Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Ahojte nováčikovia. Ja mam od operacie už 3roky a 5mesiacov. Za rok a pol som schudla 70kg , a váhu si držim dodnes. Mala som 126kg , dnes sa pohybujem medzi 56-58kg. Nič lepšie som nemohla spravit ako podstupit operaciu. Porcie jedla su uz väcsie ako boli prvý rok a pol. Vtedy to bolo okolo 80-110gr. Dnes je to okolo 100-150gr , a tekute jedlo aj 150-200ml..Neobmedzujem sa , jem na co mam chut , sladke , mastne , kaloricke , ziadne diety, len velkost porcii je ustražená.. Ten zaludok sa casom roztiahne , je to noemalne a bezne ale stale pokial ho nerozozeriete ostane stale menši.takze vsetkym vam drzim palce !!!
@lauritania AHOJTE CITALA SOM SI VASE PRISPEVKY STE ZLATA A VIDIET ZE STE MOC OCHOTNA PORADIT A POMOCT OSTATNIM JA UZ ZACINAM MAT ROZNE CHUTE NAP NA CHLEBA SLADKE STRASNE CHYBA RAJCINKA PAPRIKA A SALAT ALE CO SA DA ROBIT MUSIM TO VIDRZAT K TEJ VASEJ VAHE KLOBUK DOLE JA BY SOM POTREBOVALA TAKYCH 60 KG DOLE A DUFAM ZE SA TO PODARI 13 JE UZ DOLE ALE ESTE STALE SOM NAD STOVKOU A TESIM SA KED JU ZDOLAM
@florica kazde kilo je uspech. Ja som mala ciel ist na 80kg a ze budem šťastná a nakoniec toto bol velky bonus , z coho som stastna..... Treba byt trpezlivy a pojde to. Tešte sa z kazdeho kila. So stravou pozor. Treba pomaly skusat. Ja som prve dva roky nemohla zjest paradajky so supkou ako aj rozne supkove ovovie ako napr. Broskyna.. hned som vracala. No kazdy to ma inak , treba len na vsetko pomaly a skušat. Drzim Vam palce , a gratulujem ku kazdemu zhodenemu kilečku. Je to odmena za tu našu mega velku odvahu. Malokto sa na to da...
@lauritania ahoj lavrineta top si krasne povedala veru je to odmena za odvahu ja som tri roky vahala az teraz som sa odhodlala a uvedomujem si ze to bola chyba s tym vahanim uz som mohla tri roky byt stastna a lahsia o par kg dnes som sa vazila a pol kg je zas dole a to som cez vikend jedla aj sladke co som si moc vycitala tak a hoj
tak ja som od opky 14 mesiacov a z toho 9 mesiacov tehotna 🙂 ale fakt neludujem, tehotenstvo bez problemov a pribrala som len 1 kg, a dietatko ma momentalne podla sona 3200 g takze urcite pojde vaha dole,.. fakt neludujem, ze som sla na opku
VCERA SOM BOLA V B BYSTRICI NA DRUHEJ KONTROLE VSETKO MAM V PORIADKU A UZ MOZEM CVICIT A POSTUPNE PRIDAVAT DO JEDLA ZELENINU AKO RAJCIAKY PAPRIKA NA CO SA MOC TESIM MOC MI TO CHYBALO A TROCHU AJ PECIVKO TAK PO TROCHE SKUSAM KONECNE SA VICASILO TAK MOZEM CHODIT NA PRECHADZKY NEVIE NIEKTO PORADIT NIECO NA ZAPCHU MAM S TYM PROBLEM VOPRED DAKUJEM
Baby ja som v koncoch s prim.markom vymeneni jeden email telefonicky total nezastihnutelny to ako sa k nemu objednat mesiac je fuc 😒
@florica ja by som s tymi paradajkami a paprikou pockala, skor tak mrkvu a take a aj to varene alebo na jemno struhane,.. paradajku doteraz zjem len bez supky a papriku tiez len kusok a navyse papriku hned citim na zlcniku,.. doteraz mi supky vadia aj na jablku z peciva jem len "jemne pecivo" alebo rozky, chlieb len bez korky, skusaj ale opatrne, vsetko ma svoj cas
suhlasim aj ja som mal problemy so zapchou ale je treba viac pit, stale mam so sebou flasku vody alebo zeleninovej stavy, aj v aute mam chaldnicku.
Inak zle mi robi hovadzie na akykolvek sposob, zatial skusam len kuracinu.
