Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@ejmina nevyhadzuj peniaze a čakaj na opku. všetko su zbytočne vyhodene prachy , ja som za 11rokov tučnoty vyskusala všetko a nepomahalo trvacne nič. všimla som si že sa pýtaš bab za ake obdobie kolko schudli. prve 3 mesiace to ide rýchlo , potom sa to zastavi a spomali. opkou chudneš do roka a pol. potom sa ti metabolizmus naučí na novy spôsob . ked si prečitaš prispevky dozadu najdeš tam aj moje grafy a tabulky chudnutia .
@adulienka26 endokrinologička ti nema čo robiť problemy , ty len potrebuješ papier kde je napisané že nie si liečená na štitnu žlazu. nič viac. lebo ženy ktore su liečene na štitnu žlazu , tak opka velmi nepomaha , lebo je to zapričinene hormonmi a vtedy doktori ani nechcu operovať , lebo vraj je to zbytočné a nie je poriadny ubytok .
@lauritania ja viem ja som zdravoťáčka...ale ona ten papier nechce dať..tam bol ten problém 🙂
@adulienka26 tak chod za druhou . predsa ťa nezabrzdí jedna brzda ! 🙂
Ahojte, tak uz mam vsetky vysetrenia za sebou, akurat mi chyba papier od diabetologa, ten moj mi povedal, ze operacie neuznava a ze mam schudnut sama. Ale on nechape, ze sa o to pokusam uz niekolko rokov a bez vysledkov. Robil este niekomu diabetolog problemy? Je mozne ist na operaciu aj bez suhlasu diabetologa? Ach, myslela som si ze v septembri uz budem po operacii ale vsetko to tak dlho trva. Drzte mi prosim palce, veeeeeeeeeelmi si prajem absolvovat tuto operaciu, zmenila by mi zivot 🙂 Dakujem
@ejmina mne tiež diabetologicka nechcela dat kladne odporucanie. Napisala, mi že som nevyčerpala ešte všetky možnosti. Ked som sa jej opytala ake narpiklad, tak mi povedala, aby som si najala súkromného trénera a s nim chudla. Ale aj s takymto dokladom som isla na Kramare a termin mi dali. takze sa neboj. Momentalne sa pokusam zisti, ci mi poistovna preplati plasticku operaciu tzv. spodneho brucha, pretoze mam velmi ovisnutu kozu a v mojom veku sa mi nestiahne. Baby mate s tymto niektora skusenost? Ci ste si dali urobit plasticku operaciu a ci aj toto hradi poistovna, kedze nam uhradila resekciu?
@jarka52
ahoj jarka...chcela by som sa ta spýtať, lebo ty si bola na operáciu žalúdka v BA ako to tam chodí..mohla by si mi to popísať? Ja tiež chodím na vyšetrenia už a chcem isť na termín...dakujem
@adulienka26 Ahoj, ja idem do BA na Kramare, hned ako dostanem termin dam vediet. Neviem sa uz dockat 🙂 Drzim ti palce
@ejmina
aj ja idem na Kramáre...no daj vedieť xixi..nie si na fb?
@adulienka26 ahoj, neviem čo presne chces vediet. zoperovali ma dobre, bez komplikácií. nemala som ani teploty a tych par dni, co tam clovek lezi sa da vydrzat. vezmi si so sebou nejake detske vyzivy, pretoze stravu mi tam davali hroznu - muka alebo vlocky uvarene v neochutenej vode. uz ked nas volali jest, tak mi bolo na zvracanie ked som si pomyslela na ten hnus. Nelutujem, ze som bola na tejto operacii, isla by som opat. som po operacii 1,5 roka a schudla som cca 30 kg, hoci vidim, ze niektore baby schudli ovela viac. ale mne to uz stoji. ale tesi ma aj takyto ubytok. a ak si zvedava konkretne na Kramare, tak si urcite citala v poslednej dobe o ich "pristupe" k pancientom - mozem to potvrdit, ale ako pisem, tych par dni to vydrzis, pretoze su velmi dobre vybavení na tento druh operacie, a aj doktor Vician je odbornik. drzim Ti palce. mozeme si aj zavolat. napis mi na mail : mamina42@azet. sk a dam ti moje tel. cislo. paa
ahojte, tak sa po dlllhej dobe zas hlasim,.. mam konecne pod 100 som stastna jak blcha 😀 😀 😀 😀 😀
@adulienka26 Ahoj, no ako si postupila s vysetreniami? Dostala si uz termin? Mas nejake nove info o operacii? Ja sa bojim uz trosku, lebo predsa len je to na cely zivot ked mi zmensia zaludok a vratit sa to uz nikdy nebude dat... mozete mi prosim este niekto napisat ako sa stravujete? Ci si date v pohode este cokoladku, volakedy celu, teraz len 1kocku a staci vam? Alebo cipsy? Bojim sa, ze stale budem mat chude na tieto nezdrave veci a ze ani neschudnem....
