icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

mirka171
25. dec 2016

@monikahr
@paulapaula1
@jelly265 aahhaa takze ja budem na izbe sama,? Tiez by som mala radcej spolocnost ako sama :/ a navstevy su normalne povolene? Na izbu ci niekde inde? V pohode ratala som stym xe budem doplacat len som chcela vediet preco ked inde sa nemusi ;) ale s doktorom v TT ste boli tiez spokojne ci,?

jelly265
25. dec 2016

@mirka171 návštevy sú povolené ja som bola pozrieť @paulapaula1 dva dni po opke a v pohode ma pustili k nej na izbu počas navstevnych hodín.

monikahr
25. dec 2016

@mirka171 ja som bola spokojna aj s lekarom aj s personalom a na izbu moze prist kedykolvek navsteva

mirka171
25. dec 2016

@monikahr parada...tak sestricky maju u mna 100bodov uz teraz a to som bola len na konzultacii....takze super...uvidime kedy mi zavolaju na terminy osetrenia...nevies aky je tam postup na co pojdem ako prve atd?

monikahr
25. dec 2016

@mirka171 to je individualne ja som bola ako pre rtg interne potom dalsie islo to rychlo len endokrinologicka mi robila problemy a pritom som nikdy nemala problemy

mirka171
25. dec 2016

@monikahr preco ti robila problemy? ,,mna zas doktor upozornil na psychologicku ze ju musim presvecit otom xe to naozaj chcem a potrebujem lebo ze inak mi odporucenie neda tak sa bojim co jej poviem aby bolo ok

jelly265
29. dec 2016

@mirka171 ja som najľahšie vybavila práve psychiatra. Opýtal sa ma na rodinnú anamnézu. Keďže nikto nemal v rodine psychické problémy tak sa ma len opýtal či budem spokojná a šťastná a či mi to pomôže vo vyššom sebavedomí. Som mu povedala že tak budem šťastnejšia a spokojnejšia a že aj moje fyzické zdravie bude lepšie tak mu dal potvrdenie že som schopná operáciu aj následnú liečbu a rekonvalescenciu zvládnuť. Bola som u neho asi 10 minút. Horšie to hlavne časovo bolo u endokrinologicky a diabetologicky keďže mi vzala krv a musela som čakať na výsledky ale inak bola veľmi zlatá a povedala mi že ona to schvaľuje keď človek nevie inak schudnúť.

mirka171
29. dec 2016

@jelly265 a ty si bolatu tu v TT? Vies mooozno netvrdim ze to tak bude ale mozno tu robia vecsie okolky neviem ved coskoro zistim...,🙂

jelly265
29. dec 2016

@mirka171 nie psychiatra som si vybavila v Senci a endokrinologicku a diabetolicku v BA. Ja som si musela lekárov teda vyšetrenia pozhanat všetkých sama. Bola to oproti TT nevyhoda a možno aj výhoda 😉 to že zo robia v TT som zistila až keď som už mala termín opky v BB kam som mala dobré referencie od kamošky a musím povedať že neľutujem lebo tam bola skvelá starostlivosť a na celom oddelení veľmi milý personál. S lekárom som stále v kontakte aj rám sa o mňa staral veľmi dobre takže tie kilometre neľutujem.

mirka171
29. dec 2016

@jelly265 no lebo v TT to maju tak ze maju urcenych svojich lekarov takze musim ist knim...neeemozem si vybrat sama...

jelly265
29. dec 2016

@mirka171 nestresuj a všetko bude OK 😉 nie sú tam preto aby ti v tom bránili ak si zdravotne v poriadku.

mirka171
29. dec 2016

@jelly265 tak pevne verim ze ja som ok a ze ony ma pochopia a odporucia ma...leeen stale rozmyslam nadtym co mi povedal doktor ze aspon mesiac pred opkou trosku schudnut a nejest hlavne sladke...po novom roku mi maju volat na terminy vysetreni....a ja zatial neviem nicomu odolat ci nebude po novom roku neskoro na upravu stravy :/

jelly265
30. dec 2016

@mirka171 mne lekár nič také nepovedal. Až do operácie som si dopriala všetko na čo som mala chuť, dokonca mi naši urobili malé Vianoce dopredu keďže na Vianoce som bola 2 týždne po opke. Takže od konzultácie som pribrala za 3 mesiace do opky 2 kilá a nič mi nepovedali.

mirka171
30. dec 2016

@jelly265 noo mne doktor povedal ze sa im lepsie operuje ked trosku schudnem...tak neviem ako to vymyslim aby to bolo ok...po novom roku musim ubrat...lebo koncom januara mi dali termin operacie ak teda stihneme vsetko co treba

jelly265
31. dec 2016

@mirka171 je to možné že sa im operuje lepšie keď je človek chudší ale v BB mi napríklad hovorili sestričky že prečo som si to dala robiť keď nie som až taká tlstá (čo som s mojimi pôvodnými 123 kilami teda určite bola) lebo že oni operujú väčšinou pacientov okolo 180 až 200 kíl. Všade som u všetkých lekárov tlstá a tu som nebola až tak som sa dobre na tom zasmiala 😂

mirka171
31. dec 2016

@jelly265 ja odpadnem presne toto iste mi povedala sestricka ked som bola na konzultacii 🙂 tiez som sa jej nezdala az taka aby som isla na opku a to mam 125....dnes ma tak napadlo ze doktor povedal ze po novom roku mi zavolaju a to moze byt uz tento tyzden ;( hned ma chytil strach nanovo

monikahr
31. dec 2016

@mirka171 ahoj neboj vsetko bude v pohode vysetrenia sa daju zvladnut. Ja som mala pred operaciou menej kil a chvalabozku mi to spravili. A teraz sa to ani porovnat neda. Teraz mam o neakych 28kg dole a yplne iny clovek je zo mna

