icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

ejmina
29. okt 2014

@adulienka26 Vsetko ti mozem do podrobna popisat, mozme aj emailom alebo aj tu na fore aby vedeli aj ostatne baby. Ja kym som bola v nemocnici som si cele forum precitala od zaciatku po koniec... lebo som bola na vsetko zvedava 🙂 Ides na Kramare, vsak?
Takze 1.den som jedla len ranajky doma, a potom po prichode do nemocnice som uz nemohla, iba pit caj a vodu tusim do 17tej. Potom mi pichli infuziu jednu a zmerali obvod lytka (kvoli podkolienkam).
Na 2. den rano operacia, povedali aj mi priblizne cas, nejedla a nepila som uz. Natiahla som si podkolienky, a tesne pred operaciou som dostala este jednu infuziu 500 ml. Potom som si vysadla na operacny stol. Ihlu ktoru som mala v ruke od infuzie, tade mi podali latku na uspatie... Stazeli mi ruky, nohy a zaspala som. Zobudila som sa s novou ihlou v druhej ruke, na infuzii, v pooperacnej miestnosti, hola, ale v mojej posteli prikryta az po krk, a potom som zaspala a druhy krat somsa zobudila uz na izbe. Jedine co bolo neprijemne, ze ma asi 5-10 minut po prebrati napinalo na vracanie, ale iba raz som vyvracala nieco cierne (neviem ci caj, alebo nejaka krv co mi ostala v zaludku). Bolo to neprijemne bolestive, ale sestricky tvrdili ze to je normalne po anestezii. Potom som cez tu infuziu dostala aj liecik na zaludok proti vracaniu, aj proti bolesti... vecer o 20.00 mi sestricky pomohli postavit sa, obliekli ma do pyzamka a isla som sa sama vycikat. Cez noc som este mala podkolienky.
1. a 2. den po operacii - dva dni som bola na infuziach (denne 5x 500 ml) to akurat tak od 9:00 do 21:00 mi tieklo, cize cely den. Z brucha mi isla hadicka, tzv drén. Stychy ani zaludok ma nebolel jedine okolo tej hadicky, ked som vstavala z postele a hadicku som tahala za sebou... ale nic hrozne.
Prvy krat som pila na 3. den po operacii, vodu a cajik, v pohode, nenapinalo ma.
Potajomky som si na 4. den urobila bujon (mala som vlastnu rychlovarnu kanvicu a bujony) bola som sama na izbe, tak vecer som si urobila, vypila som asi 1/3 salky a nevladala som viac. Pila som pomaly po duskoch. Velmi dobre mi to padlo, lebo som uz mala vseliake chute.
Na 5. den som dostala oficialne polievku na obed (voda, muka, kmin) zo zavaraninoveho pohara od leca alebo cvikli, bolo to strasne nechutne, radsej som pila caj a potom potajomky bujon vecer.
Na 6. den som mohla zacat s kasickami, detskou vyzivou a tak - to som uz bola doma lebo som poprosila doktora, citila som sa fajn 🙂

Prva fotka je hadicka este v nemocnici. Druha foto je dnes vecer fotena, moje stychy, zajtra rano mi ich vyberaju, neboli to iba trosku ked vstavam z postele, zaludok ma neboli vobec, ako keby mi s nim ani nic nerobili, iba to ze nevladzem vela zjest :D podla toho viem ze mi s nim museli daco robit...Drzim ti palce, pytaj sa kludne alebo napis mail.

PS: Anesteziologicka, taka blondinka ma tesne pred operaciou odhovarala, ze som mlada, ze je tam riziko a ze nejaka jej znama mala tuto operaciu a neschudla ani kilo...ale nedaj sa, chod za svojim cielom 🙂 Na izbe som mala aj TV ;)

adulienka26
30. okt 2014

@ejmina

ahoj no super že takto si dopadla..ja som sa obávala len aby sa dalo isť na wc ..inak počuj a sama si bola na izbe a prečo? nebolo nič volné či ako?

