icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

iveta1970
8. sep 2019

@namiti77 Teraz skúšam mozzarelu rozdrobenú a poriadne rozžuvam so sójovou pomazánkou francúzskou.Tej sójovky je viac druhov, ja mám rada francúzsku.Vyskúšam ju aj s popučeným zemiakom uvareným v šupke.Šupku samozrejme nejem.

darinija
8. sep 2019

@brestri45 ahoj, zaujíma ma kde ťa operovali. Mňa to ešte len čaká, ja pôjdem do Tt...dik...

monickos
8. sep 2019

@iveta1970 ahoj ja som prvý mesiac jedla jogurty,detskú výživu,kefír,vývar s pomixivanou zeleninou,zbožňovala som mrkvovo cyketove pyré- dnes by som to už do úst nedala 🙂cuketovu polievku jemne na kyslo s kôprom a čoho som sa ešte nevedela dojest to bola bryndza.samotna..pivedala som to lekárovi na kontrole a on mi povedal že mám s ňou opatrne lebo je dosť kaloricka.az po mesiaci som postupne začala skúšať jednotlivé potraviny.pecivo jem tak raz za dva týždne,keď mám naň vyslovene chut,mäso mi Absolútne nechýba,ani cestoviny,moje telo neznáša omáčky zahustene mukou.jem každé 3 hodiny.na raňajky mám väčšinou banán, desiata actimel alebo jogurt,na obed zväčša polievku alebo grilovanú zeleninu,potom ovocie a večer buď praženicu,mozzarellu,cottage.obdivujem ťa že po tak krátkej dobe po operácii si jedla cesnacku alebo šošovicu 🙂 ja som na šošovicu našla odvahu až včera,takmer 3 mesiace po operácii 😁 jedla som ju na 3 termíny 😁

iveta1970
8. sep 2019

@monickos Cesnačku robím odjakživa takú dosť dietnu- voda, cesnak ,zemiaky a vegeta bez glutamanu.Momentáne jem iba vodu z cesnačky.Tá čevená šošovica, to som si naštudovala má iné vlastnosti, nenafukuje je to skôr vegánska záležitosť.Použila som len lyžicu ,ako prídavok k mrkve ,petžlenu a zemiaku.Skúšam čo mi bude chutiť a žalúdok zvládne.Zaujalo ma to mrkvovo- cuketové pyre ako to robíš...či kupuješ?Dík.

monickos
9. sep 2019

@iveta1970 ja som sa prvé týždne bála jesť niečo dráždivé,teraz je to lepšie ale napriek tomu mám pri niektorých potravinách rešpekt.staci ti keď ješ 3x denne? To mrkvovo cuketove pyré som robila tak že som si nastrúhanú mrkvu orestovala na masle,pridala cuketu,sol,podusila a ponorným mixérom pomixovala,maslo som dala kôli chuti ale aj kôli tomu že mrkva má vitamimy rozpustné v tukoch

monickos
9. sep 2019

@iveta1970 koľko sa ti zatiaľ podarilo schudnúť?

iveta1970
9. sep 2019

@monickos 12 deň po operácii 8 kg dole.Jem 4 krát denne.Zo začiatku ked som išla spať a neľahla som si na vysoký vankúš, cítila som kyselinu zo žalúdka.Teraz ju cítim každým dňom menej.Neviem či to mám pripisovať tomu, že sa tá kyselina musí prispôsobiť veľkosti žalúdka alebo si žalúdok vyžaduje aby som jedla viac krát denne.No časom na to prídem.

brestri45
9. sep 2019

@darinija ahoj, mňa operoval doc. Maťko v Banskej Bystrici v apríli. Držím ti palce, nech ti to vyjde👍

monickos
9. sep 2019

@iveta1970 s tým som mala problém aj ja ,že mi vyhadzovalo kyselinu,prvý mesiac a pol..nie však každý deň ale tak 2-3x za týždeň,tak že som mala pocit že sa zadusim,začala som jesť najneskôr 2 hodiny pred spaním,bolo to lepšie a teraz je to v pohode,upravilo sa to samo.ubytok máš skvelý.Ja som za prvý mesiac dala dole 12 kg

darinija
9. sep 2019

@brestri45 vďaka

iveta1970
10. sep 2019

@monickos Dobre že píšeš o tej kyseline , lebo ja som pred operáciou nemávala s kysel.žiadne problémy .No a žienky to tu veľmi nespomínajú, tak som bola trochu nesvoja ,že čo to?Najprv som jedla naposledy o 18tej teraz jem o 19tej.Ty kedy večeriaš?

