icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

monikahr
20. aug 2016

zdenkakarolina kolko si po opke dva tyzdne su take narovnejsie ale ked prejdes na kasovitu stravu bude lepsie

jelly265
22. aug 2016

@paulapaula1 ahoj no tak prvé vyšetrenie mám za sebou jupiiiii. Ráno som zbehla pre výmenné lístky obvodakovi. Ten len pozeral, nepovedal ani slovo len mi vypísal tie lístky. Zato sestrička si neodpustila poznámku ze sa diví že sa na také niečo vôbec dávam. Od nich som zbehla k psychiatrovi ktorý mi dal bez problémov po rozhovore papier že som schopná operácie. V stredu idem na to sono. Na gastre kam som kedysi chodila majú dovolenku do 2.9. A inde ma nechcú zobrat tak tam 5.9. zavolám. Medzitým budem mat za sebou aj endokrinologiu a diabetologiu. Hneď ako mi dajú termín na gastro tak volám za termín do BB. Nevieš na gastre mi dá výsledok hneď? Či sa čaká nejaký ten deň?

natalicaliaa
22. aug 2016

Ahojte ja sa hlasim po 3 tydnoch od opky...16 kg dolu :D

paulapaula1
22. aug 2016

@jelly265 No super parada,sikula si 😉 Ano gastro som mala hned akurat ze test na helikobaktera som si doplacala tusim 10-12€. Ten sa robi bud ze ti odoberu pocas vysetrenia trochu kyseliny a z toho je vysledok hned,mne sa nepodalilo dostatok odobrat tak sa robi test dychovou skuskou tam vysledok prisiel do 2dni.Jasne hned ako ti daju termin na gastro volaj do BB nech sa tam co najskor dostanes. A sestricka nech ta netrapi,zrejme tomu ako kopa inych nerozumie 😆

paulapaula1
22. aug 2016

@natalicaliaa Perfekt,blahozelam! A ako sa inak citis? Co ta unava? Aj u teba je taka vyrazna ci uz normalne fungujes?

zdenkakarolina
22. aug 2016

@natalicaliaa Natalka čo jedávaš?,....napíš mi do IP niečo.

zdenkakarolina
22. aug 2016

@monikahr od 9ho,mam dole 10kg,ale kolena,vsetky klby ma lomia,varí svokra,ja nic ani citiť s kuchyne.Hlava sa mi točí,len aby tieto stavy prešli.

jelly265
22. aug 2016

@paulapaula1 ďakujem si zlatá 😉 dúfam že to vybavím čim skôr všetko.

jelly265
22. aug 2016

@natalicaliaa paráda teším sa s tebou. Ty si sa pýtala na krém na strie však? Mne poradila v lekárni jedna pani stránku www.vivantis.sk kde majú formovaci krém na spevnenie kože aj krém na strie. Obsahuje kyselinu hyaluronovu a kolagén ktoré spevnuju pokožku. Ja som si objednala ten na spevnenie pokožky.

jelly265
22. aug 2016

@natalicaliaa sú to krémy značky collistar

jelly265
22. aug 2016

@zdenkakarolina držím palce nech ti je čím skôr lepšie aby si sa z tých stratených kíl aj tešila.

natalicaliaa
23. aug 2016

Dakujem vam :-* @paulapaula1 ja sa citim uplne super ani ako by som ani na ziadnej operacii nebola...ziadna unava uz normalne fungujem tyzden a pol...chodim von na kupaliska na welnesi som bola včera dnes idem na masaz ale davam si pozor stale na to brucho a moc ho nezatazujem @zdenkakarolinka ja už mam kasovitu stravu pyre s masom rozmixovane všetko na kasu...pijem stale actimely...polievky ale iba cisty vyvar..niekedy rozmixovanu mrkvu kalerab...ovocie roztlaceny banan..ale všetko 3-4 lyzicky a uz citim ze dalej nemozem...dnes u nas varia svieckovu.. dam si iba tu kasu z toho predsa tam jej zelenina myslim ze to moze byt v pohode... @jelly265 dakujem pekne za radu vyskusam to 🙂

jelly265
29. aug 2016

Ahojte dievčatá zajtra idem diabetogicke a endokrinoligicke v jednom. Objednaná som na 13:30. Myslíte že mi zoberie aj krv ci tam budem musieť ísť ešte raz. Čo ma tam vlastne čaká?

paulapaula1
29. aug 2016

@jelly265 Ahoj,neviem ci ti zoberu krv lebo to diabetologicke je vlastne odber a na lacno.Endo je tiez odber a sono stitnej zlazy.Toto sa nemusi na lacno ale kedze je to doktorka 2v1 tak si myslim ze tam pojdes este raz na odber na lacno z toho da otestovat cukor,cholesterol,hormony a vsetko co potrebuje.Sono by ti mohla ale urobit.Takto si to myslim ja.Ja som ale u diabetologicky ani nebola,moj dr mi vzal krv a kedze bolo vsetko ok tak som do BB zaniesla len tie vysledky a bez navsevy diabetologa.