ejmina
30. okt 2014

Od pondelka do stredy s jednou pani, od stredy do stvrtka jedno dievca bolo a to dievca vo stvrtok po operacii prelozili na ine oddelenie, tak som ostala sama az do nedele. V nedelu okolo obeda prisla jedna pani, ale mna o 17tej pustili domov, cize 2 noci som bola sama... bolo to fajn. Po operacii kebyze chces cikat tak sa da do takej misky ktoru sestricky pod teba podlozia a cakaju vedla teba kym sa vycikas... ale mne to poleziacky nejde, tak som rovno sestrickam povedala ze vydrzim az do kym sa budem moct postavit... dalo sa to vydrzat, lebo tesne pred operáciou som cikala...

lauritania
4. nov 2014

ahojte baby , ako ste na tom s pooperačnymi výsledkami ???? ako sa vam darí ??? 🙂 🙂 🙂

moja aktualizácia :
operacia : januar 2012 pri váhe 126kg
po roku : januar 2013 : 61kg , dole : 65kg
po roku a pol : júl 2013 : 54kg , dole : 72kg , váha sa začína ustalovať
po dvoch rokoch : január 2014 : 54kg / váha sa pohybuje medzi 54-56kg /
po dvoch rokoch a pol : júl 2014 : 57 kg
dnes : 2 roky a 10 mesiacov : váha 59kg / váha ustalená , v septembri som začala cvičiť , telo sa začalo spevnovať , pribudli svaly a nimi aj váha , takže dnes : 59-60kg ...
moj ciel : dávno splnený , ale dnes viem že ked som dokazala isť dole na 56kg , že nesmiem dovoliť sa dostať nad 60kg , mam z toho strach že to potom pojde rýchlo hore ...

stravovanie : od operácie, žiadne diety , bez obmedzenia , stale jem to čo mam rada a na čo mam chuť , sladké , mastné , kalorické

porcie : prvy rok a pol , porcie do 100gr , maximalne pol rožka alebo pol chessburgeru z McD
po dvoch rokoch : porcie sa do mňa vmestia už väčšie , za posledny polrok dam aj 150gr , a dokažem zjesť cely rožok alebo cely cheesburger z McD

pocit malého žaludka - stale citim že je menší , mam klapku , ale viditelne citim že zjem dnes viac ako prve dva roky , takže sa zrejme budem musieť začať sledovať ... ešte stale nedokážem zjesť polovicu porcie klasického jedla , zjem len štvrťku - a žaludok zatlači že dosť ...

čo zdravie a telo ? : prvý rok a pol bol ťažký : únava , slabosť , malátnosť , nízky tlak , závraty ... no prešlo to a už sa cítim uplne a na 100% fit ! telo nepotrebovalo vylepšenia , zhodenie 70kg nedalo zabrať pokožke , neboli žiadne prevísajúce časti kože , ale boli malé nedostatky , ktoré mi vadili ako ochabnutosť či akoby pokrčena , vrásčitá pokožka - hlavne stehná , a tak aby som bola spokojnejšia a krajšia , pre svoj vnútorny pocit som si dala upraviť a potom aj kusok zväčšiť prsia a taktiež som bola na liftingu stehien , no ten mi priniesol len polovičný výsledok ... ale ako som pribrala 5kg a tomu dopomohlo cvičenie tak tie stehna veruže sa trochu vylepšili .... 54kg mi nepristalo , ale teraz to už stoji za to ! som zo sebou úplne spokojná !

pocity : bolo to jedno z tých najlepších a najťažších rozhodnutí v mojom živote , ale zmenilo mi to život . nielen po fyzickej ale aj psychickej stanke . omladla som telom aj dušov , a užívam si to naplno !!! mnohí vedia že táto operácia mi aj vzala a blízkeho človeka , ale dnes sa na to inak pozerám , beriem to tak že to bol osud .... ale viem že keby nedaj Bože by som sa mala isť s váhou rapídne hore , tak idem do toho znova !!!

prajem všetkým aby sa správne rozhodli a ak sa už rozhodnú pre bariatropku alebo su už po nej , nech sa im darí ! Zaslúži si to každý človiečik , ktorý prešiel a prechádza obezitovým peklom ! Každé zhodené kilo je zaslúžené ! Či niekto schudne 20 , 40 a či 60 kíl ! Neporovnávajte sa s druhými , dajte si dosiahnuteľné ciele a tešte sa z každeho úspechu . A ked to bude už vidieť , užívajte si to ! Možno sa stretnete so závisťou či chválami , no nikdy nezabudnite čím ste boli a čím ste prešli ! Veľa šťastia !

