Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@jelly265 Presne tak som rozmyslala aj ja,nech sa trosku otrasu a oddychnu si 😄
Ahojte dievčatá mám otázku na tie ktoré ste už po opke. Dnes som sa v lekárni bavila s magistrou o nutridrinkoch. Vravela mi že ich ľuďom lekári vypisujú. Vypísal vám ich niektorej lekár? Ak áno ktorý? Ďakujem
@mrsbrown Mas ho na predpis ci si ho volne kupila? Vygooglila som ze sa da aj predpisat. Kto ho moze predpisovat,len bariater ci aj bezny obvodak? A kedy si s nim zacala hned po opke ci s odstupom casu?
@paulapaula1 ja som sa pýtala presne na tento fresubin. Je v práškovej forme a je aj vo forme drinkov. Sú aj na predpis. Ta pani v lekárni vravela že jednej pacientke vydávala tak na recept dávku na 2 mesiace a platila len 17 centov za recept len si nepamätala ktorý lekár jej to vypísal. Skúsim sa ma to opýtať lekára keď si pôjdem pre termín opky a aj gastroenterologa keď pôjdem na gastro.
@jelly265 Super to by si bola zlata,daj potom hned vediet.
@paulapaula1 určite ti dám vedieť.
Ahojte tak uz mám mesiac po opke a dolu je 19 kg..citim sa uplne dobre...jem ešte stravu roztlacenu a lahku za dva dni prechadzam na normalnu ..neskutočný pocit
@natalicaliaa Boma!!! Gratulujem 😊 Ty kokso ale to je dost za mesiac . Nie si k.o. unavena?
Práveže vôbec... je to dosť citit na mojom tele tych 19 kg nic ma neboli a bavi ma všetko..bavi ma chodiť ,plavať všetko nechapem chodim radšej pešo ako autom radšej sa prejdem ...:D mozno preto to ide aj tak ze mam 19 rokov..a urcite sa to casom zastaví...
@natalicaliaa Moze to byt tym vekom,ja mam 34 takze skoro raz tolko. V kazdom pripade si davaj pozor,je to velky ubytok nie ze ti pride niekde zle. A uz plavas? Wow,tvoj organizmus je zazracny 😃 Ale tesim sa stebou 😉
plavam uz asi dva tyzdne a mozem povedať ze mi to len a len prospieva 🙂 @paulapaula1
@natalicaliaa To verim,plavanie je skvele.Len som prekvapena ze ti vsetko ide tak skoro,ja budem urcite 2 mesiace neschopna nicoho 😄 Este si na kasovitej strave? A davas si aj ty nejaku bielkovinu v praskovej alebo inej forme ci nic si len na strave ktoru prijmes?
Ano pomaly si uz aj niečo rozmačkam...nie len na tej beirem vitaminy...zinok celaskom centrum kompex všetko je v tom vigantol magne b6 a vlakninu si primiesavam niekedy do jedla...a ešte mam nejake doplnky stravy
No dievcata a je to tu. Ubytovala som sa v "Hiltone", na veceru som mala klystir a vcelicku do pleca 😊 Zajtra sa je den D. Idem ako prva co ma tesi. Mam stres ako nikdy,momentalne na mna vsetko dalahlo...ci opka dobre dopadne,ci sa zobudim,ci zvladnem prve dni,ci zvladnem novy zivotny styl...ale ved to urcite poznate. Tak drzte vsetky palce co mate a dam vediet ked uz budem moct 😉
@mrsbrown Dakujem a aj za ❤
@paulapaula1 ahoj 🙂 silno drzim palceky, verim, ze aj tebe vsetko dobre dopadne 🙂
@bridzit34 Dakujem a v to dufam aj ja 😆
@paulapaula1 Ahojček,držkám palce. Neboj všetko bude v poriadku. Buď silná. Myslím na Teba.Opatruj sa a veľa síl prajem.
Dakujem vam za podporu,vazim si to.S lutostou vam ale oznamujem ze operacia bola zrusena raz a navzdy.Pre masivny reflux ktory mam a by sa opkou este zhorsil coho nasledkom by v buducnosti mohla vzniknut rakovina pazeraka,to primar stopol.Z toho ale zaroven plynie ze pre mna nie je vhodna absolutne ziadna operacia zaludka.Takze cakam na prepustacie papiere a to je koniec...
@paulapaula1 No to ma mrzí,možno to bolo znamenie,že si silna a zvladneš to aj inak .
@zdenkakarolina Dakujem ale to si nemyslim,keby som na to mala sama nebola by som sla pod noz pred rokmi a nechcela by som ani teraz.Velmi tazko sa s tym vyrovnavam...
@paulapaula1 Sme stebou.Ja som mesiac aj kusok po opke a tiež mi hlavou beha čo by som si dala,odolavam,som zvedava ako dlho mi to vydrží.
@zdenkakarolina Dakujem si zlata 😊 Viem ze aj s opkou je to boj a vobec to nie je zadarmo ale je to pomoc,barlicka ktoru my potrebujeme.Verim ze to vydrzis,dostala si sa az sem,teraz to uz nevzdas o tom som presvedcena 😉
@paulapaula1 Moja zlatá to mi je veľmi ľúto. Ale ver že všetko zlé je na niečo dobré. Možno to tak chcel tam ten hore...Viem,že Ťa to teraz série...Behala si po lekároch a určite si sa nato aj psychicky pripravovala...Je mi to ľúto,ale tým sa život nekončí. Možno nájdeš práve teraz radikálne a stabilné riešenie. Ver že ja dodnes tú operáciu niekedy ľutujem. Hlavne keď mám pocit,ze mám v žalúdku presýpacie hodiny...Drž sa a prajem Ti všetko dobré.
@martuskaigbokwe Dakujem,ty si to mala vazne tazke,vdaka bohu si ok.Ked sa na to pozriem takto,rak jasne ze je prednejsie zdravie.Ale ked si uvedomim ze mam ostat cely zivot tlsta tak to je zase cista depka... Bola som vcera na gastre,dr mi dala malinku nadej ale nechcem sa tesit predcasne.O mesiac mi spravi kontrolne vysetrenie a ked by to bolo dobre navrhne prehodnotit resekciu.Ale to je zatial len teoria.Este by som sa mozno skusila u ineho dr poradit ci by to slo.Nechcem sa nechat takto odbit,ak aj iny lekar povie ze je to riziko,tak ok koncim ale este mi to za jeden pokus stoji..

@paulapaula1 ďakujem pekne za odpoveď. Čakala som takú odpoveď takže si ich radšej dám dolu nech sa mi dovtedy trochu zregeneruju 😆