icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

berta555
Autor odpoveď zmazal
claudibaby
9. apr 2021

@berta555 presne tak a je nas takychto myslim cez 90% co boli operovane v Ba....bol to zivotny omyl ist do Ba, keby mam sancu este raz tak idem aj na koniec sveta len nie BA.

berta555
Autor odpoveď zmazal
michaela1421
9. apr 2021

@erikaireland Union, písala som im ešte minulý rok a poslali mi tieto info: Úhrada zdravotných výkonov v súvislosti s chirurgickou liečbou morbídnej obezity („Bariatria“) , sa uskutočňuje v zmluvne dohodnutej cene priamo zmluvnému poskytovateľovi zdrav. starostlivosti s podmienkou, že tento poskytovateľ požiada vopred poisťovňu o schválenie k vykonaniu výkonu. Zároveň pre úhradu zdravotného výkonu musia byť splnené tieto podmienky:

ťažký stupeň obezity poistenca, t.j. BMI > 40 bez iných zdravotných komplikácií alebo BMI > 35 so závažnými pridruženými zdravotnými komplikáciami, u ktorých zlyhala konzervatívna liečba obezity vrátane farmakoterapie,
redukcia hmotnosti poistenca pred zákrokom minimálne o 10% z východzej hmotnosti,
indikácia Bariatrie na základe vyjadrení a špecifikácie od:
endokrinológa,
diabetológa,
psychiatra alebo psychológa s vyhodnotením schopnosti spolupráce a dodržiavania režimových opatrení po zákroku,
dietológa alebo obezitológa k doteraz absolvovaným a dodržiavaným režimových opatreniam

moni52
9. apr 2021

@berta555 ahoj, prečo nie BA? Pre komplikácie po operácii alebo zákrok nemá očakávaný účinok???

berta555
Autor odpoveď zmazal
martinaskubak
10. apr 2021

@sosnicka ospravedlňujem sa dlho som tu nebola . Ja som už po 10 dňoch pracovala . Robím obchodnú manažérku, tak som sa nenamáhala. Ale musím povedať , že to bolo náročnejšie so stravou . Lebo všetko som si každý deň pripravovala a spravovala som sa v aute 🙈😁

moni52
10. apr 2021

@berta555 ja som bola operovana pár mesiacov (11/2018) po tebe tiež na Kramároch s otvorenou ranou po dobu niekoľko týždňov. Chodím v tých istých topánkach ako ty. Hambim sa sama pred sebou že tiež priberám, pritom sa neprejedam. Chleba som od vtedy mala v ústach asi 5krat. Môžem robiť čo chcem, kilá idú pekne pomaly hore.

berta555
Autor odpoveď zmazal
berta555
Autor odpoveď zmazal
moni52
11. apr 2021

@berta555 aby som do toho išla ešte raz ma odrádza jedine to že mám 55 rokov a vnúčatá.
A choroby sa ti vrátili? Mne našťastie zatiaľ nie, cukrovka a TK sa držia na norme, čiže tlak je už aj nízky.

damapikova
12. apr 2021

@liviresekcia ahoj, prosím ako dlho po konzultácii dávajú termín na op? Mám konz.v Trnave, ale až na august. Ja by som už aj zajtra išla....

damapikova
12. apr 2021

@michaela1421 tomuto celkom nerozumiem- redukcia hmotnosti poistenca pred zákrokom minimálne o 10% z východzej hmotnosti... To ma aký zmysel? Nikde som sa nedocitala, aby pacient pred OP musel schudnúť. Ak ide povedzme 250kg na OP, tak 25 kíl dole??! Není to blbosť?

berta555
Autor odpoveď zmazal
michaela1421
12. apr 2021

@damapikova ja asi nie som osoba, ktorej sa na to treba opýtať, sprostredkovala som len to, čo mi poslali 🙂 Avšak čo som sa aj s pár ľudmi bavila alebo čítala na FB, nie je ojedinelé, že boli od lekára vyzvaní na schudnutie pred OP. Aký je dôvod, či ZP alebo iná, zdravotná indikácia, to neviem. Už pri 100kg schudnúť 10kg vhodným spôsobom, tj optimálne pomalšie 3kg za mesiac, je práca na 3-4 mesiace. Idem koncom mesiaca na prvú konzultáciu, opýtam sa na to a uvidím, aká je lekárska prax, lebo teória poisťovne je takáto 🙂

martinaskubak
12. apr 2021

@evickads ahoj . Ja som tiež fajciarka. Pred opkou som od dňa nástupu nefajcila a ani počas celého pobytu v nemocnici . Keď som prišla domov potom som si zápalila . Mna to v nemocnici nikdy neláka fajčiť . 😁

erikaireland
20. apr 2021

Ahojte, dnes som si volala do Levoče vo štvrtok prvá konzultácia 🙂...nečakala som, že to bude tak rýchlo..ale teším sa 🙂

alicenka92
21. apr 2021

@erikaireland super, budeš spokojná, ja mam termín operacie v Levoči budúci týždeň;)

erikaireland
21. apr 2021

@alicenka92 držím palce 🙂 aj ja by som to chcela mať už čím skor 🙂

mary_enka
26. apr 2021

Ahojte... ja som po opke uz cca 3 roky a nejake dva mesiace. Z vyse 132 kg momentalne na 88... Bola som v Trnave, cez Vszp. super ze vsetky vysetrenia mi spravi tam a este aj komunikaciu s poistovnou riesili oni. doplacala som 500e za operatera nadstandart(co som si velmi pochvalovala;)).
momentalne mam pred sebou konzultacie na odstranenie brucha po schudnuti. Papam vsetko... zdravotne problemy skoro ziadne, vypadavanie vlasov sa ustalilo a hlavne... citim sa lepsie a zdravsie. Ak niektore inak zvazujete aj zmenu poistovne,alebo mate otwzky ohladom opky a zivote po nej... kludne napiste ;)

liza15
Autor odpoveď zmazal
alicenka92
30. apr 2021

@erikaireland tak dnes ma prepúšťajú🙂 v stredu ma operoval

erikaireland
30. apr 2021

@alicenka92 a ako? Všetko v poriadku? Ako sa cítiš?

erikaireland
30. apr 2021

@alicenka92 ja dnes prvé vyšetrenie za sebou :D

sika75
6. aug 2021

Ahoj... prosim vas boli ste niekto operovany v Breclave u MUDr.Cierneho?

bybaa1
8. aug 2021

Dievčatá, ja mam o pár dní prvu konzultáciu v MT. No, je tu prosím niektorá,čo absolvovala op v MT? A najmä, mala Union? Ten nešťastný Union, bojím sa, že to neschvali 🙈

skockaskocka
20. aug 2021

@dzenys Ahoj. Citam sice stary rozhovor ale opytam sa. Ako ti dopadla operacia v BA? Vsetko ok alebo nejake komplikacie? Ja si robim akurat vysetrenia a idem tiez do BA a trochu sa bojim po precitani tej jednej skusenosti 🙈

1emily111
21. aug 2021

@bybaa1 Ahoj ,už si bola v Martine na konzultáciu, zaujímalo by ma ako ti to dopadlo a ake máš z toho pocity.

jelly265
1. sep 2021

@mlska8888 pretože sa nedá porovnať úroveň a prístup lekára v BA a v BB, teraz už v Levoči, keďže doktor Kokorak je už v Levoči kde je primárom chirurgického oddelenia. Kamoška bola v BA a teda des

gabikato
2. sep 2021

@jelly265 dr. Kokorak od 1.10. bude už operovať v Poprade....