citát : Najkrajšia žena je tá , ktorá je zo sebou spokojná !!!!

ejmina
4. nov 2014

@lauritania Super sa to číta, tesim sa s tebou. Ja som mala v den operacie 116 kg, po 2 a pol tyzdni od operacie mam 109 kg, cize 7 kg dole. Je to uzaaaaaasne, pretoze v zivote som neschudla tak vela ani po mesiaci drastickej diety. I ked myslela som ze to pojde rychlejsie dole, ale mozno si len telo zvyka este... ale na druhej strane pomale chudnutie je zdravsie, dufam ze mi nezostane volna koža. Po prepusteni z nemocnice som uz moc nedietovala, v pohode som zvladla spapat pol rozka, pol banana, vyprazany karfiol.... Na tanier si vzdy nalozim malo, ale vacsinou zvladnem zjest len polku z toho mala 🙂 Je to vtipne, ze tak malo zjem a taka sa citim plna. Uz teraz som usetrila dost penazi za jedlo, vidim to aj podla toho ze mi ostali este gastrolisky zo septembrovej vyplaty (zvycajne som ich minula za tyzden) teraz je uz 3 tyzden a skoro vsetky mi ostali 🙂 Moja vysnivana vaha je 65 kg (mala som tolko na strednej skole a vyzerala som super)... snad sa mi to raz podari dosiahnut, v maji 2016 by som chcela mat svadbu, tak snad do vtedy uz nebudem vacsia ako moj priatel ;) Operaciu nelutujem, zatial citim ze to bolo spravne rozhodnutie, i ked tiez velmi tazke (niektorym z rodiny to budem musiet do smrti tajit, lebo by ma za to odsudili) ale hlavne je ze ja som stastna a ze moj priatel je stastny... 🙂

ejmina
4. nov 2014

@ejmina sorry, pomylila som, dnes je to presne 2 tyzdne od operacie a 7kg dole 🙂

lauritania
4. nov 2014

@ejmina gratulujem ! ..... rýchlejšie to nemože isť , váha ti ide dole - dobre , každy ma inu východziu váhu , ine telo , tak porovnavať je ťažko .... ja som mala za prvý týžden dole 7kg , to som vlastne nehala v nemke , a za prvý mesiac to bolo 14kg. prve 3 mesiace idu najrýchlejšie u každeho , potom sa to spomalí , tak sa nezlakni ;)

jarka52
10. nov 2014

@lauritania presne tak ako píšeš. Ja som po operacii 1,5 roka schudla som 30 kg. uz dlhsie stojim, ale je pravda, ze som prestala cvicit - plavat. ked som chodila plávať išlo to dole. mam 54 rokov, takze si nemozem dovolit schudnut 60 kg, mne by sa uz koza neprisposobila. ale takých 10 kg este mam za cieľ. drzte sa baby.

ejmina
5. dec 2014

ahojte babule, od 20.10. do 5.12. (6 tyzdnov) som schudla 10 kg 🙂 huráááá huráááááááá huráááááááááááá :D :D velmi sa tesim 🙂 Zmenili sa mi chute, vobec uz nelubim sladkosti tak ako volakedy, zajtra je mikulas a ja som nakupila vsetkym len ovocie, lebo ked som v obchode videla sladkosti, az mi prislo zle ... joj ako sa tomu tesim 🙂 Operaciu odporucam, i ked som sa bala zo zaciatku ze mne sa nepodari schudnut, ide to pomaly dole aj bez trapenia 🙂

