Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@paulapaula1 ja budem este volat kvoli kontrole okolo 14.1 by som mala mat kontrolu a ano este stale mi padaju vlasy tak dufam ze sa to uz zlepsi
Super za 10 tyzdnov 20kg dole. Vaha sa na chvilu zastavi a pitom to pojde zase dole. Som rada ze ti vsetko dobre dopadlo. A ten chalan co ste boli spolu na tych vysetreniach ako dopadol nevies?
Skoda,aj ja mam este volat ale kedze ma operovali na konci oktobra tak az koncom januara.Ten chalan nic,nepustili ho k operacii ale to moc nechcem rozoberat,je to sukromne a nepatri sa to.Okrem nas tam s nami boli este dve baby,tie boli vtedy na internom vysetreni myslim,jedna je po,tu operovali asi 3 tyzdne po mne a druha mala strasnu chripku tak ta by mala ist tento mesiac.Ja som dostala nejaky "expres" termin,nieco sa im uvolnilo takze vo stvrtok volali ze v utorok mam nastup.Bola som tam vtedy jedina na resekciu. Inak vies o tom ze uz ked sme sa na chodne rozpravali tak som sa ta chcela spytat ci to nie si ty,este som to hovorila aj @jelly265 ze si to asi bola ty.Len mi to prisli blbe.A vyriesilo sa to samo 😊 Tie vlasy ma mrzia,nieco musi pomoct! Mne zatial nepadaju ale uz to ocakavam.
@paulapaula1 ahoooj ty si to dobre tušila 😉 mne tiež ešte vlasy napadajú. Dúfam že ani nebudú ale tak dúfať môžem 😁😂
@paulapaula1 kludne si sa mohla spytat v pohode. Som rada ze sme sa takto nasli 😉
@monikahr Zase sa raz potvrdilo ze svet je maly 😊
Babulky. Nejak to tu stichlo....ako sa mate.? Kilecka idu dolu? Ja stale cakam na telefonat dnes mi uz odisiel manzel do prace a pride az niekedy koncom februara to uz by som bola rada keby mam po operacii....nech som neni ubolena ked mi pride domov ;) aaa tak aspon mi robi spolocnost moj milovany 4r syncek ;) Inak aj vam povedal doktor ze. Nemozte aspon dva roky po operacii otehotniet?
@mirka171 ahoj ja sa mám celkom dobre. Pomaličky zisťujem čo môžem zjesť keďže mám ešte kašovitú stravu. Včera aj dnes som už zjedla trošku tarhone so šťavou a kúsok mäska. Rozžula som to na úplnú kašu a v pohode tak som happy. Kilečká mi idú pomaličky dolu po tých prvých rýchlych teraz tak kilo týždenne tak sa tomu teším. Mne lekár nehovoril nič o prípadnom tehotenstve. Ja som sa ho to nepýtala keďže neplánujem bábo keďže 2 roky po opke sa chudne. A on mi to tiež asi z toho dôvodu nehovoril.
@jelly265 aha no ja som sa ho nato tiez nepytala sam mi to spomenul...ja som myslela ze rok sa po operacii chudne teraz uz chapem preco mi to povedal...;) tak to supeeeer ked uz skusas tak dufam ze ti to pojde takto krasne aj nadalej...kilo za tyzden uplne super ;) pomalicky dalej zajdeme uz sa tesim ked budem aj ja pozorovat ako myznu tie hnusne speky...som stoho uz nanervy ked na seba pozriem do zrkladla bleeee
@mirka171 úplne ťa chápem pred opkou som mala 123,5 kg približne ako ty ak sa nemýlim. Hneď bol včera ráno lepší pohľad na váhu keď ukázala 115kg. Veru 1 týždenne je super, predtým som ho nedala dolu ani za mesiac. Aj v zrkadle už vidím rozdiel. Uvidíš aj ty že je to skvelý pocit.
@jelly265 presne ako pises vsade hovoria ze pomale chudnitie je zdrave chudnjtie...aj ked samozrejme ze potesi nas ked to ide dolu rychlejsie....ano ja mam momentalne 125kg a som stoho zufala nechapem doteraz ako som sa dostala az k takemu cislu...vzdy som vazila tych 105kg viac nie az po tehotenstve mam takuto vahu a nechce to ist zomna dolu...musela by som sa asi zodrat v posilke a jest cely zivot len salaty...neviem preco to tak je ze po tom tehotenstve to na mne vsetko zostalo a nechce to ist dolu tak preto som sa rzhodla ist na operaciu...odporucila mi ju aj doktorka z nervoveho ze na mojom mieste by ani nevahala tak som skusila konzultaciu a uz cakam len na telefonat ;) najskor som samozrejme citala tento blog komenty skusenosti a pisala som si aj s viacerimi babami co su aj roky po operacii takze uz som viacmenej vsetko vedela...tak uvidime ako to pojde zomna po opke
@mirka171 držím palce aby si už mala po tom. Ja som bola od puberty silná pod 100 vkou som nebola ani nepamätám. Neskutočne sa teším na ten okamih keď mi váha ukáže dvojciferné číslo 😉 ja som v lete stretla kamošku z detstva, ktorá bola vždy taká ako ja a keď som ju uvidela krásnu a štíhlu hneď som sa opýtala ako to dosiahla. Povedala mi o operácii. Od toho momentu som pátrala na nete a o mesiac som už volala do BB kvôli konzultácii. Som šťastná že už mám po tom a neľutujem to, šla by som znovu hoci bolo pár ťažkých chvíľ. Teraz sa teším vždy keď sa idem odvážiť a teším sa na nový sebavedomejší život.