zuzlicek44
10. sep 2019

Žienky,keď ste šli na opku nebáli ste sa že zomriete? 🤣 😭 ....

monickos
10. sep 2019

@iveta1970 teraz keď nemám kyselinu tak niekedy aj o pol deviatej, záleží kedy mi vyjde posledný termín jedla a to veľmi záleží na tom kedy vstávam 🙂 ešte stále som na PN.kedze mám fyzicky náročnú prácu nechcem si ublížiť a pravdupovediac potrebujem si aj psychicky oddýchnuť,venovať sa sebe.neboj tu kyselinu nebudeš mať stále 😉

jazminn
10. sep 2019

Ja som bola teraz u gastro dr. lebo absolvujem všetky tie vyšetrenia a pýtal sa ma či nemam kyselinu a ja že nie, a nikdy som ten problém ale aj tak mi dal liek Ozzion...

namiti77
10. sep 2019

@jazminn aj mne ho dal doktor. Vraj ho mam brat do vtedy pokual nepojdem na operaciu.

brestri45
10. sep 2019

@darinija pardon, docent Marko...mobil mu nechtiac pokazil meno.

iveta1970
11. sep 2019

@zuzlicek44 Vôbec sa takým nezaoberaj...a teš sa .Ten deň ked ma robili ,tak bol taký naročnejší ,ale nič strašné...vačšinou som ho predriemala.Na druhý deň som už behala po parku pred nemocnicou.Každou hodinou je to lepšie a lepšie.Dôležité je nastaviť sa na správne jedenie a ostatné je už fájn....hlavu hore, veselo do nového života.

zuzlicek44
11. sep 2019

@iveta1970 si milá 😘

dadulka45
11. sep 2019

@iveta1970 ja tiez vela krat bi som si niečo dala dam raz do ust a stačilo

darinija
11. sep 2019

@brestri45 😁ok v pohode...

moni52
11. sep 2019

@zuzlicek44 nie, lebo som išla s mojim mottom "radšej zomriem na ceste za zdravsim životom ako žiť tak ako doteraz a s chorobami"

iveta1970
11. sep 2019

Neviem čo presne to spravilo...ale mám asi zápchu...čo by ste mi baby poradili?

sallke
12. sep 2019

@iveta1970 ahoj ja som mala včera zápchu nebola som 3dni som myslela ze umrem, jablková stáva a cviklovu a už to islo🥴

lubos1974
12. sep 2019

Chcem sa spytat, ci ma niekto skusenost s operaciou v BB idem 5.12.2019 k doc. Markovi. Nebojim sa ani tak samotneho zakroku ako skor celkovej narkozy, uspania zrejme aj intubacie a neviem, ci pri tejto operacii sa zavadza aj cievka do mocoveho mechuru?...resp. kolko je pobyt na JIS po operacii?

alee130
13. sep 2019

Ahojte chcem sa opýtat kto bol na operácii v Košiciach-Šaci čo konkrétne ste potrebovali mať vyšetrené na endokrinologii či stačilo bežné vyšetrenie ,alebo tam trebalo niečo naviac to isté psycholog a gynekologia atd.Som po prvej konzultácii dostala som papier aké vyšetrenia mám absolvovať a po ich absovlovaní objednať sa na druhú konzultáciu.Bola som u psychiatričky tá sa stretla prvý krát s tým že niekto ju žiada o vyšetrenie ohľadne bariatrickej operácie.Tak keby tu niekto napísal na čo si majú adepti na operáciu dať pozor,aby opakovane nemuseli absolvovať vyšetrenia ktoré potom celý proces zbytočne zdržujú.Pretože okrem inbody gastra a usg brucha je to dosť diskutabilné čo vlastne treba aby lekár vyšetril.Ďakujem a prajem pekný deň

anickaps
13. sep 2019

@lubos1974 Ničoho sa netreba báť, cievka sa nezavádza a na JISke ste 1 deň po operácii a potom už normálne na izbe. Ja som za 3 dni išla domov pekne po svojich ako srnka🙂

alee130
13. sep 2019

@anickaps a ked treba na malu potrebu na jiske a nieste nacievkovany tak ako sa to riesi? moze vstat ?

zuzlicek44
13. sep 2019

@anickaps a fakt sa nemôže používať mobil na jyske?

monickos
13. sep 2019

@alee130 keď treba cikať tak sestričky pod teba podložia misu a tam sa vycikaš.

monickos
13. sep 2019

@zuzlicek44 môže sa používať ale tak aby si nerusila ostatných pacientov,predsa len na jiske sú ľudia ktorí potrebujú hlavne oddych a starostlivosť.ja som zatelefonovala domov a napísala smsky že som v poriadku.