lauritania
16. jan 2015

ahojte , takže su tu 3. bariatrnarodeninky 🙂
štatistika : váha v deň opky : 126kg
po roku : 61,5kg
po dvoch rokoch : 54kg
po troch rokoch / dnes : 60,5kg
Prvé dva roky velkosť porcií do 100gr , dnes okolo 150gr , pred tým pol rožka - dnes už aj celý rožok ... Zatiaľ žiadne diety , či obmedzovanie sa vo výbere jedla. Dennodenne sladkosť a polnočne vyžieranie čipsov a podob. A pahltnosť sa vrátila tiež :-/
Mám za sebou 3 plastiky : mastopexia / uprava prs/ , augmentacia /zväčšenie prs/ lifting stehien / bikiny rez / bruško je našťastie ploché , tak už zrejme žiadna plastika .
Môj doktor pred opkou povedal : operaciou chudnem rok a pol - 2roky , dostanem sa na najnižšiu váhu akú opkou môžem schudnuť , vtedy dochudnem opkou , naštartuje sa metabolizmus , vrati sa mi energia , mineraly , vitamíny , trošinku sa roztiahne žaludok a potom sa očakáva že priberiem 10% z váhy ktorú som schudla , a vtedy je už všetko na mne ... A ked tak nad tým premýšlam , tak tým všetkým som prešla , a už musím si dať veľky pozor , lebo začínam mať strach aby váha sa nerozbehla smerom nahor ...Najlepší pocit som mala pri váhe 57kg a dala som si ciel že nesmiem dosiahnuť "6-tku" , no dnes už mám 60,5kg .. ale zrejme je to tým , že som začala cvičiť , od oktobra pravidelne cvičim , a vysledky su : pevnejšie stehná a tvarujúci sa zadoček či rysujúce sa svaly na rukách ... Keďže stravovanie je rovnake a zmena je len cvičenie tak prírastok váhy pripisujem k cvičeniu. Ale mám momentalny ciel : dostať sa pod "6-tku" , pretože mám veľky strach , ale naozaj veľký strach že ako sa ukaže 6-tka , tak rýchlo sa ukaže aj 7-čka ... a to nechcem zažiť. V den opky som tajne dúfala , že keby sa mi podarilo schudnuť aspoň na 80kg , no ani neviem ako a bolo to menej a menej - proste bonus 🙂 , a teraz už len nespackať to !!!!!!! Vy čo ma poznáte - viete že mi to zmenilo život , zrazu je svet krajší a ja som dokonalo šťastná. Bariatropka mi veľa dala , ale bohužial aj vzala /milovanú svokru/ , no stále viem , že nelutujem , odporúčam , a ak by sa malo stať- že to mam ešte raz podstúpiť - tak do toho idem ! Neviem čo bude o pár rokov , ale viem že je to celoživotný boj a je na mne , čo docielim ďalej . Zdravím vás a prajem všetkým veľa úspechov. lauritania ;)

ejmina
18. jan 2015

Tak ja sa hlasim 🙂
Operacia 20.10.2014 vaha 117kg
Dnes 18.01.2015 vaha 103,5 kg... cize za 3 mesiac som dala dole -13,5 kg, ide to bez trapenia 🙂

1vik11
2. feb 2015

Ahojte, dievcata... najskor Vam musim povedat, ze vas obdivujem, ze ste nabrali odvahu, ze vam ide vaha dole... ja by som mal ist tiez na sleeve resekciu v BB a po precitani kopy info som dospel k niektorym otazkam a chcel by som vas poprosit o odpovede... mozno by som ich nasiel niekde priamo, ale cital som toho tak vela aj na banding fore, ze sa niekedy stracam...
1. Je pravda, ze vacsina ludi po sleeve resekcii pride o zlcnik po case?
2. Ako je to s refluxom? Je to po case v pohode?
3. Ako je to s potenim po operacii? Mate pocit, ze v lete je to lepsie?