@ejmina ahoj max vaha bola 147, pred opkou 141 a operovali ma v marci - takze pod 100 som sa dostala za pol roka od opky. v auguste som mala 30 🙂
co sa tyka stravovania jem kludne aj cokoladu, samozrejme obcas a 1-2 kocky, len na chut, kludne si dam aj cipsy, ale su mi tazke na zaludok tak to tiez len 1-2 kusky, len na chut, myslim, ze keby som si to odopierala tak to dopadne zle a zvracala by som, takto som spokojna 🙂 nemam pocit, ze sa obmedzujem a kocka cokolady a 2 cipsy nie je zas tragedia.
priznavam sa, ze teraz tej cokolady zjem za den viac, ale to asi bude tym, ze som tehotna
babulky prosim, ktora mate skusenosti s resekciou a tehotenstvom prosim ozvite sa mi, nemam ziadne info co a ako sa stravovat, ci vaha pojde potom dole a podobne info, ci nie je problem pri porode a tak prosim o akekolvek info
@abajko Ahoj, ako dlhosi bola na Kramaroch? Ja som prisla v pondelok 20.10. a v utorok ma operovali. Dnes je piatok vecer, cize 5ty den od nastupu. Pytala som sa kefy asi ma pustia domov a ze to je prilis skoro o tom hovorit, ze este si tu polezim. Komplikacie nemam ziadne, ani od bolesti nic nepptrebujem,.akurat ta dren mi este trodku tecie. Ale dufam a modlim sa ze v nedelu ma uz pustia domov, to bude uz 7my den. Kolko dni di tu bola ty? Ked pijem nenapina ma, ani nemam pocit ze by mi nieci tobili zo zaludkom, vsetko je ok. Ak ma v nedelu nepustia chcfm ppdpisat reverz a odist na vladtnu zodpovednost. Nevies ci to nebude problem v tom ze to hradi poistovma? Nie som moc spokojna so sestrami ale dr.vician v pphode, 3 krat ma bol ppzriet. Ostatni doktoria sestry su odmerani a neochotni ☹ Chcem uz ist domov... Dakujem
@ejmina ahoj. Bola som v nemocnici 8 dni po opke. Tiez som nemala ziadny problem, ale dreny trochu tiekli. Ak mozem poradit, radsej vydrz nech je vsetko OK. Znama musela ist po tyzdni na reoperaciu kvoli presakom. A to bolo horsie ako prva opka. Dodnes ma problemy. Takze zatat zubky a ja Ti drzim palce nech je vsetko OK. Drz sa.
@abajko Dakujem za odpoved ale ja tu uz nemozem a nwchcem ostat ☹ Som sama na izbe, chrbat ma boli od lezania, sedenia, hrozne sa tu nudim... V pondeloj poobede mam dolezite stretnutie, na ktorom musim byt. Doktori ma nijak specialne nekontroluju, iba sa spytaju mate sa dobre...? Ked mi vyberu dren odidem. Vsak ak by som sa citila divne mozem hmed v pondelok ist ku doktorpvi... Nevies ako sa tej tvojej kamoske prejavovalo to presakovanie? Ake mala priznaky? Ja mam pocit ze kebyze tu aj ondliem tak ma najdu len bud na rannej alebo vecernej vizite. Mosom tu ako na samotke vo vezeni :-\ Mdlim sa aby mi v nedelu vybrali hadicku na dren a ppdpisem revers. Naozaj je to tu pre mna tazko vydrzat a nevidim v tom zmysel ostavat tu dlhsie lebo vyvary a kasicky mozem papat aj doma a bude to aj chutne...prosim neodsudzuj ma za to ale citim ze tu som uz zbytocne. . V Breclavi pustali domov uz po 5 dni po opke
Neboj, ked ti vyberu dren tak ta urcite pustia domov. Mne jeden vybrali vecer, druhy rano a na obed som uz bola doma. Vsetko dobre prajem, nech sa dari v chudnuti.