mirka171
31. dec 2016

@monikahr tak to verim...neviem preco mam v sebe taky strach stoho :/ velmi som to. Chcela pred dvomi rokmi ked som tam bola na konzultacii stalo to 4200e co som si dovolit nemohla bolo to velmi vela a ked mi zdravotna odpovedala ze to nepreplati plakala som skoro tyzden bola som sklamana ze mi to nevyslo a teraz ked to mam na dosah ruky tak som v strese a bojim sa ci to dobre dopadne a ako mi bude po prebudeni toho sa najviac bojim...stale sa snazim mysliet nato preco to idem urobit a ako mi bude potom...ale nejak sa to vo mne bije....aj od rodiny mam velikansku podporu a somto rada ze aj tu od vas, ktore uz to mate zasebou ;)

monikahr
31. dec 2016

@mirka171 to asi kazda z nas mala take pocity neboj po operacii vsetko prejde a o pol roka bude z teba ina zena

jelly265
2. jan 2017

Ahojte dievčatá šťastný nový rok vám prajem, veľa zdravia a veľa zhodených kilečiek 😁 ja som dnes 3 týždne po opke a pomaličky sa učím čo zjesť, zatiaľ som ešte na kašovitej strave. Zatiaľ to zvládam v pohode. Kilečiek mám dolu zatiaľ len 8 ale zato z pásu aj z bokov mi zišlo 5 cm čo má teší.

mirka171
2. jan 2017

@jelly265 8kg za 3,tyzdne parada...este tyzden a bude to minus 10kg 🙂 drzim palceky nech to ide tak krasne dolu aj dalej v lete budes nova zena ;) som zvedava kedy zavolaju mne uz ocakavam bud koncom tyzdna alebo ten dalsi tyzden to bude srandy 🙂

jelly265
2. jan 2017

@mirka171 ďakujem pekne počítam že keď pôjde len kilo za týždeň tak do leta dám dolu ešte 20 kíl čo by bolo super 😉 potom daj vedieť keď sa ti ozvú.

mirka171
2. jan 2017

@jelly265 naparadu to bude super leto cooo? Aj ja by som uz chcela...v juni mame ist na svadbu a bola by som rada keby mam dolu aspon 15kg budem sa oto snazit ked ma nahodou zoperuju koncom januara jak doktor povedal...jasne ze dam vediet budem potrebovat mega podporu zase ;)

jelly265
2. jan 2017

@mirka171 hej prvý krát sa teším na leto 😉 no ak ťa zoperuju do konca januára tak je to reálne dať do leta dolu 15 kíl 🙂 tu ťa podporí každá ktorá si tým prešla 😉

monikahr
2. jan 2017

@mirka171 do leta bude z teba kocka ja som za 5 mesiacov dala dolu 30kg 😉

martina_l_l
2. jan 2017

Zdravim baby, ja som dlhsie rozmyslala nad touto OP. Mala som dnes ohladom toho aj stretnutie s lekarom.(som v zahranici). Jeho nazor bol taky, ze moje BMI je take ze mi moze OP spravit v kratkej dobe a je si isty, ze poistovna s tym nebude mat problem. Povedal ale, ze svojej dcere by to nepovolil. Vraj si mam uvedomit, ze mi odrezu normalne fungujuci organ v ktorom su hormony, vytvara sa zaludocny stava...a okrem inych "vedlajsich ucinkov" ako mozna intolrancia potravin, vypadavanie vlasov, vacsia unavenost, neodporuca sa pitie a jedenie sucasne, dalsie operacie spojene s pokozkou, prsiami...mam pocitat s branim liekov do konca zivota (zaludok je maly na to, aby pracoval ako "normalny"). A mam sa zamysliet nad tym, ci keby sa raz konecne "zapriem", ci by som tie nadbytocne kg neschudla aj tak.
Prave som si na FB vyhladala par skupin kde su ludia ktori tuto OP podstupili. Musim povedat tie premeny ludi su uzasne. Su to vlastne novi ludia. Je tam ale aj dost prispevkov od ludi, ktori tuto OP lutuju kvoli roznym naslednym komplikaciam.
Rozhodnutie je samozrejme na mne. Rozhodla som sa, ze tomu este raz dam sancu a vyuzijem ponuku poistovne (vyzivovy poradca a sport). A skazim aj toto, asi to riskem s op.
Drzim prstym tym, ktore sa rozhodli. 🍀

jelly265
2. jan 2017

@martina_l_l držím palce aby sa ti to podarilo. Ak by sa však niekedy rozhodla pre opku radi ťa podržíme. Mne veľmi pomohla podpora dievčat a stále mi pomáha. S dvomi som v kontakte už aj osobne a telefonicky a veľmi mi to pomáha zdieľať všetko okolo opky s nimi.

mirka171
2. jan 2017

@monikahr tak to dufam ;) s kazdeho idu kila dolu inak mozno mne sa nepodari az takyto ubytok vahy ako tebe...je to obdivuhodneee ;) kiiiezby aj zomna takto krasne ako s vas kila padali a utekali co najdalej...dnes sa uz drezurujem s jedeniiim je to strasne tazke po sviatkoch mam roztiahnuty ten zaludok a teraz som hladna jak baran 🙂 ale musim vydrzat chvilu ked. Chcem byt peknaaa :D

mirka171
2. jan 2017

@martina_l_l mozem sa spytat ako to najdem na fcb? Dakujem

monikahr
2. jan 2017

@mirka171 to mas pravdu ze kazdemu idu dolu kila inak ale ja som isla na operaciu s mensou vahou ako ty a znama absolvovala opku mesiac po mne a ma predbehla ina mala 119kg ja som mala 98kg.