DAkujem za odpovede.

suseskus
3. feb 2015

@1vik11
moje odpovede, ale ber to s rezervou:
1. myslim, ze ano, aj ked to nie je pravidlo, nakolko mam skoro rok po opke, citim, ze sa mi zhorsuje
2. urcite sa to casom zlepsi, aspon u mna ano
3. nakolko mi je stale zima, potim sa minimalne aj v lete.

ak mas nejake otazky, kludne mozes aj cez spravu

lauritania
4. feb 2015

@1vik11 ahojky , myslím že ak by sa ti aj žlčnik zhoršil , tak stale by si bol na tom lepšie po operacii ...
1. väčšinou sa prejaví problem so žlčnikom ,rok po opke sa prejavil aj mne , mam v nom blato , mala som dva malé záchvaty ...ale inak ok , doktor povedal že by mal isť von , no momentalne , ked je dobre to neriešim ... stava sa to vraj preto , lebo žaludok je menší a nestíha spracovať niečo ... najlepšie je dať vybrať žlčnik priamo so sleevkou ...
2. s refluxom by to nemalo byť nič spoločne , lebo tam hore ti nič s tym nerobi , väčšinou je to ina operacia , ale mna napriklad po opke začala paliť záha , niekedy strašne mega , niekedy menej , prve dva roky som brala denne Helicid , teraz len občas , sa to zlepšilo ... ale tiež mi doktor povedal že to je nepriaznivý pooperačný účinok - záha , reflux , hernia
3. pokial schudneš budeš sa potiť menej ... ja sa nepotim vôbec ... alebo minimalne ked su hice ...

1vik11
4. feb 2015

Dakujem, dievcata za odpovede.

ejmina
19. feb 2015

Ahojte, tak sa znovu hlasim. Zajtra to bude 4 mesiace od operacie a dole -18 kg!!!! Zacinala som s vahou 117 kg, dnes 99 kg. Palenie zahy ani reflux som zatial nemala ani ziadne potiaze nepocitujem. Akurat si teda asi nastudujem ako sa prejavuje zlcnikovy zachvat, kedze tu pisete ze rok po opke moze zacat robit galibu. Inak sa citim velmi dobre a som happy 🙂 Drzim palce kazdemu kto ide na opku ... ;)

rudigerko
6. mar 2015

Ahojte ja sa chystam podstupit tuto operaciu 16.4 ,mam sice kus obavi ale tesim sa na kazdu zmenu a hlavne ten vahovy ubytok bodaj by to aj mne tak zabralooooo🙂

lauritania
6. mar 2015

rudogerko - Ahoj , tak držim silno palce , musiš veriť že aj tebe to tak zaberie , ale hlavne si daj prvé ciele - reálne , najprv sa zbaviť trojciferneho čisla , dostať sa na 99 - prvý úspech ... 🙂 🙂 🙂 🙂

a kam ideš na operáciu , a akú máš váhu , BMI ???

zatial si uži posledné velké porcie jedla , vychutnaj všetko to čo máš najradšej , bude to naposledy - mega procie ! 🙂

lauritania
6. mar 2015
lauritania
6. mar 2015

...strašne sa mi páči príspevok mojej kamarátky , ktorá je tiež po operácii , už 5 rokov , schudla okolo 60kg a teraz si užíva tehotenstvo v ktorom pribrala uplne minimalne , len to čo mala ...

"Operaci doporučuji všem zodpovědným, kteří ji budou chápat tak jak to má být, čili jako pomoc ve startu, berličku... v žádném případě není samospásná, je třeba disciplíny, odhodlání a nevzdávat se, i když se to zastaví... a že já měla těch přestávek....

Takže pripáajam sa aj ja k jej slovám , že operacia je len štart k chudnutiu , a je to malá barlička - pomôcka , ktorá nám pomáha povedať si : stop , stačí , som plná !!! Nie je to len o tom , že idem na operaciu a schudnem ... prvý rok je na chudnutie najlahší , potom sa žaludok o kusok zväčší , a aj porcie jedla a tu sa treba začať komtrolovať a sledovať !

držím palce !

lauritania
6. mar 2015

@erikasadek kočka ako sa máš?