jelly265
29. aug 2016

@paulapaula1 myslela som si že mi ju nezoberie. Dúfam že mi ju vezme v stredu. Koľko trvá kým mi dá výsledky a potvrdenie pre Dr.?

jelly265
29. aug 2016

@paulapaula1 môj obvodak bol úplne mimo keď som k nemu prišla s papierom z BB. Vypísal mi odporučenia a inak nič nepovedal 😜

paulapaula1
29. aug 2016

@jelly265 Vysledky su o par hodin,ja som mala papier este v ten den ale pocitam ze ked by ta zavolala hned v stredu na krv,vo stvrtok je sviatok ale pri troche vole by ti to v piatok mohla dat.Popros ju ze ta to suri lebo opku mas napr 18.9.Datum som len trepla,aby ak sa da to moc nenatahovali.Oni na tych ambulanciach nevedia ze najprv musime mat vsetky vysetrenia a este len potom dostaneme termin.Keby to vedeli tak by sa to podla mna cele len zhorsilo lebo by vedeli ze to neponahla.

jelly265
29. aug 2016

@paulapaula1 dakujem za radu aj to tak spravim. Poviem ze mi chyba uz len vysetrenie od nej a ze uz mam termin operacie. Si zlata ze mi tak radis.

paulapaula1
30. aug 2016

@jelly265 Aj ja sa pytam ked neviem a vzdy mi niekto ochotne poradi,tak to aspon mozem posunut a poradit dalej,ked teda viem 😆 Drz sa dnes,nech ti to dobre dopadne.Ja sa idem dnes objednat na interne predoperacne a anesteziologiu tak snad tiez dobre pochodim.Pekny den 😄

jelly265
30. aug 2016

@paulapaula1 držím palce. Nech nám to dnes obom vyjde tak ako chceme 😆

jelly265
30. aug 2016

@paulapaula1 pekný deň aj Tebe 😊

paulapaula1
30. aug 2016

@jelly265 Ja uz som tam bola a na interne mam termin 7.9 a anesteziologia 9.9 takze som spokojna,uz len dufat ze mi tam nic nevyskoci 😏

jelly265
30. aug 2016

@paulapaula1 super si vybavila. Tu anestéziológiu máš v BB? Som myslela že ti sa vybaví po nástupe do nemocnice.

paulapaula1
30. aug 2016

@jelly265 No standardne sa to robi v nemocnici v den nastupu ale ja mam prijem v nedelu a nemal by mi to kto v nemocnici spravit takze si ju mam vybavit doma.

jelly265
30. aug 2016

@paulapaula1 ahoj tak som vybavila super. Dnes na doktorka vyšetrila, spravila sono. Ráno mam ísť na krv a budúcu stredu mi dá papier. Bola veľmi zlatá povedala mi ze ona to schvaľuje lebo to človeku úplne zmení život k lepšiemu.

jelly265
30. aug 2016

@paulapaula1 a tu anestéziológiu ti vybavia u vás kde? V nemocnici? Ako si to zohnala?

paulapaula1
30. aug 2016

@jelly265 No super,tak je to skoro tak ako sme predpokladali,tesim sa s tebou 😊 Ano u nas v nemocnici je interna predoperacna ambulancia a spravia tam aj anesteziologicke vysetrenie.Poradil mi to moj obvodak,inak som o tom nevedela 😉

paulapaula1
30. aug 2016

@jelly265 A tej tvojej pani doktorke zajtra povedz ked tam pojdes na krv,ze za svoj postoj ma moj respekt a ze ju pekne pozdravujem 😄

jelly265
1. sep 2016

Dievčatá mám otázku. Mám gélové nechty. Sestra mi tvrdí že pri operácii ich mať nemôžem. Mali ste niektorá pri operácii gélové nechty. Pýtam sa preto aby som vedela či si ich môžem dať doplniť alebo dať dolu. Ďakujem.

paulapaula1
1. sep 2016

@jelly265 No,toto som riesila aj ja a uz ich mam dole.Kamosku operovali u nas a povedali jej ze si ich nemusela dat dole.Ja mam v pokynoch k hospitalizacii z BB ze meju byt dole a aj na nohach odlakovane.Tak som sa este spytala znamej,je doktorka, a povedala ze operaterovi je to jedno,zalezi na aristovi co bude uspavat a ze ti starsi vacsinou frflu ale mladsi su s tym v pohode.Ale ze mi pre istotu odporuca dat ich dole.Ale mozno baby co su po maju iny nazor alebo skusenost.Ja ich um mam dole kedze mam opku o 10 dni 😉