icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

bridzit34
23. apr 2016

@mrsbrown samotny zakrok prespinkas, potom je to trochu neprijemne, no bolesti ti tlmia liecikmi.. Mne dali po opke, vecer a aj teraz rano 🙂 nic neboj, zvladnes to, hlavne mysli pozitivne 🙂 pre mna je horsie to, ze nemozem pit este dalsie dva alebo tri dni. Tak som len na infuzkach 🙂 v Rakusku su isto odbornici a budes v dobrych rukach 🙂

ewusha
23. apr 2016

@martuskaigbokwe ďakujem veľmi pekne za odpoveď... 🙂

sisasls
25. apr 2016

@mrsbrown ahojky bolesti neboli len na dotyk, kašeľ , smiech a hlavne pri kychnuti velmi citlive brucho,

zdenkakarolina
27. apr 2016

@erikasadek prečo ma prisť o vlasy

martuskaigbokwe
29. apr 2016

Ahojte,tak konečne som sa aj ja dostala k termínu...Mám taký pocit,že tu sa dokážu ľudia skutočne potešiť k dobrým správam....Tak 19.05.nastupujem,a 20.052016 mám operáciu. Veľmi sa teším,no klamala by som, ak by som časťami nepochybovala zo strachu...Pekný večer prajem 🙂 🙂 🙂

bridzit34
2. máj 2016

@martuskaigbokwe gratulacia 🙂 uz si len krocik pred velkym dnom, tie dva tyzdne a kusok ubehnu ako voda, tak uzivaj este papanicko a nestresuj sa obavami 🙂 tvoje rozhodnutie bolo spravne a budes v dobrych rukach 🙂 plus tu isto najdes potrebnu podporu ludi, ktori si tym presli. tesim sa s tebou 🙂

martuskaigbokwe
2. máj 2016

@bridzit34 Krásne Ďakujem. Zvládnem to,a rozhlad na lepší život je len kúsok odomňa.

mrsbrown
Odpoveď bola odstránená
sisasls
3. máj 2016

@mrsbrown ahoj tak to je velmi pekne 6kg ja dom dala 4kg, som 2 mesiace po opke a mam dole 23kg, citim sa super,este dlha cests k vyslednemu cislu no snad sa tam dostanem, tesim sa s tebou pa😀

mrsbrown
Odpoveď bola odstránená
sisasls
3. máj 2016

@mrsbrown ahojky jogurt polka to je ok, ak si este len z nemocnice doma, tak v ziadnom pripade sendvic, veku, vajce, zemiaky, cukina,ksrfiol, brokolica, kapusta a ziadne strukoviny, mas jest cisty vyvar do ktorej si mozes zmixovat z polievky mrkvu a petrzlem bez vegety iba sol pouzivaj, detske vyzivy ja som z bananom nejedla, mlieko 1,5%, acidof.mlieko bud cidte alebo ovhutene s nizkym obsahom tuku, polievku kminovu cistu ,paradajkovu polievku cistu, zatial sa koža stahuje

mrsbrown
Odpoveď bola odstránená
sisasls
4. máj 2016

@mrsbrown ja som bola opetovana v Banskej Bystryci ale to co ty pises ja nemozem nič ,okrem vajicka aj to jem iba bielko, aj to som ho jedla az po 6 tyždňoch, mne bolo povedane ze žiadne pecivo, pomazanky, ved brokolica , karfiol s kapusta velmi nafukuju,ja sa drzim svojho, ale som prekvapena

mrsbrown
Odpoveď bola odstránená
ceresnamalina
17. máj 2016

Ahojte, ja teda pozeram uplne sokovana mne v nemocnici dali na 4 den konecne vypt jeden caj za cely den na 5 den mi dali cisty vyvar aj 6.. potom som zacala s vodovymi presnidavkami a prve jedlo co som jedla take ze zemiakova kasa taka hustejsia trosku tak po 3 tyzdnoch..

sisasls
17. máj 2016

@ceresnamalina ahoj kedy ta operovali a kde, kolko uz mas dole ,mna operovali v bb a jem tak ako pises aj ty a som 2,5 mesiaca po operacii,mam dole 25 kg pa

ceresnamalina
18. máj 2016

@sisasls ahoj, mna operovali v Ba , po opke som 5 a pol mesiaca a mam dole 45 kg. uz to ide pomalsie aj tazsie ale tak nevzdavam to 🙂 za dva a pol mesiaca je 25kg uplne uzasne, predpokladam ze teraz jes uz normalne, ano?