rudigerko
7. mar 2015

Ahojte,hlavne Ty lauritania🙂
Dakujem za tvoju reakciu na moj koment. Co sa tyka vahy ja mam tak okolo 95-97 kg ale pri mojej vyske uz je BMI 41:(
Idem na operciu do BB k primarovi Markovi ,snad to dobre dopadne a bez komplikacii bo si nemozem dovolit dlho ostat doma s prace a hlavne budu vysledky ako maju byt bo ak nie je to moj psychycky konie:(
Ja mam totiz obezitu vlozenu do vienka i ked viem ze velkom mierou som si vinna aj aj sama ale... dufam ,ze toto stopne moju obcasnu pazravost bo velky papkac velkych porcii nieosm vobec
.hlavne preto sa nebojim toho zmensenia zaludka bo mne fakt staci malo len moje oci by este jedli 🙂
Urcite budem tu pisat ked vsetko prebehne a dam Vam vediet ako to citim ja a ako mi to ide ,ale pokial viete o niekom kto sa tiez na to chysta rada budem s nim zdielat spolocne zaztky🙂 Inak dik vobec za rady ktore ste tu popisali je to fantasticke🙂 prajem Vam krasny vikendik i ked u mna pracovny 😎 Silvia

rudigerko
7. mar 2015

A este som zabudla ak by ste mi vedeli dako pomoct ,mam si operaciu plne hradit nakolko som v Union poistovni nemate niekto skusenost s tym poziadat extra poistovnu o preplatenie nakladou?? dik za kazdu radu bo ide o sumu okolo 4000 eur co nieje malickost🙂 ale ak aj len nech je to pozitivne🙂

lauritania
8. mar 2015

@rudigerko áno viem , že kto má Union tak si hradí operáciu v plnej výške a to je dosť... kamoška mala tiež union ,najprv sa radili či jej preplatia aspon polovicu , potom sa zhodli že ano preplatia polovicu , a nakoniec den pred opkou volali do nemocnice že nepreplatia nič. Union je velmi zla poisťovna na tento zákrok. jedine prepláca všeobecná . ale nemam skusenosti , neporadím ti v tomto ....

držím palce k operácii , teraz sa už vylepšili , niet sa čoho báť , robia hned testy po operácii či je všetko ako má byť ... prvých 5-6 dní si na vode a čaji , na siedmy den ti daju vyvar a nejaku hnusnu kašu a ak to nevyvratiš tak si fajn a možeš isť domov , - tvoj žaludok okrem vývaru nič do seba nedá ... inak nechápem prečo dávaju v nemocnici na obed jedlo ktoré po operacii nemožeš ... neviem ako teraz , ale ešte pred dvomi rokmi to tak bolo ... ale budeš mať infuzie tak hlad ani slabotu nebudeš pociťovať ... ale určite rataj že minimalne 2 týždne by si mala byť doma ... koli tomu že budeš slaba , bez energie a nebudeš mať žiadnu imunitu - to všetko že budeš nez poriadneho príjmu stravy ... tak bacha na prechladnutie ... mna chytila na desiaty den viroza a položila ma na mesiac do postele ... ak by si chcela info k pooperačnemu jedálničku daj vedieť ...

a vezmi si do nemocnice čaje , tam si zaleješ , ..... a cukriky , tie ti velmi dobre padnú počas prvých dvoch mesiacoch , pre chuť , aspon ja a moje známe mali potrebu aspon cukriky cmulať ...

rudigerko
9. mar 2015

@lauritania No dakujem Ti krasne si strasne obetava baba ,takych je uz malo a ak by som teda mohla poprosit o ten jedalnicek aleeeeee taky kde idu kila kozmickou rychlostou dolu posli mi na meil weissova.s@azet.sk
Velka vdaka uz vopred Silvia🙂
🙂

lauritania
9. mar 2015

@rudigerko zajtra ked budem na pc , poslem

lauritania
10. mar 2015

@rudigerko stravovanie po operácii , mala som to vytlačene pre každy pripad ;) http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=13&...

rudigerko
12. mar 2015

dakujem krasne za meilik ,uz je vytlaceny a idem to studovat:(
😒

noorikanoor
21. mar 2015

Ahojte dievcata, hlasim sa po 8.mesiacoch, cas bezi strasne rychlo, mam dole 53kg, zacala som chodit do fitka to by som si kedysi netrufla🙂)) z konf. velkosti 58/60 som sa dostala na 48 😀 takze som velmi spokojna. Vrelo odporucam opku stoji to fakt zato

lauritania
22. mar 2015

@noorikanoor waw , ideš ako strela , gratulujem !!!! len tak dalej ! akú máš už váhu ?