@jelly265 tak to ti verim...ja som bacula tiez od detstva od 6rokov som bola z roka na rok silnejsia...sestra nic ta je chuda a to sme mali rovnaku stravu a rovnake porcie nikto to nechape doteraz...tak uz nech mam tie najhorsie tri dni za sebou a snad uz bude potom len a len dobre ;) drzim ti palceky aby si bola spokojna a stastna...a to dvojciferne cislo pride cubidup uvidis ani sa nenazdas a bude tam cislo pod 100vku....aj ja by som uz chcela musim este vydrzat
@mirka171 tak to máme podobné moja sestra je polovička zo mňa. Vlastne nikto z rodiny nie je taký silný ako ja. Keď niekomu povieme že sme sestry všetci pozerajú že čo? Aj povahovo sme totiž odlišné, ja som skôr utiahnutejšia vďaka komplexom ktoré som od puberty mala. Držím palce aby ti tento týždeň už zavolali, už je po sviatkoch tak sa to už určite aj v nemocniciach rozhýbe. Medzi sviatkami riešili určite len akútne prípady, čo je pochopiteľné lebo však kto by chcel byť v nemocnici cez sviatky. V TT to ide rýchlejšie, ja som v BB čakala na opku 3 mesiace.
@jelly265 wau teraz co si napisala o sebe a rodine tak sedi presne aj na mna ;) tak dufam ze uz mi zavolaju a budem to mat z krku lebo takto len kazdy den cakam kazdy den som nervozna a nic...leeeen tu dietu co mi doktor kazal ze mesiac pred operaciou si mam davat trochu pozor atrosku sa snazit schudnut lebo ze sa im lepsie potom operuje a nejak sa mi nedari stym obmedzovanim sladke este zvladam ale normalne jedlo nie :/ tak len dufam ze to nebude mat nasledky
@paulapaula1
@jelly265 baby stale mi nik nevola mam sa podla vas pripomenut meilom ci mam cakat? Nechcem byt otravna ale doktor povedal ze po novom roku mi zavolaju a zatial nic :(
@paulapaula1 ved mna vsetky vysetrenia estelen cakaju...este som nebola nikde okrem konzultacie tak preto som trosku v strese co sa robi ked nik nevola pockam len dokedy mam cakat? Do piatka ci dlhsie?
@mirka171 Viem ze ta len cakaju,preto som ti pisala ze oni ked ta zavolaju na vysetrenia tak uz budes na nejaky termin operacie zaradena.Ja som bola na vysetreniach okolo 18teho oktobra a uz pocas vysetreni mi vrchna povedala ze ked bude vsetko ok som zaradena na 16 novembra na opku.Vsetko bolo ok a nakoniec ma este aj zoperovali skor.Takze v TT to este kludne mozes do konca januara aj stihnut. Este sa mesiac len po sviatkoch rozbieha,primar mal urcite dovolenku,mozno len 9teho nastupil,zadeluju sa este len operacie...Vsetko bude ako ma byt,no stress 😉
Dievčatá mali ste aj vy deň že vám absolútne nechutilo jesť, neviem či je to normálne alebo to je z toho že som chorá? Dnes som sa vyslovene musela nútiť aspoň trochu toho do seba dať čo sa mi predtým nikdy nestalo 😂 mne totiž chutilo vždy a všade 😜
@paulapaula1 dakujem asi mas pravdu ;)
@jelly265 To príde,ale aspon niečo sa donutiť musíš.
@jelly265 tiež mi na kožnom povedala,že mam naburany metabolizmus a preto mi zacali padat vlasy,že nemam vyzivu,ktoru potrebuju.

@monikahr Asi 2 tyzdne potom co sme sa stretli takze teraz som uz 10 tyzdnov po. Vsetko bolo a aj je v poriadku. Kontrolu(po 3 mesiacoch)mam niekedy koncom januara. Dole mam 19-20kg.Neviem teraz presne,nevazim sa stale.Ale teraz mi to akosi stoji.Ty nemas teraz kontrolu po siestich? Ako sa inak mas? Naozaj ti to velmi pristane 😊 Co vlasy? Citam ze ti este stale padaju,takze sa to nezlepsuje?