳😳😳😳😳😳
@veronika4578 ako si dopadla stymi bolestami a riedkou stolicou. Ako si to dalej riesila ?
Eliz188 ahoj ako sa ti darí po operácii? Už dávno si sem neprispela svojimi skúsenosťami a som tak trošku zvedavá 😉
Po tom dlhom čase sa mi konečne vracia energia ...po 5 dňoch od operácie 3 ,5 kg dole.Začínam si zvykať na to jedenie ...zvláááášttne 150ml raňajky, obed , večera ...popri pijem vodu a 100% šťavy. čaj ..a ešte prípravok z DM obsahuje veľa vitamínov a minerál.Ako málo stačí človeku aby fungoval....
Ahojte dievčatá a chlapci. Chcem sa spýtať, ako dlho ste neboli na veľkú potrebu po operácii. Je to normálne 13 deň a nič.
@namiti77 No to bolo tiež zaujímavé - 150ml jáhlovo- ryžova kaša s mliekom posypala som to škoricou,obed- kurací vývar mrkvu som zmixovala- 150ml,večer zas kašu. Potom iný deň ,množstvo to isté vždy skúsila som lučinu a vajíčko pustene do vody cez sitko,obedy väčšinou vývary cesnačka.Iný deň biely jogurt asi 5 malých lyžičiek a lučina.Dnes som si kúpila červenú šošovicu a vyskúšam - uvariť zemiak, mrkvu,a 10min pred dovarením pridám šošovicu.Po uvarení bud zmixujem alebo len popučím.Ešte, tie polievky zahusťujem tou instantnou kašou jáhlovou pripomína to mrvenicu.
Potešilo by ma, keby ešte niekto napísal čo jedol prvé dni po opke....pomôže to všetkým....vopred ďakujem.
Zdravím tu všetky žienky, lebo chlapov tu akosi niet...aj si niekedy pripadám, že som absolvoval sleevku na Slovensku z mužského pohlavia iba ja😉
17teho budem piaty mesiac po opke a mám dole 36kg. Ešte by som chcel schudnúť tých 5 až 8 a už by hádam aj stačilo. Neviem čo ešte s tým mľandravým ovísajúcim zvyškom na bruchu, no cvičiť sa mi nechce a myslím, že by to cvičením ani nešlo, jedine odrezať, ale momentálne mám rezania na dlho dosť. Stále mi nejde do hlavy prečo som toľko žral a nevládal a teraz fungujem z omnoho menej. Prečo vedci nevedia vymyslieť nejaké receptory a voperovať ich do mozgu aby bránili žraniu. Naši predkovia žili zo suchých zemiakov a kyslom mlieku celý život a makali ako fretky od tmy do tmy a tu dnes za hojnosť a svetový mier platíme obezitou a riešením ostáva odfakliť žalúdok. A to v mojom prípade možem byť rád, že také niečo ako sleeve resekcia vôbec existuje, že som sa zbavil hypertenzie, nábehu na cukrovku, bolesti hlavy a klbov a s radosťou som mohol šatník rozdať priateľom a známym alebo proste vyhodiť do zberu textilu. Len jedno by som sa tu chcel opýtať. Vráti sa mi este niekedy v živote chuť jedla??? Najmä mäso a pečivo keď dám do úst čo i len prvé malé sústo, hneď to musím vypľuť. Absolútna pachuť a odpor to prehltnúť. Ani rezeň, ani kurča ani klobása ani ryba. Nie rožok, nie chlieb, nie vianočka nie kdelík...brrrrr.
Pritom keď sa to v kuchyni pripravuje, tie vône ma omráčujú a že ako si ja fajne dám, no nedám lebo jazyk to nechce.
Nič však neľutujem, som s opkou úplne že spokojný a cítim sa velmi fajn. Vydržím dvanásť hodín na nohách zo smiešnych porcií. Nenadávam, že parkujem ďaleko od obchodu a ked niečo zabudnem v podkroví kľudne zo suterénu sa po to vrátim.
Žienky, chutia vám v ústach jedlá čo ste milovali tak čudne?
Prajem vám tu všetkým veľa pozitívnych myšlienok pri rozhodovaní a potom veľa zahodených, tých veľakrát nezaslužených kíl😘
@brestri45 To čo píšeš o tej chuti.Myslím si že mozog si už žiada len výživné potraviny z ktorých má úžitok, z ktorých môže fungovať.Zbytočné kalorie z ktorých nemôže nič vyťažiť ho už nezaujímajú.Asi je to aj tým, že nám odstránili aj ten novoobjavený hormon s časťou žalúdka.To je len môj názor.Mne tiež kadečo vonia, ale do úst by som to nedala.

@monickos sú veľmi predcizni a aj príjemní