Este som zabudla k tym presakom. Prve dni bola v pohode a ako zaradila kasicky zacala vracat a dostala vysoke teploty. Operovana bola v Trnave.
presaky - no baby neviem či si to tu niekto pamäta , ale moja svokra zomrela v nemocnici po operacii resekcie žaludka .. dovod : priesak , teploty , z toho otrava krvi , napadnutie organov , zlyhanie organov , celkove zlyhanie ... ☹
Ahojte baby, tak nakoniec mi po vecernej vizite vybrali hadicku a pustili ma domov 🙂 (bez reverzu). Pri tom vyberani hadicky som mala pocit akoby mi otrhli vsetky vutorne organy v bruchu (aj vy ste take pocity mali?) Strasne neprijemne, len mam strach lebo mi trosku este tiekol drén, ale aj take žlte... jeden doktor na vizite povedal ze nevie co to je to žlte, a potom sestricky mi povedali ze to bude krvna plazma. Ale najviac mi to tieklo ked si lahla (cize cez noc). Mam trosku obavy, lebo som si googlila na nete o tej dreni, vraj by to malo byt v tele len do 48 hodin po operacii a potom sa to ma uz vybrat. Ja som to mala od utorka do nedele a furt mi to tieklo po troske. A to žlte? Vygooglila som ze jednej pani pri operacii poskodili zlcnik a z toho vytekala zlc a plnilo sa jej brucho a nevedela o tom. Neskor musela ist na 3 reoperacie a doktora zazalovala. Neveim akej farby je žlč zo žlčnika, ale u mna to malo farbu ako čaj (ktory bol k dispozicii aj v nemocnici a mohla som ho pit neurekom), preto ma napadlo aj to, ci mi ten caj nepresakuje a nevyteka tou hadickou, alebo ta žlč, alebo hnis ( i ked hnis mi sestrick povedali ze to je uplne ina farba) Nepametate si ci aj vam islo trosku zlteho v tej hadicke? A od kedy mi to vybrali, tak mi obcas take zvuky vydava zaludok, tak akoby bublotanie, alebo ako ked vam creva pracuju.... aj vy ste to mali? A ak by to aj bola krvna plazma a este dren, kam teraz odteka? Nevadi ze mi to ostava v tele? To sa potom v strebe? Nenarobi mi to sarapatu? Ach baby, dakujem za kazdu jednu radu, som teraz trosku vystresovana... Ale za 1. tyzden 5 kg dole!!!! 🙂
@lauritania Je mi luto co sa stalo tvojej svokre ale budem si kazdy den rano aj vecer merat teplotu a aj tlak.... a akonahle stupne, pojdem k doktorom. Dakujem ti za tuto skusenost i ked mi je tvojej svokry velmi luto :(
Jaj baby, uz je super, uz mi zaludok nerobi ziadne divne zvuky, iba take normalne ako pred operaciou. Akurat sa mi zda ze viac grgam po jedle... ale je to super, dam si 3 lyzicky a som plna 🙂 Je to uzasne, frajer sa nestiha cudovat. Uvarila som si krupicovu kasu do maleho tanierika, jedla som ju cely den po 3 lyzickach... inokedy som si urobila na ranajky kasu do velkeho taniera a zjedla som aj dva take a este som vymyslala co dalsie by som zbodla 🙂 Vobec ma nenapina, skusala som uz jest aj zemiacik, kusok lososa, vsetko poriadne pozujem a v pohode mi to ide do zaludka... Je to az smiesne ze po 3 lyzickach si vyvalim brucho ze aka som plna. Od teraz ked pojdem s priatelom do restauracie, tak urcite si budeme objednavat len jedno jedlo, a jeden napoj 🙂 Vsak zjem ako mucha.... tesim sa na usetrene peniazky 🙂 Po tyzdni a pol od operacie som schudla 6 kg 🙂 Zatial si operaciu neviem vynachvalit 🙂
@ejmina
ahoj moja môžeme o operácii pokecať aj po emaily? ja idem na opku 18.11. a popíš mi ako ta uspali či injekcia či plyn, dávali aj pančuchy na operáciu?
@ejmina ušetrene peniažky nebudu 😀 😀 😀 😀 minieš ich na handry , stále menšie a menšie ! 😀 😀 😀

@ejmina daš dole minimalne 50kg ! si mladá , mlade telo rýchlejšie chudne ! ja som dala 70kg dole. držim palce a nech opka dobre dopadne ! ja som mala tiež nachystanu požičku na opku , našťastie bola zdarma a tak som tie prachy vrazila do plastík 😀