zdenkakarolina
18. máj 2016

@ceresnamalina
@sisasls Dievčatá ja sa chystám v BA už si robím predoperacne,prosim s akou Vahou ste isli,mali ste aj zdr.problémy,kolko ste cakali na operaciu,ked ste mali uz vysetrenia?Kludne IP budem rada ak ma zasvatite,čo ma čaka

martuskaigbokwe
18. máj 2016

@zdenkakarolina Ahojky,ja uz idem zajtra na prijem,a v piatok mam operaciu. Aj sa bojim...No ked uz mas vsetky vysetrenia,tak zbehnes vzdy vo stvrtok za Vicianom,ak mas vsetko kompletne a si zdrava tak Ti da termin do 4 tyzdnov. Mne dal do 3 tyzdnov termin....My sme si minule pisali ohladom tych vysetreni tak nezabudni este echo srdca,spiometriu,orl...Mne Vician nic nepovedal,hlavne ze mi dal termin bez tychto vysetreni ani o nich rec nepadla...Na stastie som sla k pondelok k anesteziologicke a ta ma oboznamila s tymito vysetrenianmi...Tak som vazne obvolala celu BA a na stastie som tie vysetrenia stihla...Inak ak mas surne vysetrenia tak Ta aj vezmu v Mlynskej doline za poplatok a aj u Milosrdnych bratov...Zdravotne...Noo mam uz cukor a vysoky tlak...Vaha?Jeeeeeej krasnych 127kg!!!!Uz nikdy nepriberem....Nikdy...

ceresnamalina
20. máj 2016

@zdenkakarolina ahoj je to presne ako pise martuska, ked budes mat vysetrenia tak termin bude celkom ryhclo. neviem mas nejake speci konkretne otazky? som zvedava co napise martuska predpokladam ze teraz prave ju operuju waw 🙂

zdenkakarolina
20. máj 2016

@ceresnamalina drzim,jej palce ja budem asi na august,celý jun,mam ter.predoperacne aked tie 3-4tt na datum.

sisasls
22. máj 2016

@ceresnamalina ahojky pekne si dala dole 45 kg, z akej vahy si isla dole,nie nejem všetko kym neschudnem , jem kašovitu dietu, pridala som si teraz osupanu surovu paradajku,

ceresnamalina
23. máj 2016

@sisasls ahoj ty stale jes kasovitu stravu? po dvoch mesiacoch??

ceresnamalina
23. máj 2016

@zdenkakarolina tak drzim palce aby si to mala co najskor vybavene vsetko, potom daj vediet aky mas termin.

zdenkakarolina
23. máj 2016

@ceresnamalina tak predoperačky mam ešte buduci tt a do pol juna no a psycholog to dnes zabil,že na 18.07.neviem čisa toda doložiť až potom či to musí byť hned.Asi tam potom do BA zavolam.

mrsbrown
23. máj 2016

@zdenkakarolina predoperacne vysetrenia nesmu byt starsie nez jeden mesiac...

zdenkakarolina
23. máj 2016

@mrsbrown Ved ano,len tu je asi pes zakopany,ked to inak nejde.Ved na termin sa caka do 4týždov

bridzit34
23. máj 2016

@zdenkakarolina ahoj, ja som bola v aprili operovana v ba. A predoperacne nesmu byt starsie ako 10 dni. Takze ak sa riadis tym, co ti dal mudr.vician v zozname vysetreni, tak to interne nie je predoperacne, ale iba bezne interne vysetrenie. Ja som si dala robit predoperacne a ked som k nemu dosla po termin, tak mi povedal, ze si to musim zopakovat, lebo musi byt cerstve. Tak pozor na to 🙂

ceresnamalina
23. máj 2016

@zdenkakarolina chod k mojej psychologicke, ona bola uplne mimo ale zobrala ma hned a na druhy den mi poslala ten papier. stalo totusim dvacku. napis ak chces zistim na nu kontakt mam to niekde doma v papieroch.

ceresnamalina
23. máj 2016

@zdenkakarolina ako=´´predoperacne od internistu musi byt 10 dni ale tie ostatne ako sono, orl a psycho to moze byt nomrlane dlhsie mesiac dva neviem kolko.. len teda odber krvy a interna musi bt 10 dni predtym najneskor a potom este anesteziologicke ale ta tusim uz poslu v nemocnici.