A vaha? 32 kg od 24.3
pred tym som nemohol prejst 50 m teraz v pohodke 3-3 km
Ahojte tak uz si ležkam v bb v nemocnici ,zajtra okolo obeda mam operaciuuu a velmi sa tesim🙂 Inak sranda ,ti co ste bolo v bb operovany asi viete kto je Dr.Vladovic -prisiel na izbu a vravi vy chodte domouuu ste stihlaa a ja reku uz ked tu lezimm chcem byt este stihlejsiaa🙂 tak reku 98kil je stihlost sm sa dobre pobavila .Tak vsetkym c uz mate za tym gratulujem k uplne krasnym vysledkom a zajtra myslite na mnaaaa budem hlasi 🙂pekny podvecer 🙂
@robi AHOJ ROBIN30 NEVIEM PRECO SA CHCES SPOJIT LEN S PRIMAROM MARKOM AK CHCES IST NA TUTO OPKU TAK KLIDNE SA OBIEDNAJ NA OMICHO ODELENI ZAVOLAJ SI TAM A POVEC ZE BY SI SA CHCEL OBIEDNAT MNA BEHOM TYZDNA ZAVOLALI NA KONZULTACIU A DALI POKYN AKO MAM CO DALEJ ROBIT A KED SOM MALA VSETKY VISETRENIA POROBENE TAK ZNOVU SOM TAM ZAVOLALA A ISLA NA KONZULTACIU S VISLEDKAMI A STANOVILI TERMIN OPKY MNA OPEROVAL DOKTOR KOKORAK A SOM MOC SPOKOJNA ONI SU TAM ODBORNICI VSETCI
@su AHOJ DAKUJEM ZA RADU ESTE SOM SI TO STALE NEDALA MAM STACH VSAK RAJCINA SA DA OSUPAT HORSIE JE TO Skus AT PAPRIKU TA SA OSUPAT NEDA ZIEDLA SOM UZ NECELU POLOVICKU ROZKA A V POHODE CHLIEB SOM ZATIAL NEJEDLA TA ZAPCHA TROCHU POVOLILA DALA SOM SI TROCHU SUSENE SLIVKY PIT SA SNAZIM STALE NO NIEKEDY MY TO VOBEC NECHUTI UZ ANI CISTA VODA ANI CAJ TAK V TEDY PIJEM DZUS DOMA CERSTVO ODSTAVENI 🙂 🙂 🙂
Tak som po a zatial ok len ako dlho boli prehltanie ?mna strasne
MUSIM SA VAM POCHVALIT DNES SOM SA VAZILA A SOMPRESNE NA STOVKE A UZ SA TESIM KED BUDEM PODNOU
dobry ja som po op piaty den mam strasne bolesti stehna akokeby ma nozom rezali mozte mi poradit ake mate s tym skusenosti dakujem
ja som mal po operacii bolesti len asi jeden den a to len brucho
a tearaz cca po troch mesiacoch mam dole 35 kg jem skoro. vsetko
a je mi fajn
treba sa opytAt doktora co to je myslim ze s bolestou stehna ti tu asi nikto nepomoze
OK to mam tie bolesti len po operacii mam pocit akoby mi natrhli sval brucho len malokedy zaboli to je v pohode povedala som to lekarke mam nosit elasticke ponozky no tak to este lepsie boli ja som bola na op v Rakusku tam som poistena u nas by som musela platit ale aj tak dakujem ze si sa mi ozval
Robina isla som za lekarom kde patrim Hausartz ten napisal dg a poslal ma do nemocnice mna Salzburg Landeskrankenhaus tam mi dali termin a isla som za dr Rabl a potom to islo som poistena Sva pracujem ako opatrovatelka
mam vysoky krvny tk diabetes mellitus typ 2 hlavne morbide adipositas BMI 44,9 mozno poistovna v ktorej si to nepreplaca neviem inak Doz.Dr. Charlotte Rabl tel 4482 57368 ambulanz 4482 57312 a sekretariat mozno tam aj poistovnu by vedeli 4482 51O1O v poistovni som bola 1O minut inak som mala 11Okg
Ahojte tak dlho som tu nebola ,musela som aj pracovat ale dnes je presne mesiac a vysledok minus12kg som prestastnaaaa🙂

@rudigerko AHOJ JA SOM BOLA NA OPKE OSMEHO 4 A VOBEC NEBANUJEM UZ SOM DALA DOLE 13 KG TESI MA KAZDY UBITOK OVELA LEPSIE SA CITIM A HLAVNE SOM STASTNEJSIA ZATIAL NEMAM ZIADNE POOPERACNE PROBLEMY ESTE STALE MARODIM TERAZ 28 MAJA IDEM NA KONTROLU DO B BYSTRICE AKURAT MAM PROBLEM Z LAVOV NOHOU TRPNE NAD KOLENOM LEKARKA MI PREDPISALA NIEJAKE LIEKY NA UVOLNENIE SVALSTVA A POSLALA MA K NEUROLOGOVY TAK STOHO MAM TROCHU OBAVI CO TO MOZE BYT TAK TI DRZIM PALCE ABY TI OPKA DOBRE DOPADLA A KYLECKA UBUDALI