Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Ahoj mne to povedal hned na prvom sedeni, aj ja som sa ho na to opytala ci sa nieco plati, povedal ze za sleeve zaludka sa nic neplati ,iba za plikaciu sa trochu doplaca ja mam 29.2 nastup a 1.3 ma budu operovat ta dufam ze za sleeve zaludka nebudem nic platit
Telefonovala som teraz do BB a povedali mi ze kto ma všeobecnu poistovnu neplati za sleeve zaludka nic,
No mne to hned nepovedal :( znamej to povedal tiez az ked dosla so vsetkymi papiermi, tak dufam mi nepovie, ze musim platit.. Tiez mam vszp a ise o resekciu. Musim mu zavolat, len on v ba ma konzultacie len raz tyzdenne ...
A ku komu v ba ides? Záleží myslim od toho ake mas bmi.
V ba, mudr Vician.. Na odporucanie k tym vysetreniam mi napisal bmi 40. Je tam poznamka, ze so vsetkymi vysetreniami sa mam prist objednat na operaciu... Tak dufam to bude ok a preplatia. 🙂
Od 35 sa myslim ide cez poustivnu takze v pohode podla mna. Aj mna operoval.
@ceresnamalina supis, ale radsej pre klud duse mu zavolam ten stvrtok 🙂 a ty si mala tu operaciu tak nedavno, mozno zo dva mesiace dozadu, nie? A ako sa citis? Ako ide chudnutie? A v nemocnici bolo vsetko ok? Ak nevadi, ze sa pytam ...
@bridzit34 ano ja mam teraz dva mesiace aj týždeň po. Chudnutie najprv super potom sa mi to na tri tyzdne zastavilo potom zase rozbehlo len teraz som tretí tyzden na.dovolenke vahu tu nemam tak som zvedava ako na.tom budem ked sa vratim domov sa aj bojim popravde. A skoro vobec mi nebyvalo z nicoho zle ako je to fajn len teda stale treba dávať pozor na to pitie inac.dost v poho dufam ze doleta pojdem este dosť dole uvidime 🙂
@bridzit34 a kludne sa pytaj na co chces. Kedy mas termin?
@ceresnamalina ja nemam este termin, davam dokopy vysetrenia, uz len endokr a interne a mozem ist po termin 🙂 ak pojde vsetko ako ma, tak 3.3. by mi uz mohol povedat datum operacie 🙂 a ako dlho si ta nechali v nemocnici a kolko potom si bola PN? Inak mas super, ze hned takto ti nebyvalo zle 🙂 a do tej dovci si kolko dala dole? Do leta ti to este pojdeeeee.... 🙂 tak si uzi volnicko 🙂
@bridzit34 tak verim ze to.bude vsetko ok a vsetko bude bez problémov. Ja som isla do nemoznice v pondelok v utorok som mala operáciu a v nedelu ma pustili. A potom som bola doma ešte dva tyzdne lebo boli.sviatky ale to bolo akurat lebo vtedy mi bolo dosť zle stale tak.slabo z nízkeho tlaku potom mi upravili lieky - resp som tristvrte vyhodila a odvtedy mi bolo stale lepšie a lepaie.
Čaute už behám po vyšetreniach a niako v Marci ich budem všetky mať. ..Operáciu plánujeme nijako v Apríli. Mám union poisťovňu ☹ Mudr.Vician v Bratislave mi len povedal, že aj Union ju zvykne preplácať...Vraj po opke zašlú papiere do poisťovne. ..Máte niekto info ako to funguje? A ako sa darí po opke, boli nijaké operačné aj po operačné problémy? Ďakujem 🙂
@martuskaigbokwe no ja by som sla na poistovnu pred a nie po lebo co som pocula tak opka u nas stoji od 3300 ecka hore podla toho kde ta operuju, ja by som to nechcela splacat na splatky ,ja mam všeob.a ta hradi vsetko , uz je to na tebe ,drzim palce ☺
@sisasls No ja som chcela ísť ale lekár povedal,že to doriešia oni s poisťovňou takže nechápem...V Bratislave stojí presne 5250eur 😀 Úplne lacno 😀
@ceresnamalina to ti super vyslo, ze popri sviatky 🙂 a problem s nizkym tlakom si mala aj predtym? Ci to az ako "vedlajsi produkt" pooperacii? 🙂 ja mavam casto vyssi tlak, nizky som snad este ani nezazila 🙂 tiez dufam, ze nebudem musiet byt mocdlho pn doma po prepusteni z nemocnice. Inak mam z toho riadne nervaky, caka ma "boj" s endokrinologickou, nechcem, aby mu to zbytocne nenatahovala casovo.., ty si u endokr bola na viacerych vysetreniach? Ci ta vybavila hned na prvom?
Ahojte aj ostatne ste boli take nervozne pred opkou, uz som skoro zbalena a v zaludku ako keby som mala motyle,
@sisasls Ahojky kedy ides na opku a kedy?
@martuskaigbokwe ahojky idem 29.2 mam nastup a 1.3 ma budu operovat, operovat ma budu v BB
Prajem skoré zotavenie a aby bolo všetko v poriadku.Ja sa chystám v Apríli,zatiaľ žiadny strach...Skôr nato čakám už z posledných síl...Len si povec,že sa Ti začne nový začiatok i život...Potom napíš ako si dopadla.
@sisasls Ahoj,ako si na tom?Pisala som Ti spravu.
@bridzit34 ahoj ja som nemala problem s nizkym tlakom predtym rpaveze som mala vysoky a mala som na t samozrejme aj lieky. ale po operacii mi tlak strasne klesol a ja som si to najprv vobec neuvedomovala ale potom som vlasne si odmerala tlak aj pocas dna a mala som ho uplne na podlahe tak som po porade s lekarkou vysadila lieky - mala som kombunaciu troch a zostal mio len jeden takze som uplne stastna ze nemusim jest tolko liekov a mam teraz tlak dobry. lekarka mi povedala ze ked schudnem este viac mozno nebudem potrebovat ziadny 🙂
@martuskaigbokwe dnes ma prijali na oddelenie
Oznacili si ma stitkom ,odobrali mi krv ,vyter z konecnika, vecer klistyr, a rano
@ceresnamalina waau, parada 🙂 urcite este kus schudnes a zbavis sa aj tych poslednych liekov na tlak 🙂 ja mavam vysoky, ale zatial bez liekov. Dnes mi druhykrat prelozili echo, tak zas sa posuva navsteva mudr viciana az na dalsi tyzden. Toto ma zabija.. Zajtra mam okrem echa posledne vysetrnie. Uz chcem termin aj jaaaa.... !! 🙂
@bridzit34 Ahojky,to echo si mala k internému vyšetreniu?
@martuskaigbokwe robit mi to budu u internistky, ale to mimo interne vysetrenie. Samostatne si platim.. Inde by som vraj aj mesiac a viac cakala . Ty uz mas vybavene?

Info som mala hneď pri prvej návšteve - ze ano.